Home > Onderhound e Service > Support > SYNC en Bluetooth® ondersteuning > Ford SYNC met Emergency Assistance
Ford SYNC 1.0 incoming call

Ford SYNC met Emergency Assistence

Ford SYNC met Emergency Assistance is een spraakgeactiveerd communicatiesysteem dat werkt met uw Bluetooth®-geactiveerde mobiele telefoon en draagbare mediaspeler.

Meer info over Ford SYNC met Emergency Assistance hieronder en en op onze technologie pagina's.

Wilt u meer weten over de belangrijkste functies lees dan hieronder verder of kijk in de gebruikershandleiding.

• Een Bluetooth®-geactiveerde mobiele telefoon koppelen

• Zet het audiosysteem en de motor aan terwijl de motor van het voertuig stationair draait.
    • Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie van uw mobiele telefoon op voorhand geactiveerd is.
    • Om uw mobiele telefoon te koppelen drukt u op de telefoonknop van het audiosysteem. Als het audiodisplay weergeeft dat er geen mobiele telefoons gekoppeld zijn, selecteert u de optie “Toevg.” (Toevoegen).
    • Zoek SYNC op uw mobiele telefoon om het koppelingsproces te starten wanneer het bericht “Begin koppeling” op het audiodisplay verschijnt.
    • Selecteer SYNC op uw mobiele telefoon.
    • Wacht totdat PIN op het scherm van uw mobiele telefoon verschijnt. Vergelijk de PIN-code op de telefoon met de PIN-code die wordt weergegeven op het audiodisplay en aanvaard de verzoeken op de telefoon en op het voertuigdisplay.
    • OPMERKING: in sommige gevallen zal de telefoon vragen om een PIN-code in te voeren. Voer in dat geval de 6-cijferige PIN-code in die op het audiodisplay wordt weergegeven.
    • Het display zal tonen wanneer de koppeling succesvol was.
    • SYNC zal het bericht “Telefoonboek downloaden?” weergeven.
    • Selecteer de functietoets “Ja” om het telefoonboek te downloaden, wat ook de spraakopdrachten van uw contacten activeert.

Oproepen maken en beantwoorden

• Om een contactpersoon te bellen met behulp van Voice Control, drukt u eerst op de stemknop aan het stuur.
    • Wacht op het bericht “Geef een commando” en zeg dan "<naam> bellen”. U dient de naam exact uit te spreken zoals hij in uw telefoonboek is opgeslagen.
    • SYNC zal dan de oproep uitvoeren.

Een specifiek telefoonnummer bellen

• Om een specifiek telefoonnummer te bellen, drukt u eerst op de stemknop op het stuur.
    • Wacht op het bericht “Geef een commando” en zeg dan "Kiezen”.
    • SYNC zal u het nummer vragen.
    • Wacht tot na de vraag en zeg daarna de afzonderlijke cijfers van het telefoonnummer op een traag, gelijkmatig tempo.
    • SYNC zal het door u opgesomde telefoonnummer herhalen.
    • Zeg "Bellen" om het gesprek te beginnen.

Sms-berichten beluisteren en beantwoorden

• Wanneer SYNC een sms-bericht ontvangt, zal het systeem een toon laten horen en op het scherm zal worden weergegeven dat u een nieuw bericht hebt.
    • Om SYNC het bericht te laten voorlezen drukt u op de functietoets “Luisteren”.
    • Nadat SYNC het bericht voorgelezen heeft, drukt u op de functietoets “Meer” voor meer opties.
    • Klik op de OK-knop om “Afzender antw.” te kiezen.
    • Gebruik de knop naar omlaag om de tekst te markeren.
    • Klik op de OK-knop.
    • Druk op de functietoets “Zenden” om het bericht te verzenden.
  • Met Ford SYNC kunt u uw mediaspeler gebruiken om muziek te zoeken en af te spelen via een breed scala aan aparatuur(iPhones/ iPod/ MP3-spelers en USB-opslagapparaten) en muziekbibliotheken die via USB verbonden zijn. U kunt ook muziek streamen op het internet via een verbonden gsm of mobiel toestel. Kom te weten hoe u kunt beginnen.

Een digitale mediaspeler of USB-opslagapparaat via de USB-poort met SYNC verbinden

• Zet de radio en de digitale mediaspeler aan en verbind het apparaat met de USB-poort.
    • SYNC indexeert alle beschikbare muziekinhoud en bereidt de spraakopdrachten voor. Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud op uw apparaat, kan dit even duren.

Muziek handmatig selecteren

• Druk eenmaal op de AUX-knop op het centrale bedieningspaneel.
    • De USB-bibliotheek wordt weergegeven. Selecteer “Alles afspelen” en druk op de OK-knop om alle nummers in volgorde af te spelen.

Bluetooth® audiosteaming

Met SYNC kunnen de gebruikers muziek streamen op hun Bluetooth®-geactiveerde gsm en de muziek laten afspelen via het SYNC-audiosysteem van het voertuig.

• Zorg ervoor dat de gewenste muziek wordt afgespeeld op uw gekoppelde mobiele telefoon en dat de mobiele telefoon in de Bluetooth®-audiostreamingmodus staat.
    • Druk op AUX totdat BT Audio verschijnt.
    • Druk op de functietoets Play/ Pause.
  • Selecteer uw muziek met behulp van spraakopdrachten

• Druk op de stemknop op het stuur.
    • Wacht op het bericht "Geef een commando".
    • Zeg "USB" en "Artiest <naam> afspelen".

Bluetooth®-audio spraakopdrachtwerking

• Druk op de stemknop op het stuur.
    • Wacht op het bericht "Geef een commando".
    • Zeg "Bluetooth Audio" en vervolgens " Afspelen”.
  • Met deze belangrijke stap vooruit in deze verkeersveilige technologie kunt u:

• De hulpdiensten automatisch opbellen bij een ongeval.
    • Met de operator in de juiste taal spreken, afhankelijk van het land waarin u zich bevindt.

Ford Emergency Assistance is gratis voor de levensduur van de wagen en heeft geen abonnementskosten.

Emergency Assistance werkt in combinatie met een compatibele gsm, die u bij u hebt wanneer er een airbag wordt geactiveerd (met uitzondering van de knie-airbag en de opblaasbare veiligheidsgordels ) of de brandstofpomp wordt afgesloten door de botsingsensor.

Emergency Assistance zal geen noodoproep plaatsen in de volgende landen: Albanië, Wit Rusland, Bosnië & Herzegovina, Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Moldavië, Nederland, Rusland, Oekraïne

Emergency Assistance is wel actief in de volgende Europese landen: Andorra, België, Bulgarije, Canarische Eilanden, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Dhekelia, Estland, Faeröer, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Guernsey, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk. In België bestaat de kans dat de 112-noodcentrale de GPS-coördinaten niet kan verwerken.