HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Type hier jouw vraag
Home > Onderhoud en Service > Service > FordPass Connect Ondersteuning en veelgestelde vragen
FordPass Connect

FordPass Connect

Ondersteuning en

veelgestelde vragen

Dankzij het nieuwe FordPass Connect-modem en FordPass-app is de interactie tussen jou en je Ford beter dan ooit. Diverse diensten in je voertuig en op je smartphone werken namelijk samen om je tijdens elke reis moeiteloos verbonden te houden. Lees hier meer over de FordPass Connect-technologie.

FordPass Connect technologie

Haal het meeste uit FordPass Connect met onze handige hulpvideo's.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien heeft iemand het al eerder gevraagd. Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen.

 

 • Wat is het verschil tussen FordPass, FordPass Pro en FordPass Connect?

  FordPass is ontworpen voor eigenaren van personenauto's. Het stelt je in staat om te communiceren met je Ford met behulp van een reeks in-app-functies.

  FordPass Pro is ontworpen voor kleine bedrijven en eigenaren van klein wagenparken. Het stelt je in staat om te communiceren met zakelijke bedrijfswagens, met behulp van in-app-functies die speciaal zijn ontwikkeld voor werk onderweg.

  FordPass Connect is een ingebouwd modem dat verbinding en gegevensoverdracht van en naar je Ford en het gebruik van verbonden voertuigfuncties mogelijk maakt.

  Belangrijke details over de modemfuncties zijn:

  • eCall is gratis gedurende de levensduur van de auto of bedrijfswagen.
  • De basisfuncties van FordPass Connect (starten op afstand, vergrendelen en ontgrendelen op afstand) worden aan de eigenaar de eerste 10 jaar gratis aangeboden*.
  • Uitgebreide functies zoals Live Traffic en lokale gevareninformatie worden in rekening gebracht na een gratis proefperiode van 12 maanden*.
  • Vodafone is de huidige dataleverancier voor je FordPass Connect wifi-hotspot. Vodafone biedt momenteel een gratis proefperiode aanWi-Fi Hotspot 4G. Als je extra databundels wilt kopen, kun je inloggen met je online Vodafone account.

  Voor meer informatie over FordPass Connect-modemfuncties kun je de informatie op deze pagina raadplegen.

  *Onderhevig aan veranderingen en kan per markt verschillen.

  Hoe start ik met FordPass Connect en hoe gebruik ik het?

  Wanneer je een Ford met FordPass Connect koopt, moet je de FordPass-app (voor personenauto's) of FordPass Pro (voor bedrijfswagens) downloaden op je smartphone, vanuit de App Store of Google Play.

  Hoe activeer ik FordPass Connect met mijn smartphone?

  Je kunt FordPass Connect activeren met de FordPass- of FordPass Pro-app. Je moet vervolgens de activering vanuit de auto bevestigen via het weergavescherm. Bekijk onze instructievideo's voor gedetailleerde instructies.

  Als je privé een gebruikte Ford hebt gekocht die is uitgerust met FordPass Connect moet je het SYNC-systeem volledig resetten en vervolgens een FordPass-account aanmaken in de app of inloggen met een bestaand account. Volg onze instructievideo om de masterreset uit te voeren.

  FordPass Connect logo
  Als je SYNC-scherm deze tegel in het gedeelte Instellingen weergeeft, betekent dit dat je Ford is uitgerust met een FordPass Connect-modem.

  Kan ik FordPass Connect aan mijn huidige auto toevoegen?

  Helaas kunnen we een Ford na de verkoop niet upgraden met een FordPass Connect-modem.

  Worden er extra kosten berekend voor het gebruik van FordPass Connect-functies als ik in het buitenland reis?

