Home > Onderhound e Service > Support > SYNC en Bluetooth® ondesteuning > Ford SYNC 1.1 met AppLink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 met AppLink

Ford SYNC 1.1 met AppLink is een geavanceerde versie van Ford SYNC met Emergency Assistance. Het is een technologie waarmee u uw favoriete apps op uw smartphone kunt gebruiken via Voice Control, het audiosysteem van uw auto, de bedieningen op het stuur, het multifunctioneel display en de middenconsole.

Door een handsfree link te creëren tussen uw mobiele telefoon en uw Ford, kunt u verbonden, geïnformeerd en geëntertaind blijven terwijl u rijdt.

In dit onderdeel wordt in detail uitgelegd hoe het systeem werkt, zodat u er volop van kunt genieten.
Meer info over Ford SYNC 1.1 met AppLink kan u ook terugvinden op onze technologie pagina's.

Wilt u meer weten over de belangrijkste functies lees dan hieronder verder of kijk in de gebruikershandleiding.

• Aan de slag

Om Ford SYNC 1.1 met AppLink te gebruiken, moet u eerst een SYNC AppLink-compatibele app downloaden op uw Android- of iOS-smartphone, en vervolgens uw smartphone koppelen en verbinden met uw auto.

Is mijn mobiel compatibel? Gebruik de Ford mobiele compatabiliteitstool om het uit te vissen.

Opmerking: iPhones moeten niet via Bluetooth gekoppeld worden om te werken met Ford SYNC 1.1 met AppLink. iPhone-gebruikers moeten met een Apple USB-kabel een verbinding maken met de USB-poort van SYNC.

Uw stap-voor-staphandleiding

• Download een AppLink-compatibele app (bv. Spotify) op uw iOS- of Android-smartphone via de gebruikelijke weg. Om tijd te besparen kunt u alle compatibele apps bekijken in de Ford App Catalogus.
    • Verbind uw smartphone met het Ford SYNC 1.1 met AppLink-systeem van uw auto via: Bluetooth® (voor Android-toestellen) of USB-kabel (voor Apple-toestellen).
    • Selecteer de app uit het “Mobiele apps”-menu of door op de stemknop te drukken en de naam van de app uit te spreken.
    • De app voegt opdrachten toe aan Ford SYNC 1.1 met AppLink en deze kunnen worden gebruikt met behulp van uw stem, via het audiosysteem van uw wagen of via de bedieningen op uw stuur.
    • Bij Spotify kunt u bijvoorbeeld een speellijst selecteren met behulp van de spraakherkenning van SYNC. Zeg gewoon "Choose Playlist" (Afspeellijst kiezen), zeg de naam van de afspeellijst en Spotify begint met afspelen terwijl het de informatie van het liedje weergeeft op het SYNC-display. Als u op eender welk moment hulp nodig hebt, zegt u "Spotify Help" zodat Ford SYNC u een lijst geeft met andere mogelijke beschikbare spraakopdrachten.

Heeft enkel uw toestemming nodig:
    Om AppLink te activeren moet u de eerste keer dat u het systeem probeert te gebruiken een toestemmingsscherm dat als pop-up verschijnt accepteren.

• Gebruik met uw mobiele telefoon

Een Bluetooth®-geactiveerde mobiele telefoon koppelen

• Zet het audiosysteem en de motor aan terwijl de motor van het voertuig stationair draait.
    • Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie van uw mobiele telefoon op voorhand geactiveerd is.
    • Om uw mobiele telefoon te koppelen drukt u op de telefoonknop van het audiosysteem. Als het audiodisplay weergeeft dat er geen mobiele telefoons gekoppeld zijn, selecteert u de optie “Toevg.” (Toevoegen).
    • Zoek SYNC op uw mobiele telefoons om het koppelingsproces te starten wanneer het bericht “Begin koppeling” op het audiodisplay verschijnt.
    • Selecteer SYNC op uw mobiele telefoon.
    • Wacht totdat PIN op het scherm van uw mobiele telefoon verschijnt. Vergelijk de PIN-code op de telefoon met de PIN-code die wordt weergegeven op het audiodisplay en aanvaard de verzoeken op de telefoon en op het voertuigdisplay.
      OPMERKING: in sommige gevallen zal de telefoon vragen om een PIN-code in te voeren. Voer in dat geval de 6-cijferige PIN-code in die op het audiodisplay wordt weergegeven.
    • Het display zal tonen wanneer de koppeling succesvol was.
    • SYNC zal het bericht “Telefoonboek downloaden?” weergeven.
    • Selecteer de functietoets “Ja” om het telefoonboek te downloaden, wat ook de spraakopdrachten van uw contacten activeert.

Afhankelijk van de mogelijkheden van uw gsm en van de markt, kan het systeem u vragen of u de huidige gsm wilt instellen als primair toestel (Ford SYNC probeert bij het starten van het voertuig automatisch een verbinding te maken met de eerste gsm die hij herkent).

