Home > Alle modellen > FIESTA > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

De Ford Fiesta zit boordevol geavanceerde technieken die jou, jouw passagiers en uw auto beschermen bij een ongeval. Belangrijke functies zijn onder andere Active City Stop, Door Edge Protectors en SYNC 3 met Emergency Assistance. En zo zijn er nog veel meer systemen; sommige helpen zelfs om ongevallen te voorkomen.

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwacht? Dan remt het systeem automatisch mee.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible

Airbags die u van alle kanten beschermen

De Fiesta heeft airbags voor de bestuurder en passagier voorin en zijairbags die de borstkas beschermen. Allemaal ontworpen om de inzittenden weg te houden van de plek waar de auto wordt geraakt. Wist je dat de airbags ook meteen de arm van de inzittende optillen? Zo ontstaat er meer ruimte tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. De Fiesta heeft daarnaast gordijnairbags voor maximale bescherming en hoofdsteunen die beschermen tegen een whiplash. Alle veiligheidsgordels hebben een voorspanner en spankrachtbeschermer en de auto geeft zo nodig ook een gordelwaarschuwing. Kortom: de Fiesta stelt jouw veiligheid voorop.

Geavanceerde systemen voor gecontroleerd remmen

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) zorgen ervoor dat je heel beheerst kunt remmen. En de Emergency Brake Assist (EBA) laat jouw Fiesta in een noodsituatie doeltreffender remmen. Het systeem weet precies hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Als dat nodig is, verhoogt het de druk automatisch.

Rode Ford Fiesta rijdt op weg
Blue Ford Fiesta towing a water scooter

Veilig een aanhangwagen trekken

Met een aanhangwagen wil je beheerst rijden. Trailer Sway Control helpt je aan een zorgeloze rit. Het registreert het scharen of slingeren van de aanhangwagen en vermindert de snelheid van je voertuig om het probleem op te lossen.

Waarschuwing voor auto’s achter u bij plotseling remmen

Als je in een noodsituatie hard moet remmen, gaan de waarschuwingslichten automatisch aan om de auto’s achter je te waarschuwen. Ook de remlichten beginnen te knipperen. Achteropkomend verkeer weet zo dat er een mogelijk gevaarlijke situatie is.

White Ford Fiesta taillights
Euro NCAP logo

Beschermd met vijf sterren

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom wordt de veiligheid van alle nieuwe auto’s streng gecontroleerd door Europa’s grootste onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Het is geruststellend te weten dat de Fiesta gewaardeerd is met de hoogste beoordeling: vijf sterren.

Elektronische stabiliteitscontrole

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Red Ford Fiesta front view
Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags

Extra vermogen bij een noodstop 

In een noodsituatie laat Emergency Brake Assist (EBA) de remmen van jouw auto ‘gepast’ ingrijpen. Dit wordt geregeld door het ESP-systeem, dat precies weet hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Als dat nodig is, verhoogt het de druk automatisch.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Ford Fiesta alloy wheel detail
Top