  • Onze automatische noodoproepfunctie, eCall, brengt nooit extra kosten met zich mee. Deze functie is gratis gedurende de levensduur van de auto. eCall is een initiatief van de Europese Commissie, waarbij een boordsysteem nooddiensten belt als automatisch een eCall-voorval wordt geactiveerd door een ernstig verkeersongeval of als een handmatige eCall wordt geactiveerd. 
  • Er zijn geen kosten voor het gebruik van FordPass Connect-functies op afstand (starten op afstand, vergrendelen en ontgrendelen op afstand) gedurende de eerste 10 jaar vanaf de eerste registratie, zowel in binnen- als buitenland.
  • De wifi-hotspotverbinding kan per land verschillen. Deze diensten en dataroaming zijn in de volgende landen beschikbaar: Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, België, Finland, Ierland, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Eventuele wifi-hotspotbundels die je hebt gekocht, zijn onderworpen aan de voorwaarden van de Vodafone-databundel.

   

 • Wat is een FordPass-abonnement?

  Het betaalde FordPass-abonnement is een extra pakket met Live Traffic-updates en lokale gevareninformatie. De service is beschikbaar via zowel de FordPass- als de FordPass Pro-app.

  Wat houdt mijn gratis proefperiode voor het FordPass-abonnement in?

  Je gratis proefperiode is inclusief Live Traffic en lokale gevareninformatie. Dit is kosteloos gedurende de eerste 12 maanden na de datum van registratie van de auto; daarna worden kosten in rekening gebracht.

  Hoeveel kost het FordPass-abonnement na de gratis proefperiode?

  Na de gratis proefperiode van 12 maanden kost een abonnement op FordPass Connect (exclusief een wifi-dataplan) € 99 inclusief btw. Dit zijn indicatieve prijzen die gelden op het moment van publicatie. We behouden ons het recht voor om prijzen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Deze prijs is exclusief wifidata-abonnementen. 

  Wordt mijn FordPass-abonnement automatisch geannuleerd als ik mijn auto verkoop?

  Als je je Ford binnen de eerste 12 maanden na de registratie verkoopt, wordt het saldo van je gratis proefperiode van de FordPass overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Na de eerste 12 maanden, en als je een betaald abonnement hebt, moet je je uitschrijven via je online Ford-account.

  Kan ik een abonnement overdragen tussen Ford-gerelateerde auto's? 

  Het is niet mogelijk om abonnementen over te dragen tussen auto's.

  Is mijn Ford compatibel met Live Traffic?

  Live Traffic is compatibel met alle Fords die zijn uitgerust met een FordPass Connect-modem en is beschikbaar via draadloze updates voor gebruikers die hun auto hebben geactiveerd via de FordPass- of FordPass Pro-app.

  Voor Fords zonder FordPass Connect-modem is Live Traffic beschikbaar door je smartphone en SYNC3-navigatiesysteem te koppelen via AppLink.

  Is mijn Ford compatibel met lokale gevareninformatie?

  Lokale gevareninformatie is vanaf februari 2020 beschikbaar voor alle Fords die zijn uitgerust met een compatibele FordPass Connect-modem en geschikt bestuurdersdisplay. Deze is beschikbaar via draadloze updates voor gebruikers die hun auto hebben geactiveerd via de FordPass- of FordPass Pro-app.

  • Wanneer start mijn gratis proefperiode voor de wifi-hotspot?

   De gratis proefperiode v oor de wifi-hotspot start alleen als je deze activeert via de website van Vodafone. Dit is niet gekoppeld aan de startdatum van de garantie of andere abonnementen. Bekijk de How To Video's om te zien hoe dat werkt.

   Hoe koop ik extra data als mijn gratis proefperiode is afgelopen?

   Om extra databundels te kopen, log je in op de website van Vodafone. Je kunt ook in de FordPass app doorklikken op de knop Hotspot voertuig. Als je daar bent, ga je naar 'Mijn account beheren' en selecteer je de databundel die het best aansluit bij jouw behoefte. Het kan even kan duren voordat de aangekochte databundel klaar is om gebruikt te worden in de auto.

   Wat is de wifi-snelheid? Downloadsnelheid? Uploadsnelheid?

   De FordPass Connect-wifihotspot kan snelheden tot 4G LTE ontvangen. LTE (Long Term Evolution) is een type 4G-technologie die de beste beschikbare prestaties en snelheden levert. Dat betekent dat 4G LTE circa 10 keer sneller is dan de oudere 3G-technologie. De snelheden zijn afhankelijk van de netwerkdekking.

