Hoe kan ik de functie Ritplanner beheren?

Zowel via de FordPass®*-app als via SYNC® kun je ritplannen maken, bewerken of verwijderen.Gebruik de onderstaande stappen voor meer informatie.

Ritplanner gebruiken

Selecteer een van de onderstaande opties voor de volgende stappen.

Een ritplan maken met FordPass

Een ritplan maken in FordPass:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Kaart
  3. Selecteer Ritplanner.
  4. Bepaal jouw bestemming via een van de volgende opties:
    • Een nieuw adres zoeken
    • Favorieten
    • Recente zoekopdrachten

Wanneer je het adres van jouw bestemming hebt geselecteerd, ga je terug naar de Kaart, waar de bestemming nu is vastgezet.

Opmerking: De startbestemming kan vaak de huidige voertuiglocatie zijn. Je kunt jouw startlocatie aanpassen door de gewenste startbestemming in het zoekvak herkomst te typen.

Een ritplan bewerken met FordPass

Een Rit wijzigen met FordPass:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Kaart
  3. Tik op Ritplanner
  4. Selecteer de rit die je wilt wijzigen.
  5. Tik op de optie Instellingen om de details van jouw rit te bewerken.
  6. Kies om een van de volgende opties te bewerken:
    • Vertrektijd
    • Opladen starten
    • Route-opties
  7. Selecteer Opties opslaan wanneer je de nodige aanpassingen hebt gedaan.
  8. Tik op Rittenplan opslaan om jouw rit op te slaan.

Er worden instructies weergegeven over hoe je jouw opgeslagen rit kunt openen.Tik op OK om te bevestigen dat je de instructies hebt gelezen en dat je ze begrijpt.

Een rit verwijderen via FordPass

Een rit verwijderen via FordPass:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Kaart
  3. Selecteer Ritplanner.
  4. Zoek de rit die je wilt verwijderen.
  5. Veeg naar links op de rit.
  6. Tik op de knop Verwijderen.

Een rit verwijderen via SYNC

Een rit verwijderen via SYNC:

1. Stap veilig in het voertuig.
  2. Zorg ervoor dat het voertuig aan staat, met draaiende motor, geparkeerd staat en zich in een goed geventileerde, veilige ruimte bevindt.
  3. Selecteer Navigatie.
  4. Tik op het pictogram van het Vergrootglas
  5. Druk op de tegel mijnRitten
  6. Selecteer FordPass Ritten
  7. Zoek de rit die je wilt verwijderen.
  8. Selecteer de tegel rit.
  9. Tik op het pictogram Prullenbak om te verwijderen.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met Assistentie via de opties Account > Help in FordPass.

Aanvullende informatie

Hoe kan ik een favoriet ritplan instellen?
Hoe kan ik ritten bekijken in mijn voertuig?
Waar kan ik tips voor het oplossen van problemen met de Ritplanner vinden?

*De FordPass-app is compatibel met bepaalde smartphone-platformen en is beschikbaar via gratis download.Er kunnen berichten- en datatarieven van toepassing zijn.