Wat is een Software Update?

Software Updates bieden je Ford de nieuwste software en functies. De updates worden draadloos in je voertuig geïnstalleerd via een wifi-verbinding of een mobiele verbinding. Software Updates bieden Ford-eigenaren regelmatige upgrades van het voertuig, waardoor leerpunten over verbonden voertuigen worden omgezet in continue verbeteringen, nieuwe functies en mogelijkheden.

Software Updates zijn momenteel alleen beschikbaar voor bepaalde voertuigen.

Als je voertuig FordPass Connect* heeft, dan kan het verbinding maken met de cloud. Software Updates worden gedownload via de cloud of via wifi als er een bekend netwerk beschikbaar is.

De meeste updates worden op de achtergrond uitgevoerd wanneer je aan het rijden bent. Voor sommige belangrijke updates moet je voertuig echter zijn uitgeschakeld. Je kunt deze updates inplannen voor wanneer het jou uitkomt.

Hoelang duurt de update?

Kleinere updates duren minder dan twee minuten en worden tijdens het rijden op de achtergrond geïnstalleerd. Grotere updates kunnen tot 30 minuten in beslag nemen. Je kunt deze updates inplannen voor wanneer het jou uitkomt.

* FordPass Connect maakt verbonden diensten mogelijk en is beschikbaar voor geselecteerde voertuigen of voertuigen met een navigatiesysteem. FordPass Connect wordt ingeschakeld wanneer je voertuig geleverd wordt. Je kunt ervoor kiezen om je aan of af te melden voor het delen van bepaalde gegevens. De datadekking en service zijn niet overal beschikbaar. Er kunnen datatarieven van toepassing zijn. Het privacybeleid van FordPass en Connected Car is van toepassing. Dit beleid is beschikbaar via je lokale Ford-website.

Verdere informatie

Ford Software Updates