TECHNOLOGIE DIE GOED VOELT

Je auto moet bijdragen aan een prettig leven. Daarom willen wij dat alle techniek die wij gebruiken ook iets positiefs daaraan toevoegen. En dat is precies wat je kunt verwachten als je in de EcoSport stapt. Van helling wegrijassistent tot Ford SYNC: maak kennis met technologieën die elke rit tot een aangename ervaring maken.

EENVOUDIGER HEUVELOPWAARTS WEGRIJDEN

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Rode Ford EcoSport rijdend op een helling
New Blue Ford EcoSport with SYNC and Emergency Assistance

DIRECTE HULPOPROEP IN EEN NOODSITUATIE

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalFord Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

New Ford EcoSport Blind Spot Information

HIJ ZIET, HIJ ZIET, WAT JIJ NIET ZIET

Wil jij je niet laten verrassen op de weg? Met het Blind Spot Information System zal dat ook niet zo snel gebeuren: sensoren in de dode hoek aan beide zijden van de auto, zien wat jijzelf niet kunt zien. Oranje lampjes in de zijspiegels waarschuwen je tijdig, zodat je altijd bent voorbereid op je medeweggebruikers.

Ford EcoSport Rear View Camera

ACHTERUITRIJDEN OP ZIJN SIMPELST

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

ZIET DE VERKEERSBORDEN DIE JIJ MISSCHIEN OVER HET HOOFD ZIET

Traffic Sign Recognition herkent permanente of tijdelijke verkeersborden langs en/of boven de weg. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

Red Ford EcoSport from the back heading towards traffic sign

MEER COMFORT, MEER PLEZIER

SWil je meer rijplezier? Je krijgt het. Met geavanceerd infotainment, oorstrelende B&O audio, verwarmde stoelen, verwarmd stuur en veel en veel meer.

Fontal view with family in car

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

Voor het eerst is EcoSport verkrijgbaar met een FordPassConnectFordPass Connect. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en live verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt zodat je files kunt vermijden. Bij een ongeluk neemt FordPass Connect zelfs contact op met het alarmnummereCall om de locatie van je voertuig door te geven.

Ontdek de details

ZEG MAAR WAT JE WILT

En het gebeurt. Dat is het gemak van Ford SYNC 3: het handsfree bedieningssysteem waarmee je verbonden blijft met je telefoon. Waarmee je met je stem het navigatiesysteem kunt bedienen, als je dat niet via het 8-inch kleurentouchscreen kan of wilt. En het helpt je niet alleen files te vermijden, maar bijvoorbeeld ook een goed restaurantje in de buurt te reserveren door 'ik heb trek' te zeggen. En verbind je het met Apple CarPlay, Android Auto of Applink, dan heb je ook toegang tot je favoriete smartphone-apps, zoals Spotify. Klinkt goed, toch?

Ford SYNC interior display
FordPass mobile screen view close up

DOWNLOAD DE FORDPASS-APP OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT NOG MEER FUNCTIES

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

Live venue with B&O logo

JE BENT ER LIVE BIJ

Je hoeft geen tickets te bestellen om je favoriete artiesten op hun best te horen. Instappen is genoeg. Want binnen geniet je van het ongelofelijke geluid van B&O. Dit hoogwaardige 675-Watt audiosysteem biedt een rijke luisterervaring via een set van 10 speakers, een woofer en een subwoofer. En de akoestiek is volledig afgestemd op het interieur. Dus draai de volumeknop open en geniet van muziek in je eigen concertzaal, jouw EcoSport.

De ruitenwissers met sensor van de Ford EcoSport

JE RUITEN AUTOMATISCH REGENVRIJ

Wanneer zet je de ruitenwissers aan? Of harder? Of zachter? Dankzij de regensensor gaat ruitenwissen helemaal vanzelf. Zodra er vocht op de voorruit komt beginnen de wissers en passen hun snelheid vanzelf aan het weer aan, volgens een zelfgekozen gevoeligheidsniveau.

Ford EcoSport frosted windscreen

JE RUIT IN EEN OOGWENK IJSVRIJ

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

Frosted wing mirror

BUITENSPIEGELS DIE ZICHZELF BESCHERMEN

Je kwetsbare spiegels wil je goed beschermen. De elektrisch inklapbare buitenspiegels klappen naar binnen om beschadiging aan de spiegels en richtingaanwijzers te voorkomen.

VERMOGEN OF BESPARING? KIEZEN HOEFT NIET MEER

Je kunt zowel profiteren van extra kracht en prestaties als van een lager brandstofverbruik en minder uitstoot. Allemaal dankzij de vooruitstrevende technologie van de veelgeprezen 1,0-liter Ford EcoBoost-benzinemotor. De eigentijdse motor die helemaal in balans is.

Ford EcoSport EcoBoost EOTY 2017 badge

HAAL MEER UIT JE MOTOR

Kracht, controle, snelheid, soeplesse: je haalt het allemaal uit de revolutionaire 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, of je nu kiest voor de 100-pk of 125-pk versie. Je krijgt meer prestaties, maar dan met minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Niet voor niets is hij dit jaarTooltip voor de zesde maal 'Internationale Motor van het Jaar' geworden.

VERMINDER JE BRANDSTOFVERBRUIK MET WEL 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om weer te starten.

