Hoe maak ik een back-up wachtwoordcode voor de functie "Telefoon als sleutel"™* met FordPass®**?

Om Telefoon als sleutel te gebruiken met FordPass, moet je:

• FordPass hebben gedownload op jouw mobiele apparaat.
  • een actief FordPass-account hebben en ingelogd zijn.
  • een correct uitgerust voertuig hebben toegevoegd aan FordPass.
  • gezichtsherkenning, vingerafdrukherkenning of een wachtwoordcode hebben ingesteld op jouw mobiele apparaat.
  • Instellingen voor Klantconnectiviteit (CCS) ingeschakeld hebben.
  • Het ingebouwde modem van jouw voertuig hebben geactiveerd.
  • Bluetooth® van jouw telefoon inschakelen (de bluetooth-versie moet 4.2+ zijn)
  • In het bezit zijn van een smartphone met Android™ 8.0+ of iOS 13.0+.

Als het apparaat dat je voor "Telefoon als sleutel" gebruikt ooit kwijt raakt of kapot gaat, kan een back-up code worden aangemaakt die het apparaat vervangt. Dit gebeurt in het SYNC®-scherm nadat je jouw apparaat als "Telefoon als sleutel" hebt ingesteld.

Opmerking: Als je de eerste vraag om deze functie in te stellen hebt overgeslagen, volg dan deze stappen om een back-up wachtwoordcode aan te maken.

1. Stap in het voertuig en neem jouw smartphone mee.
    • De smartphone moet aanwezig zijn wanneer je een back-up wachtwoordcode instelt.
    • Deze dient als extra laag controle en verificatie om te garanderen dat de persoon die de wachtwoordcode instelt, het recht heeft dat te doen.
  2. Op het SYNC-aanraakscherm krijgt je de optie te zien om een Back-up wachtwoordcode aan te maken.
  3. Tik op Ja om door te gaan.
  4. Je gaat vervolgens naar een scherm met instructies en de vereisten voor instelling.
  5. Selecteer Doorgaan.
  6. Als meer dan één apparaat als Telefoon als sleutel wordt gedetecteerd, selecteert dan het apparaat waarvan je een back-up wilt maken.
  7. Voer jouw gewenste wachtwoordcode in. Opmerking: De wachtwoordcode moet voldoen aan de systeemvereisten, dus minstens zes tekens lang, inclusief letters, cijfers en speciale tekens of 10 tekens indien volledig uit cijfers (bijv. #Ford1 of 2569013473).
  8. Voer de wachtwoordcode opnieuw in.
  9. Er wordt een pop-up weergegeven met de voltooide en resterende stappen. Op dit moment kan je ook een nieuwe toetsenbordcode aanmaken.
  10. Als je ervoor kiest om een nieuwe toetsenbordcode aan te maken, wordt er gevraagd om de code op het scherm in te voeren.
  11. Voer de code opnieuw in.
  12. Het scherm Aanmaak geslaagd wordt weergegeven.
  13. Tik op Voltooien.

Een back-up wachtwoordcode aanmaken na het instellen van Telefoon als sleutel

1. Stap in jouw voertuig en neem je smartphone mee.
    • De afstandsbediening moet aanwezig zijn wanneer je een back-up wachtwoordcode instelt.
    • Deze dient als extra laag controle en verificatie om te garanderen dat de persoon die de wachtwoordcode instelt, het recht heeft dat te doen.
  2. Tik op jouw SYNC-aanraakscherm op de knop Voertuig.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Tik op Back-up wachtwoord voor het starten.
  5. Druk op Back-up wachtwoord voor het starten aanmaken.
  6. Selecteer Doorgaan.
  7. Als meer dan één apparaat als Telefoon als sleutel wordt gedetecteerd, selecteer dan het apparaat waarvan je een back-up wilt maken.
  8. Voer jouw gewenste wachtwoordcode in. Opmerking: De wachtwoordcode moet voldoen aan de systeemvereisten, dus minstens zes tekens lang, inclusief letters, cijfers en speciale tekens of 10 tekens indien volledig uit cijfers (bijv. #Ford1 of 2569013473).
  9. Voer de wachtwoordcode opnieuw in.
  10. Er wordt een pop-up weergegeven met de voltooide en resterende stappen. Op dit moment kan je ook een nieuwe toetsenbordcode aanmaken.
  11. Als je ervoor kiest om een nieuwe toetsenbordcode aan te maken, wordt je gevraagd de code op het scherm in te voeren.
  12. Voer de code opnieuw in.
  13. Het scherm Aanmaak geslaagd wordt weergegeven.
  14. Tik op Voltooien.

Aanvullende informatie

Hoe gebruik ik back-up code om mijn voertuig te starten?
Hoe stel ik mijn Telefoon als sleutel in?

*Beschikbaar op bepaalde voertuigen. Functie moet worden geactiveerd. Niet compatibel met alle smartphones.

**De FordPass-app is compatibel met bepaalde smartphone-platformen en is beschikbaar via gratis download. Er kunnen berichten- en datatarieven van toepassing zijn.