Home > Alle modellen > FIESTA > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Technologie moet altijd een doel dienen. Als je jouw Fiesta start, breng je een hele reeks geavanceerde functies en systemen tot leven: Actieve parkeerhulp, Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Aid, Verkeersbordherkenning… Stuk voor stuk technieken die zo slim en handig zijn, dat je zich afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund.

Altijd de juiste afstand tot voorliggers

Je kunt altijd op een veilige afstand rijden met Adaptive Cruise Control. Je stelt niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Wanneer de ingebouwde sensor een voorligger opmerkt, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is.

Ontspannen in- en uitparkeren 

Parkeren kan echt een gedoe zijn, maar niet met jouw Fiesta. Dankzij Active Park Assist. Het bestaat uit diverse technieken en doet dus veel meer dan automatisch insturen bij het parkeren. Zo helpt Park Out Assist je ook bij het uitparkeren. En het systeem weet of jouw auto op de parkeerplek past, en parkeert ’m achteruit in. Is er een obstakel naast de auto, dan geeft Side Parking Aid je een waarschuwing.

Systemen die zien wat jij misschien niet ziet

De radarsensoren van het Blind Spot Information System (BLIS) scannen de dode hoek aan beide kanten van jouw Fiesta. Als ze een voertuig opmerken, gaat er een duidelijk zichtbaar oranje lampje branden in de betreffende buitenspiegel.
Ook Cross Traffic Alert kijkt met je mee. Als je achteruit rijdt bij het uitparkeren, heb je vaak minder zicht. Cross Traffic Alert ziet naderende voertuigen en geef je dan een waarschuwingssignaal. Jij ziet ook een lampje oplichten in de betreffende buitenspiegel.

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden.
Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Rijdynamiek op maat gemaakt

De Fiesta is al een flexibele auto. Maar je kunt jouw rijervaring verder personaliseren door de gasrespons, het stuur- en zelfs het schakelgedrag aan te passen aan jouw rijstijl of wegomstandigheden. Selecteerbare rijmodi zijn 'Normal', 'Eco' en 'Sport', plus 'Trail' en ‘Slippery' in de Fiesta Active-uitvoering.

LED-dagrijverlichting voor stijlvol en zichtbaar

Deze geavanceerde dagrijverlichting is zeer energiezuinig en helpt je overdag op te vallen en 's nachts goed te kunnen zien.

Ford Fiesta on the road
Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Minder vermoeidheid en minder verbruik

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top