New White Ford EcoSport driving
New Ford EcoSport Interior

EEN AUTOMAAT MET SOUPLESSE

Wil je het gemak van een automatische versnellingsbak? Dan bedient de EcoSport je op je wenken: hij schakelt vlot en soepel. En je kunt er volledig op vertrouwen dat je niet alleen snel en wendbaar blijft, maar ook dat je onder alle omstandigheden zo zuinig mogelijk rijdt.

SCHAKELEN MET FINGERSPITZENGEFÜHL

Ben je sportief ingesteld? Dan zul je volop genieten van de schakelflippers, die je normaal alleen in luxe sportwagens ziet. Zoals in een raceauto heb je flippers op het stuur, waarmee je met je vingertoppen razendsnel en moeiteloos schakelt, zelfs in de scherpste bochten.

VOEL JE VEILIG

Om je een maximaal gevoel van veiligheid te bieden, hebben we de EcoSport niet alleen ontworpen om jou, je auto en andere weggebruikers te beschermen in het geval van een ongeluk. Maar ook om ongelukken te voorkomen. Want dat is natuurlijk altijd beter.

Rear vie of Ford EcoSport on city street

BEHEERST REMMEN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Close-up achterkant van een rode Ford EcoSport
Ford EcoSport aerial view of the interior with inflated airbags

VAN ALLE KANTEN BESCHERMD

Als je ergens tegenaan rijdt - of iemand tegen jou - dan wil je zo goed mogelijk beschermd zijn. Daarom gaan we veel verder dan gewone airbags. Zo is de EcoSport niet alleen voorzien van extra zij-airbags, knie-airbags en curtain-airbags. Maar bijvoorbeeld ook van hoofdsteunen die whiplash helpen voorkomen. En veiligheidsgordels met voorspanners, spankrachtbeschermers en gordelwaarschuwing. Want jouw veiligheid staat voorop.

New Ford EcoSport tyre pressure monitoring system close up

VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

New Blue Ford EcoSport driving

ELKE SITUATIE DE BAAS

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

New Red Ford EcoSport driving

MAXIMALE GRIP MET EEN MINIMALE INSPANNING

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Child seat with ISOFIX

KINDEREN GAAN VEILIG MEE

Rij je met kinderstoelen? Dan kun je gebruikmaken van handige ISOFIX-bevestigingspunten achterin. Daarmee neem je ook je kleinste passagiers zo veilig mogelijk mee.

Ford seatbelt reminder

NOOIT MEER JE VEILIGHEIDSGORDEL VERGETEN

Je wilt maximale veiligheid voor jezelf en je passagiers. De gordelherinnering helpt met een waarschuwing als één van de passagiers de veiligheidsgordel niet heeft vastgemaakt.

ALLE RUIMTE EN MOGELIJKHEDEN

Doe wat je wilt met de EcoSport: met zijn flexibele en slim ingedeelde ruimte is hij overal klaar voor.

New Ford EcoSport rear storage and folded seats

HANDIG, DIE NEERKLAPBARE STOELEN

Ook grotere voorwerpen kun je gerust meenemen: je kunt de achterstoelen in twee delen naar voren kantelen voor extra ruimte. Wil je de ruimte maximaal benutten? Dan kun je in een handomdraai een laadruimte tot maar liefst 1.238 liter creëren door de achterstoelen volledig neer te klappen.

HANDIG, ZO'N VERSTELBARE LAADVLOER

Heb je verschillende soorten bagage of wil je niet alles op elkaar stapelen? Dan biedt de bagageruimte je alle flexibiliteit. De laadvloer heeft drie hoogte-instellingen. En veel opbergmogelijkheden, van extra ruimte onder de bodem tot een volledig vlakke vloer met ingeklapate achterstoelen. Dus inladen maar.

Ford EcoSport interior storage
Blue Ford EcoSport rear wheel mounting high kerb

THUIS IN DE STAD

Als je soepel in de stad wilt rijden, kunnen stoepranden, kuilen, wegwerkzaamheden en verkeersdrempels hinderlijk en zelf gevaarlijk zijn. Daarom staat de robuuste EcoSport wat hoger op z'n wielen.

Ford EcoSport turning circle

KEREN IN EEN HANDOMDRAAI

Even snel omkeren in een drukke straat? Dankzij de kleine draaicirkel van 10,6 m doe je het eenvoudig met de EcoSport, zelfs als er auto's aan beide kanten van de weg geparkeerd staan.

Blue Ford EcoSport infographic illustrating angle departures

WEG MET OBSTAKELS

Als je over een obstakel op de weg rijdt, wil je er liever niet je onderkant over schrapen. Daarom zijn de 'naderings-' en 'vertrekhoeken' van de EcoSport ingesteld op respectievelijk 21 en 33,3 graden, met een (ongeladen) overrijhoek van 23,3 graden. Zo ga je er zorgeloos overheen.

Ford EcoSport removable towbar

ALLES KAN MEE

Wil je grote of zware voorwerpen vervoeren? Kies dan voor handige dakrails of een afneembare trekhaak.

Ford EcoSport spare wheel

EEN RESERVEWIEL ALS FINISHING TOUCH

Wil je jouw EcoSport een robuuste SUV-uitstraling geven? Kies dan voor een reservewiel op de achterdeur, met of zonder kap in carrosseriekleur. Wil je dit niet? Dan krijg je in ieder geval een bandenreparatieset.

Klik op onderstaande links voor meer informatie