RIJERVARING

Technologie voor jou.

Een betere rijervaring voor jou: dat is de enige reden om de Focus te voorzien van nog meer geavanceerde technologie. Om je stabieler op de weg te houden, eenvoudiger te laten parkeren en nog veiliger van A naar B te brengen. Geniet ervan.

Blauwe Ford Focus rijdend door een tunnel

JE PERSOONLIJKE RIJASSISTENT

Wil je zorgeloos rijden? Maak dan kennis met je eigen co-piloot: een systeem dat verschillende technologieën combineert voor de comfortabeler rijervaring. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch je snelheid aan je voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten zodra de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en je cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centring-technologie houdt je op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

ONTSPANNEN IN- EN UITPARKEREN

De nieuwste generatie Active Park Assist parkeert je niet alleen in, maar controleert ook de versnelling, het schakelen en remmen. Deze slimme technologie is beschikbaar in Focus-modellen met een automatische versnellingsbak en maakt parkeren kinderspel. Na activatie kies je gewoon een kant van de weg en geef je aan of je wilt fileparkeren of recht inparkeren. Houd vervolgens de knop ingedrukt en laat je auto het werk doen.

KOPLAMPEN DIE JE HELPEN OM DE BOCHT TE KIJKEN

Je rijdt veiliger als je optimaal zicht hebt, vooral in bochten. Met de adaptieve LED-verlichting en dagverlichting, heb je een nauwkeurig en intens lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast passen de koplampen zichzelf aan om andere bestu urders niet te verblinden. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg volgen en hoeken en kruispunten verlichten voor je ze bereikt.

RIJDYNAMIEK OP MAAT

Met selecteerbare rijmodi in de Focus Active personaliseer je je rijervaring door de koppelreactie, besturing, het schakelen en nog veel meer aan te passen aan je rijstijl. De zeven verschillende modi zijn Normal, ECO, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery en Trail.

Drive modus kiezen in de Ford Focus
ruimtebesparende handrem in de Ford Focus

SLIMME RUIMTEBESPARENDE REM

Ervaar het gemak van een elektrische parkeerrem. Deze zorgt voor wat extra ruimte binnen, is makkelijk in gebruik en zorgt dat je de remmen niet zo vaak hoeft te laten onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om de auto in parkeerstand te zetten, is een knop in de middenconsole indrukken.

informatie van het dashboard op ooghoogte in de Ford Focus

BELANGRIJKE INFORMATIE IN ÉÉN OOGOPSLAG

Je ziet alle noodzakelijke informatie zonder naar het dashboard te hoeven kijken. Dankzij het overzichtelijke kleurendisplay op ooghoogte, dat je bovendien helemaal aan je eigen voorkeuren kan aanpassen.

Witte Ford Focus rijdend op de weg

ZIET DE VERKEERSBORDEN DIE JIJ MISSCHIEN MIST

Onderweg krijg je hulp van sensoren die permanente of tijdelijke verkeersborden herkennen. Op het instrumentenpaneel verschijnen pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden, om je op de hoogte te houden van veranderende omstandigheden.

Snelheidsbeperking op de Ford Focus

ONDER DE SNELHEIDSLIMIET BLIJVEN IS NU HEEL EENVOUDIG

Intelligent Speed Assist houdt je snelheid in de gaten, zodat jij je op de weg kunt concentreren. Eerst detecteert de camera aan de voorkant automatisch de geldige snelheidsbeperking. Indien geactiveerd, past het systeem je maximumsnelheid aan deze limiet aanTooltip.

Altijd de juiste afstand met de Ford Focus

ALTIJD OP VEILIGE AFSTAND TOT VOORLIGGERS

Je rijdt altijd op een veilige afstand dankzij Adaptive Cruise Control met start-stop systeem. Daarmee stel je niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Zodat je nooit te hard rijdt en automatisch stopt als het verkeer tot stilstand komt. Zodra de file oplost, start de auto weer en rij je verder.

Handen aan het stuur in de Ford Focus

MAKKELIJKER STUREN IN NOODGEVALLEN

Soms moet je even sneller sturen. Bijvoorbeeld om botsingen met stilstaande of langzame voertuigen te vermijden. In zulke noodgevallen helpt de auto je. Zodra de ingebouwde radar en camera deze voertuigen zien, krijg je stuurhulp om ze te ontwijken.

Witte Ford Focus rijdend op de snelweg

HULP OM BINNEN DE LIJNEN TE BLIJVEN

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden.Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Buitenspiegel van de Ford Focus

SYSTEMEN DIE ZIEN WAT JIJ MISSCHIEN NIET ZIET

De radarsensoren van het Blind Spot Information System (BLIS) scannen de dode hoek aan beide kanten van jouw Focus. Als ze een voertuig opmerken, gaat er een duidelijk zichtbaar oranje lampje branden in de betreffende buitenspiegel.

