RIJERVARING

Technologie moet altijd een doel dienen. Als je jouw Fiesta start, breng je een hele reeks geavanceerde functies en systemen tot leven: Actieve parkeerhulp, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Aid, Verkeersbordherkenning… Stuk voor stuk technieken die zo slim en handig zijn, dat je zich afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund.

ALTIJD DE JUISTE AFSTAND TOT VOORLIGGERS

Je kunt altijd op een veilige afstand rijden met Adaptive Cruise Control. Je stelt niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Wanneer de ingebouwde sensor een voorligger opmerkt, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is.

ONTSPANNEN IN- EN UITPARKEREN

Parkeren kan echt een gedoe zijn, maar niet met jouw Fiesta. Dankzij Active Park Assist. Het bestaat uit diverse technieken en doet dus veel meer dan automatisch insturen bij het parkeren. Zo helpt Park Out Assist je ook bij het uitparkeren. En het systeem weet of jouw auto op de parkeerplek past, en parkeert ’m achteruit in. Is er een obstakel naast de auto, dan geeft Side Parking Aid je een waarschuwing.

SYSTEMEN DIE ZIEN WAT JIJ MISSCHIEN NIET ZIET

De radarsensoren van het Blind Spot Information System (BLIS) scannen de dode hoek aan beide kanten van jouw Fiesta. Als ze een voertuig opmerken, gaat er een duidelijk zichtbaar oranje lampje branden in de betreffende buitenspiegel.
Ook Cross Traffic Alert kijkt met je mee. Als je achteruit rijdt bij het uitparkeren, heb je vaak minder zicht. Cross Traffic Alert ziet naderende voertuigen en geef je dan een waarschuwingssignaal. Jij ziet ook een lampje oplichten in de betreffende buitenspiegel.

HULP OM BINNEN DE LIJNEN TE BLIJVEN

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden.
Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Ford Fiesta steering wheel

RIJDYNAMIEK OP MAAT GEMAAKT

De Fiesta is al een flexibele auto. Maar je kunt jouw rijervaring verder personaliseren door de gasrespons, het stuur- en zelfs het schakelgedrag aan te passen aan jouw rijstijl of wegomstandigheden. Selecteerbare rijmodi zijn 'Normal', 'Eco' en 'Sport', plus 'Trail' en ‘Slippery' in de Fiesta Active-uitvoering.

Ford Fiesta front LED light close up

LED-DAGRIJVERLICHTING VOOR STIJLVOL EN ZICHTBAAR

Deze geavanceerde dagrijverlichting is zeer energiezuinig en helpt je overdag op te vallen en 's nachts goed te kunnen zien.

Ford Fiesta Traffic Sign Recognition

ZIET DE BORDEN DIE JIJ MISSCHIEN MIST

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Ford Fiesta side closeup at night

BETER ZIEN ZONDER ANDEREN TE VERBLINDEN

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Ford Fiesta steering wheel

IN ELKE SITUATIE CONTROLE ACHTER HET STUUR.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

DIRECTE HULPOPROEP IN EEN NOODSITUATIE

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalFord Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

ACHTERUITRIJDEN OP ZIJN SIMPELST

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control

COMFORT EN GEMAK

Als slimme technologieën bij je thuis werken zoals het hoort, waarom zouden ze dat dan ook niet in jouw auto doen? Dat is precies waarom de Ford Fiesta is uitgevoerd met SYNC 3 om jouw leven makkelijker te maken, met B&O om reizen leuker te maken en met een panoramadak dat open kan om elke rit plezieriger te maken. Ben je er klaar voor om dit alles – en nog veel meer – te ontdekken? Stap in en ervaar alle comfort en gemakken die je je maar kan wensen.

SLIMME TECHNIEK DIE JE MET JOUW STEM BEDIENT

Met het Ford SYNC 3 bedien je jouw telefoon, muziek en navigatie eenvoudig met je stem. SYNC 3 is verbonden met Apple CarPlay en Android Auto met AppLink. Dit betekent dat je ook toegang hebt tot uw favoriete smartphone-apps, zoals Spotify. Daarnaast helpt Live Traffic je om files te vermijden. Als je zegt ‘Ik heb trek’, verschijnt er een lijst met restaurants in de buurt. En de Michelingids helpt je bij het zoeken en reserveren van een restaurant.
Je kunt SYNC 3 natuurlijk ook gewoon bedienen via het 8 inch Touch&Swipe screen.

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

Voor het eerst is de nieuwe Focus beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect -modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCalleCall zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.

A hand with a mobile phone with FordPass Connect App

DOWNLOAD DE FORDPASS APP OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT NOG MEER FUNCTIES

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Bovendien kun je je auto starten (alleen bij automatische transmissie), zodat je auto ijs- en condensvrij is en klaar is om te vertrekken wanneer jij dat wilt. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

ZEG HALLO TEGEN HET DAGLICHT

Wil je ook van de buitenlucht genieten tijdens het rijden? Met het elektrisch bedienbare dakluik van het panoramadak kun je met één druk op de knop volop genieten van natuurlijk licht. Terwijl het reflecterende glas je koel houdt en tegen schadelijke uv-straling beschermt.