   Hoe eenvoudig is het om een wifi-hotspotabonnement te annuleren?

   Als je data koopt voor je wifi-hotspot, dan koop je bundels, geen doorlopend abonnement. De bundels verlopen als de data op is of als de tijdslimiet bereikt is. Als je de auto verkoopt terwijl je nog een actieve bundel hebt, kan je de resterende data overdragen naar een andere Ford. Je kunt de data niet overdragen naar een ander automerk.

   Kan ik de sim veranderen naar een sim van een andere aanbieder?

   Nee, de sim is opgenomen in het FordPass Connect-systeem. We doen dit omdat we een goede ervaring willen garanderen als je in andere landen rijdt.

   Kan ik één Vodafone-account hebben voor wifi en die in meerdere Fords gebruiken?

   Ja, je kunt je Vodafone-account en -databundel in meerdere Fords gebruiken, maar niet tegelijkertijd.

   Kan ik de wifi-hotspot van mijn auto gebruiken als de motor van mijn auto uitstaat?

   Ja, maar alleen nadat de motor heeft aangestaan. De wifi-hotspot van je Ford werkt tot 30 minuten nadat de motor is uitgezet en zolang de sleutel in het contactslot zit. De 30 minuten kunnen echter minder worden als de staat van de accu slecht is.

   Kan ik het wachtwoord van mijn auto-wifi-hotspot wijzigen?

   Ja, dat kan. Bekijk hiervoor de How To Video's over wifi-hotspots.

   Kan ik de netwerknaam van mijn auto-wifi-hotspot wijzigen?

   Ja, dat kan. Bekijk hiervoor de How To Video's over wifi-hotspots.

   Kan ik de auto-wifi-hotspot UITSCHAKELEN?

   Ja, dat kan. Dat doe je in het menu ‘Hotspot voertuig’.

   Kan ik de wifi-hotspot van mijn auto als onzichtbaar voor andere apparaten instellen?

   Ja, dat kan. Dat doe je in het menu ‘Hotspot voertuig’.

  Waar bevindt zich de eCall-knop?

  Op de nieuwe Focus is de eCall-knop in het dakconsole aangebracht. De knop is voorzien van een rood SOS-teken. Om een eCall handmatig te activeren, moet je het SOS-klepje openen en op de rode knop eronder drukken.

  Hoe werkt eCall van FordPass Connect?

  eCall belt na een ernstig ongeluk automatisch de nooddiensten. Het communiceert de locatie van je Ford en geeft nooddiensten de mogelijkheid in te bellen in de auto om te controleren of de inzittenden bij bewustzijn zijn. Het wordt geactiveerd als de airbag of brandstofpompschakelaar wordt geactiveerd. eCall werkt zonder verbinding met een mobiele telefoon en biedt naadloze verbinding.

  Kost het maken van een eCall geld?

  Nee. Ford heeft ervoor gezorgd dat alle eCall-gerelateerde datakosten voor de levensduur van het auto zijn gedekt.

  Moet ik mijn FordPass Connect-abonnement na twee jaar vernieuwen om eCall te kunnen blijven gebruiken?

  Nee. Ford heeft ervoor gezorgd dat alle eCall-gerelateerde datakosten voor de levensduur van het auto zijn gedekt.

  Wat moet ik doen als ik per ongeluk de rode SOS-knop indruk?

  Als de eCall wordt geplaatst, krijg je een hoorbare en visuele waarschuwing van de auto en heb je 15 seconden om de oproep te annuleren door nog een keer op de rode SOS-knop te drukken.

  Wat gebeurt er als ik een ongeluk krijg op een plek met slechte ontvangst of geen mobiele telefoondekking?

  Alleen in gebieden waar geen enkel beschikbaar signaal is, kan eCall geen verbinding maken. Dit kan het geval zijn in bepaalde gebieden in Europa.

  Met wat voor soort nooddiensten kan eCall mij helpen?

  De eCall en SOS-knop kunnen je helpen bij noodsituaties die zich in de auto voordoen. Of het gaat om een ongeluk, een medische noodsituatie of een ongeluk dat je onderweg ziet gebeuren en waarvoor je de nooddiensten wilt waarschuwen.