• Spraakopdrachten

Veel spraakopdrachten zijn hetzelfde bij verschillende apps. Bijvoorbeeld voor het openen en sluiten van een app. Andere spraak- en voertuigopdrachten verschillen bij iedere app. Daarom zal elke ontwikkelaar specifieke opdrachten opstellen waarop AppLink reageert. U vindt meer informatie over deze spraakopdrachten in de Ford App Catalogus

Apps bedienen met algemene spraakopdrachten.

• Als u iOS gebruikt: zorg ervoor dat de app die u wilt gebruiken actief is op de voorgrond voordat u begint te rijden. Voor Android-toestellen is dit niet nodig.
    • Druk op de voice-knop op het stuur en zeg de naam van de app.
    • Om de compatibele mobiele apps geïnstalleerd op uw mobiele telefoon te zien, drukt u op de stemknop, zegt u "Lijst mobiele apps” en Ford SYNC zal alle beschikbare apps opsommen.

Druk terwijl de app actief is op de voice-knop en zeg een van de opdrachten die u normaal gebruikt om de app te bedienen. U kunt "Help <naam van de app>" zeggen om een lijst met mogelijke opdrachten te krijgen.

Om met Ford SYNC naar een andere app over te schakelen terwijl u een bepaalde app gebruikt op uw Android-smartphone, drukt u op de voice-knop en zegt u de naam van de app die u wilt openen.

Om de app te stoppen drukt u op de voice-knop en zegt u " <naam van de app> sluiten". Hiermee sluit u de app op uw mobiele telefoon niet, enkel op SYNC.

• Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van AppLink?
    Nee. Als u een AppLink-compatibele app hebt op uw compatibele smartphone, zal Ford u niets extra aanrekenen.

Wat zijn de kosten voor het mobiele gegevensverkeer bij gebruik van AppLink?
    De standaardkosten zijn van toepassing. Ford is niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten die u ontvangt van uw serviceprovider wanneer uw voertuig gegevens verzendt of ontvangt via het verbonden toestel. Dit omvat eventuele extra kosten wanneer u buiten een thuisnetwerk roamt.

Af en toe dienen er gegevens te worden verzonden vanaf AppLink naar een backend server (bv. VIN, SYNC-modulenummer, anonieme gebruikersstatistieken en informatie om bugs uit het systeem te halen). Deze updates kunnen automatisch gebeuren, wat kan leiden tot een aantal minimale kosten.

Heeft AppLink invloed op de werking van de app-functies of de snelheid van de gegevensverbinding?
    Nee. Als het gegevensverkeer op uw gsm traag is wanneer u applicaties gebruikt terwijl u niet in de wagen zit, of als de applicaties slecht werken terwijl u niet in de wagen zit, dan kunt u ervan uitgaan dat u dezelfde prestaties zult hebben wanneer u AppLink gebruikt. AppLink is gewoon een manier om compatibele applicaties te verbinden met uw voertuig; het verbetert of verslechtert de prestaties of de werking van uw gsm niet.

Hoe wordt er een verbinding gemaakt tussen Ford SYNC 1.1 met AppLink en een gsm?
    Het is erg eenvoudig: AppLink maakt via Bluetooth® een verbinding met Android, en via de USB-poort met Apple iOS.

Is mijn bestaand Ford SYNC met Emergency Assistance systeem compatibel met AppLink?
    Aangezien dit systeem geavanceerder is, is de originele Ford SYNC-hardware niet compatibel met AppLink en kan het dus ook niet geüpgraded worden.

Wie ontwikkelt de apps voor AppLink?
    De apps zullen worden ontwikkeld door onafhankelijke "App-partners" die de software ontwikkelingstoolkit van Ford gebruiken. Deze app-partners moeten de belangrijkste Ford-richtlijnen en vereisten volgen voor AppLink-compatibele apps.

Waar zijn deze apps beschikbaar?
    U kunt de goedgekeurde AppLink applicaties direct downloaden via Apple App Store en Google Play Store. U kunt ook een volledige lijst terugvinden in de Ford App Catalogus.

Hoe kan ik controleren welke apps compatibel zijn op mijn gsm?
    Om de compatibele mobiele applicaties op uw gsm te zien, drukt u op de stemknop en zegt u " Lijst mobiele apps”. Apps die niet actief zijn op iPhone of die nog nooit werden opgestart op Android, zullen niet in de lijst worden weergegeven.

Kan ik bellen terwijl ik een app met Ford SYNC gebruik?
    Ja. U kunt bellen terwijl u een app gebruikt door op de stemknop te drukken en "<naam van de contactpersoon>bellen" uit te spreken of "Kiezen" gevolgd door het nummer te zeggen.