Ford Fiesta speaker detail

JOUW FAVORIETE MUZIEK ZOALS DIE BEDOELD IS

Wat jouw smaak ook is: muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kan verwachten in de Fiesta. Die is verkrijgbaar met B&O, een hoogwaardig audiosysteem van 675 watt met een warm en krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers waaronder een subwoofer. De akoestiekspecialisten van B&O hebben de geavanceerde technologie speciaal ontworpen voor de Fiesta – en het geluid er nauwkeurig op afgestemd. Dus draai maar omhoog dat volume en geniet van jouw favoriete muziek in jouw eigen concertgebouw: jouw auto.

A wheel and four Ford Fiesta models

JOUW FIESTA. PRECIES ZOALS JE ’M WILT

Wil je jouw Fiesta heel persoonlijk maken? Je hebt allerlei opties om mee te spelen. Om te beginnen de kleur: kies je 1 kleur, 2 kleuren of een speciale kleur? Ook de interieuraccenten en de bekleding kan je personaliseren, tot aan de stiksels toe. De 2 verschillende wielontwerpen maken jouw Fiesta helemaal af. Wat je ook wilt, je hoeft niet verder te zoeken: onze personaliseringspakketten geven je precies de auto die jij wilt.

Ford Fiesta rear seats

RUIMTE OM JOUW BENEN TE STREKKEN

De Fiesta maakt slim gebruik van de ruimte: zowel voorin als achterin is er meer beenruimte dan ooit. Jouw achterpassagiers kunnen verder naar achteren leunen dankzij de speciaal vormgegeven stoelen met een smalle rugleuning.

Ford Fiesta side interior view

RUIMTE VOOR ALLES

De cabine is zo ingericht, dat elke vierkante millimeter goed wordt benut. De Fiesta heeft tot wel 19 opbergruimtes, afhankelijk van het model dat je kiest. Handig is bijvoorbeeld het ‘mediabakje’ voor de versnellingspook, waar je jouw mobiele apparaten kunt bewaren. Ze schuiven niet heen en weer tijdens de rit, want de bodem van het bakje is van rubber. En dankzij de USB-poort hebt u altijd een oplaadpunt bij de hand.

Ford Fiesta door handle

EENVOUDIG INSTAPPEN ZONDER SLEUTEL

Als je naar jouw auto loopt, merkt het sleutelvrije systeem van Ford automatisch dat zijn eigen unieke sleutelhanger in de buurt is – zelfs als die in jouw zak of tas zit – en ontgrendelt de deuren. Ook als je achter het stuur gaat zitten en wilt starten, heb je geen sleutel nodig. Je trapt slechts de koppeling in, drukt op de Ford Power-startknop en de motor start.

Ford Fiesta dock with cell phone

ALLE APPARATUUR OP EEN VEILIGE PLEK

Wil je je navigatie, smartphone of mp3-speler in de auto gebruiken? Plaats ze veilig in de dockingstation met USB-oplaadpoort.

ZORGELOOS JE AUTO UITLENEN

Wil je je auto zonder zorgen uitlenen aan een kennis of familielid? Met MyKey kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordel herinnering en zelfs het geluidsvolume via de sleutel instellen.

Je kunt zelf de onbeperkte adminsleutel houden en de geprogrammeerde sleutel geven aan een kennis of familielid.

Ford Fiesta display
Ford Fiesta interior stowage

RUIMTE VOOR ALLES

De cabine is zo ingericht, dat elke vierkante millimeter goed wordt benut. De Fiesta heeft tot wel 19 opbergruimtes, afhankelijk van het model dat je kiest. Handig is bijvoorbeeld het ‘mediabakje’ voor de versnellingspook, waar je jouw mobiele apparaten kunt bewaren. Ze schuiven niet heen en weer tijdens de rit, want de bodem van het bakje is van rubber. En dankzij de USB-poort heb je altijd een oplaadpunt bij de hand.

INTERIEURVERLICHTING NAAR WENS

Zelf de sfeer in je auto bepalen? Neem sfeerverlichting om de kleur in het interieur naar eigen smaak in te stellen als het donker is.

Ford Fiesta ambient lighting

JE RUIT IN EEN OOGWENK IJSVRIJ

Nooit meer krabben in de winter? Met Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit verdwijnt ijs letterlijk als sneeuw voor de zon, door de voorruit supersnel te verhitten en de ruitenwissers te ontdooien.

Ford Fiesta A/C controls

NOOIT TE WARM. NOOIT TE KOUD

Lekker rijden doe je als de temperatuur prettig is. Met de Elektronische Automatische Temperatuur Controle hoef je alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen om te zorgen dat de airconditioning het binnen aangenaam houdt.

