Home > Alle modellen > FIESTA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en Efficiëntie

Waarom kiezen tussen kracht en efficiëntie? Met de Ford Fiesta heb je nu beide. De bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor levert een naadloze combinatie van vermogen en brandstofverbruik. En de nieuwe EcoBoost Hybrid is tevens voorzien van een elektromotor om het vermogen nog verder op te voeren met minder uitstoot. Met een verfijnde rijdynamiek is dit de auto die een lonende, compromisloze rijervaring levert.

Beschikbaar als Fiesta Mild Hybrid

De EcoBoost hybride motor gebruikt een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. In plaats van alleen elektrisch te rijden, biedt de elektrische motor een extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Het maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie, die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer je afremt. Dit helpt je brandstofbesparing te verhogen en de uitstoot te verminderen.

Ecoboost engine render

Meer vermogen. Meer efficiency. Meer genieten.

De revolutionaire 1.0 3-cilinder EcoBoost benzinemotor geeft je het vermogen dat je zou verwachten bij een 1.6-motor, maar bespaart meer brandstof en heeft een lage CO2 uitstoot. Dat is een echte win-winsituatie! Je kunt ook kiezen voor de 1.1-literbenzinemotor met 70pk of 85 pk.

Ford Fiesta manual transmission

Hand of automaat: aan jou de keuze

Prettig rijden betekent ook dat je soepel schakelt. Daarom biedt de Fiesta bij elke motor verschillende mogelijkheden voor de versnelling. Zo heb je een handgeschakelde 5- of 6-bak en een automaat met 6 versnellingen. Daarmee haal je moeiteloos alles uit je motor, wat je ook kiest.

Banden die de efficiëntie verbeteren

De banden met lage rolweerstand van de Fiesta zijn ontworpen om de energie die nodig is om de banden te laten rollen, te verminderen. Dit betekent dat er minder kracht nodig is om te banden te laten draaienwaardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd tijdens de levensduur van jouw auto.

Render of Ford diesel engine
Render of Ford diesel engine

Diesel

Rijd je liever diesel? Ga dan voor de 1.5TDCi motor. Met zijn 85 pk en zuinige brandstofverbruik.

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Ford Fiesta battery
Top