  Werkt eCall altijd?

  Auto-ongelukken zijn zeer onvoorspelbare gebeurtenissen. Zowel het elektrische systeem van de auto als een signaal van de draadloze provider moeten beschikbaar zijn, anders functioneert het systeem niet. Ook al hebben we vele maatregelen getroffen om functionaliteit te verzekeren tijdens een ongeluk (waaronder een afzonderlijke back-up accu), de systemen van een auto kunnen tijdens een ongeluk zo beschadigd raken dat eCall geen oproep kan doen of laten voortduren.

 • Hoe gebruik ik de Remote-functies?

  Bekijk de How To Video's over Remote-functies om er alles over te weten te komen.

  Op welke afstand van de auto kan ik de vergrendel-/ontgrendelfunctie van de FordPass-app gebruiken?

  Overal, zolang je smartphone en de auto maar een signaal hebben.

 • Kan een auto die op afstand is gestart met de FordPass-app direct wegrijden?

  Nee, alleen als de sleutel zich in de auto bevindt. Een op afstand gestartte auto kan pas worden weggereden als de sleutel in de auto gedetecteerd is.

  Welke mogelijke functies kunnen geactiveerd worden via Remote Start (bijvoorbeeld verwarmde voorruit)?

  Als een auto geactiveerd is met Remote Start, activeert de auto met behulp van de standaardinstellingen, de klimaatbeheersing, verwarmde stoelen en het verwarmde stuurwiel als deze zijn ingesteld op de automatische modus. Je kunt dit wijzigen naar de laatste instellingen van een auto.

  Kan ik Remote Start gebruiken op een nieuwe Focus met een handmatige transmissie?

  Nee. Je kunt wel de andere FordPass Connect Remote-functies gebruiken via de FordPass-app, zoals vergrendelen en ontgrendelen op afstand en de status van je voertuig.

  Is de auto uitgerust met automatische uitschakeling?

  Ja, na 5 minuten schakelt de auto Remote Start uit.

  Is het in Europa niet verboden om je auto op afstand te starten?

  Nee, het is wettelijk toegestaan om Remote Start in de Europese FordPass Connect-markten te gebruiken. De gebruiker moet de functie verantwoordelijk gebruiken en begrijpen wat toelaatbaar is in zijn of haar situatie. De functionaliteit is ontworpen om op een verstandige, veilige en niet buitensporige manier gebruikt te worden.

  Kan ik Remote Start elke ochtend op mijn nieuwe Focus instellen?

  Je kunt Remote Start niet instellen. De functionaliteit is ontworpen om op een verstandige, veilige en niet buitensporige manier gebruikt te worden. Je moet Remote Start elke keer opnieuw in de FordPass-app in werking stellen.

 • Wat zijn de voordelen van FordPass Connect?

  FordPass Connect geeft elke 2 minuten verkeersupdates voor alle wegen, niet alleen voor de belangrijkste routes. De daarmee samenhangende datakosten worden gedekt door je FordPass Connect-abonnement.

  Hoe gebruik ik Live Traffic?

  Bekijk de How To Video's over Live Traffic om er alles over te weten te komen.

  Is er een verschil tussen Live Traffic van FordPass Connect en de Live Traffic die nu beschikbaar is op de FordPass via AppLink?

  Ja, FordPass Connect Live Traffic is volledig geïntegreerd in je SYNC-navigatiesysteem voor een naadloze en draadloze ervaring. FordPass Connect Live Traffic geeft ook verkeersongevallen weer op alle wegen, terwijl de FordPass Live Traffic via AppLink alleen de belangrijkste wegen dekt.

  Ontvang je bij Live Traffic een bericht om een betere route te accepteren of leidt het je automatisch om naar een nieuwe route?

  Het systeem leidt je automatisch om tijdens een reis. Aan het begin van een reis kun je verschillende routes bekijken en vervolgens kiezen in het Navigatiemenu.

  Wie levert de data voor de live verkeersupdates?