Black Ford Fiesta powerfold mirrors

SPIEGELS DIE ZICHZELF BESCHERMEN

Je kwetsbare spiegels wil je goed beschermen. De elektrisch inklapbare buitenspiegels klappen naar binnen om beschadiging aan de spiegels en richtingaanwijzers te voorkomen.

Ford Fiesta door protective barrier

VOORKOMT BUTSEN EN KRASSEN

Op krappe parkeerplaatsen stoot je al snel de deur tegen iets aan. Maar als je de deur van een Fiesta opent, klapt een beschermende rand uit die de lak van jouw auto en die van anderen beschermt.

VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

Waarom kiezen tussen kracht en efficiëntie? Met de Ford Fiesta heb je nu beide. De bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor levert een naadloze combinatie van vermogen en brandstofverbruik. En de nieuwe EcoBoost Hybrid is tevens voorzien van een elektromotor om het vermogen nog verder op te voeren met minder uitstoot. Met een verfijnde rijdynamiek is dit de auto die een lonende, compromisloze rijervaring levert.

BESCHIKBAAR ALS FIESTA MILD HYBRID

De EcoBoost hybride motor gebruikt een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. In plaats van alleen elektrisch te rijden, biedt de elektrische motor een extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Het maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie, die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer je afremt. Dit helpt je brandstofbesparing te verhogen en de uitstoot te verminderen.

MEER VERMOGEN. MEER EFFICIENCY. MEER GENIETEN.

De revolutionaire 1.0 3-cilinder EcoBoost benzinemotor geeft je het vermogen dat je zou verwachten bij een 1.6-motor, maar bespaart meer brandstof en heeft een lage CO2 uitstoot. Dat is een echte win-winsituatie! Je kunt ook kiezen voor de 1.1-literbenzinemotor met 70pk of 85 pk.

Ecoboost engine render
Render of Ford diesel engine

DIESEL

Rijd je liever diesel? Ga dan voor de 1.5TDCi motor. Met zijn 85 pk en zuinige brandstofverbruik.

Blue Ford Fiesta in the city

VERMINDER JE BRANDSTOFVERBRUIK MET WEL 10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om weer te starten.

Blue Ford Fiesta on a road

EFFICIENCY MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Een vindingrijk snufje in de Fiesta is de Eco Button. Met één druk op deze knop pas je een serie systemen en instellingen aan, wat jou helpt om brandstof te besparen. De Eco Button verlaagt bijvoorbeeld de acceleratiesnelheid, vermindert het stationaire toerental en matigt de ventilatorsnelheid van de klimaatbeheersing. Al deze zaken samen maken een groot verschil.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

De Ford Fiesta zit boordevol geavanceerde technieken die jou, jouw passagiers en uw auto beschermen bij een ongeval. Belangrijke functies zijn onder andere Active City Stop, Door Edge Protectors en SYNC 3 met Emergency Assistance. En zo zijn er nog veel meer systemen; sommige helpen zelfs om ongevallen te voorkomen.

VOORKOM BOTSINGEN IN FILE EN STAD

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwacht? Dan remt het systeem automatisch mee.

AIRBAGS DIE U VAN ALLE KANTEN BESCHERMEN

De Fiesta heeft airbags voor de bestuurder en passagier voorin en zijairbags die de borstkas beschermen. Allemaal ontworpen om de inzittenden weg te houden van de plek waar de auto wordt geraakt. Wist je dat de airbags ook meteen de arm van de inzittende optillen? Zo ontstaat er meer ruimte tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. De Fiesta heeft daarnaast gordijnairbags voor maximale bescherming en hoofdsteunen die beschermen tegen een whiplash. Alle veiligheidsgordels hebben een voorspanner en spankrachtbeschermer en de auto geeft zo nodig ook een gordelwaarschuwing. Kortom: de Fiesta stelt jouw veiligheid voorop.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
Red Ford Fiesta front view

GEAVANCEERDE SYSTEMEN VOOR GECONTROLEERD REMMEN

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) zorgen ervoor dat je heel beheerst kunt remmen. En de Emergency Brake Assist (EBA) laat jouw Fiesta in een noodsituatie doeltreffender remmen. Het systeem weet precies hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Als dat nodig is, verhoogt het de druk automatisch.

Blue Ford Fiesta driving on highway next to lake and city at the background

VEILIG EEN AANHANGWAGEN TREKKEN

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

White Ford Fiesta taillights

WAARSCHUWING VOOR AUTO’S ACHTER U BIJ PLOTSELING REMMEN

Als je in een noodsituatie hard moet remmen, gaan de waarschuwingslichten automatisch aan om de auto’s achter je te waarschuwen. Ook de remlichten beginnen te knipperen. Achteropkomend verkeer weet zo dat er een mogelijk gevaarlijke situatie is.

BESCHERMD MET VIJF STERREN

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom wordt de veiligheid van alle nieuwe auto’s streng gecontroleerd door Europa’s grootste onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Het is geruststellend te weten dat de Fiesta gewaardeerd is met de hoogste beoordeling: vijf sterren.

Euro NCAP logo

Klik op onderstaande links voor meer informatie