Home > Alle modellen > FIESTA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en Efficiëntie

Waarom zou je moeten kiezen tussen opwindende prestaties en geldbesparende efficiënty? In de Ford Fiesta krijg je het allemaal. Met de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor heb je de 5-voudige winnaar te pakken van de internationale ‘Motor van het Jaar’-verkiezing. Auto-Start-Stop helpt je om brandstof te besparen, elke keer dat je voor het stoplicht staat. En zijn rijdynamiek en nauwkeurige besturing maken de Fiesta tot een auto om met veel plezier in te rijden, elke rit weer. 

Ecoboost engine render

Meer vermogen. Meer efficiency. Meer genieten.

De revolutionaire 1.0 3-cilinder EcoBoost benzinemotor geeft je het vermogen dat je zou verwachten bij een 1.6-motor, maar bespaart meer brandstof en heeft een lage CO2 uitstoot. Dat is een echte win-winsituatie! Je kunt ook kiezen voor de 1.1-literbenzinemotor met 70pk of 85 pk.

Diesel

Rijd je liever diesel? Ga dan voor de 1.5TDCi motor. Met zijn 85 pk en zuinige brandstofverbruik.

Render of Ford diesel engine
Ford Fiesta manual transmission

Hand of automaat: aan jou de keuze

Prettig rijden betekent ook dat je soepel schakelt. Daarom biedt de Fiesta bij elke motor verschillende mogelijkheden voor de versnelling. Zo heb je een handgeschakelde 5- of 6-bak en een automaat met 6 versnellingen. Daarmee haal je moeiteloos alles uit je motor, wat je ook kiest.

Ford Fiesta battery

Laad je accu efficiënter op

Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Top