  Live Traffic-informatie maakt gebruik van meer dan 100 verschillende bronnen. Het gebruikt informatie die is verzameld op verschillende apparaten, waaronder voertuigsensordata, smartphones, draagbare navigatiesystemen, wegsensoren en verbonden auto's. Incidenten, zoals ongelukken en wegwerkzaamheden worden, 24 uur per dag, zeven dagen per week, gemonitord.

 • Welke (persoonlijke) data wordt met Ford gedeeld en voor welke doeleinden?

  Bekijk de volledige details in het Connected Car-privacyverklaring op de website van Ford.

  Mijn dealer vertelde me dat mijn auto wordt verbonden als ik hem kan ophalen. Wat betekent dat?

  Je auto wordt gedeeltelijk geactiveerd geleverd, verbonden met de cloud van Ford zodat de laatste modemsoftware aanwezig is als je de auto ophaalt. Op die manier wordt het activeren van FordPass Connect een stuk eenvoudiger. In deze modus deelt de auto informatie met Ford over de verbonden status. Deze informatie wordt geanonimiseerd voor productverbeteringsdoeleinden.

  Kan ik voorkomen dat FordPass Connect mijn data gebruikt?

  Je kunt bepaalde voorkeuren instellen voor het verzamelen van informatie van je verbonden auto, via de instellingen van het infotainmentsysteem van je Ford. Bekijk het Connected Car-privacybeleid op de website van Ford voor meer informatie

  Kan FordPass Connect mij tracken en weet het waar ik ben?

  FordPass Connect volgt je niet. Jij bepaalt of FordPass Connect je locatie gebruikt voor het aanbieden van services, zoals Live Traffic. Als je 'Apparaat locatie' hebt uitgeschakeld, wordt het alleen overschreven als je auto uitgerust is met eCall en deze functionaliteit wordt ingeschakeld in geval van een ongeluk. In deze noodsituatie wordt je locatie gecommuniceerd aan de nooddiensten - dit is volledig in lijn met EU-wetgeving.

  Welke data wordt verzameld?

  Afhankelijk van de diensten en functies die klanten selecteren, kan FordPass Connect data sturen, zoals locatie en operationele informatie over diagnostiek. Softwareversienummers en verbindingsinformatie kunnen vanuit de auto naar Ford gestuurd worden om de verbindingsfuncties en draadloze updates te bieden. Lees voor meer informatie het Connected Car-privacybeleid op de website van Ford.

  Kan ik zelf bepalen welke data wordt verzameld?

  Ja. Dankzij het SYNC-systeem heb jij de controle. Je kunt onder instellingen op elk moment je voorkeuren instellen in je auto, waaronder welke informatie van de verbonden auto met Ford wordt gedeeld. Meer informatie over controlemaatregelen in de auto vind je in je gebruikershandleiding.

  Maar vergeet niet dat het verbreken van de verbinding of het doorvoeren van wijzigingen in de instellingen voor het delen van informatie de kwaliteit of beschikbaarheid van bepaalde diensten kan beïnvloeden, zoals Live Traffic en Remote Lock & Unlock.

  Hoe weet ik welke data door FordPass Connect wordt verzameld?

  Afhankelijk van hoe je auto is uitgerust, kan sommige informatie in de auto worden verstrekt. Je kunt meer lezen over de data die wordt verzameld door FordPass Connect in het Connected Car-privacybeleid op de website van Ford en je kunt het delen van data beheren in de verbindingsinstellingen op het SYNC-scherm.

  Hoe wordt deze data gebruikt?

  Ford verbindt zich ertoe jouw persoonsgegevens, inclusief de informatie over je aangesloten auto, eerlijk en in overeenstemming met het privacybeleid en de wet te beheren. Lees voor meer informatie het Connected Car-privacybeleid op de website van Ford.

  Wordt de data aan andere landen overgedragen?

  Data wordt overgedragen aan en opgeslagen op servers die door Ford en de serviceproviders worden beheerd. Jouw persoonsgegevens worden behandeld in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming en kunnen worden overgedragen binnen de Europese Economische Ruimte ('EER'), evenals naar landen buiten de EER (inclusief naar de VS). Lees voor meer informatie het Connected Car-privacybeleid op de website van Ford.

Top