Verkeer achter je te zien in de Ford Focus

ZIET DIE AUTO’S DIE JIJ MISSCHIEN NIET ZIET

Ook Cross Traffic Alert kijkt met je mee. Als je achteruit rijdt bij het uitparkeren, heb je vaak minder zicht. Cross Traffic Alert ziet naderende voertuigen en geef je dan een waarschuwingssignaal. Jij ziet ook een lampje oplichten in de betreffende buitenspiegel.

Botsingen voorkomen met de Ford Focus

MEERDERE BOTSINGEN VOORKOMEN

Bij een ongeluk wil je een tweede botsing voorkomen. Daarom wordt het noodstop-systeem geactiveerd zodra de auto een ongeluk waarneemt. Dit kan voorkomen dat je andere weggebruikers of obstakels raakt.

Altijd de juiste richting in de Ford Focus

RIJ ALTIJD IN DE JUISTE RICHTING

Natuurlijk wil je voorkomen dat je per ongeluk tegen het verkeer in rijdt. Daar helpt je auto bij. Door een camera te koppelen aan het navigatiesysteem, merkt de auto wanneer je de verkeerde kant op rijdt. En geeft je direct een waarschuwing, zodat jij op tijd kunt corrigeren.

COMFORT EN GEMAK

Stap in een ruimte die je aangenaam zal verrassen. Het interieur is niet alleen fraai vormgegeven, maar ook nog eens van alle geavanceerde gemakken voorzien.

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

Voor het eerst is de Focus beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect -modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCalleCall zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.

EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE

Auto’s met FordPass Connect kunnen je nu waarschuwen voor lokale gevaren tijdens je rit, zoals wegwerkzaamheden of een kapot voertuig verderop. Je Ford ontvangt informatie van alle verbonden auto’s in de buurt en van de openbare incidentdatabase. Als je auto informatie ontvangt over een gevaar, wordt op het instrumentenpaneel een waarschuwing weergegeven met informatie over het type gevaar en de afstand ten opzichte van jou. Hierdoor ben je beter voorbereid en kun je, indien nodig, een alternatieve route vinden.

FordPass notificatie
FordPass app gebruiken op het terras

DOWNLOAD DE FORDPASS APP OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT NOG MEER FUNCTIES

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Bovendien kun je je auto starten (alleen bij automatische transmissie), zodat je auto ijs- en condensvrij is en klaar is om te vertrekken wanneer jij dat wilt. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

Muzikale kwaliteit in de Ford Focus

GENIET VAN JE FAVORIETE MUZIEK

Wat je smaak ook is, muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kunt verwachten in de Focus met B&O. Het hoogwaardige 675 Watt-audiosysteem heeft een warm, krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers, een woofer en een subwoofer. Deze geavanceerde technologie is door de akoestiekspecialisten van B&O speciaal ontworpen voor en afgestemd op de Focus. Draai dus de volumeknop open en waan je in je privéconcertzaal.

Het panoramadak open in de Ford Focus

LAAT DE ZON BINNEN

Hou je van veel natuurlijk licht? Kies er dan voor om het stalen dak te laten vervangen door een volledig panoramadak. Dot creëert een licht en luchtig interieur. De voorste helft is elektrisch bedienbaar en kan kantelen en naar achter schuiven. Dankzij het volledige intrekbare zonnescherm kun je het glas openen om frisse lucht binnen te laten en tegelijkertijd beschermd te blijven tegen de zon.

Apparaten makkelijk opladen in de Ford Focus

BEDIEN DE ACHTERKLEP HANDSFREE

Als je je handen vol hebt en je Focus jou met de sleutel opmerkt, hoef je alleen nog maar je voet onder de achterbumper te bewegen en de achterklep gaat automatisch open of dicht.

Apparaten makkelijk opladen in de Ford Focus

ONDERWEG OPLADEN

Altijd een opgeladen telefoon bij je hebben? Dat kan. Het grote mediavak voor de schakelpook biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Nu draadloos opladen ook beschikbaar is voor compatibele smartphonesTooltip, is het nog makkelijker om te zorgen dat je apparaten altijd klaar voor gebruik zijn.

FordPass app in de Ford Focus

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

In je Focus blijf je verbonden en kun jij je telefoon, muziek en navigatiesysteem bedienen met spraakopdrachten. Dankzij SYNC 3. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het systeem kan ook je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je eenvoudig navigeren door te drukken en te vegen. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps.

HOE ZIT JIJ HET LEKKERST?

Je kunt de voorstoelen van de Focus optioneel op 18 manieren verstellen. Dus wil je hoger, lager, meer naar voren, meer naar achteren, gekanteld of met extra steun? Jij hebt het helemaal zelf in de hand.

Stoel verstellen in de Ford Focus
Interieur van de Ford Focus

JE ZIT ER ALTIJD WARMPJES BIJ

Een frisse ochtend, koude dag of ijzige avond: hoe koud het buiten ook is, binnen heb je het snel lekker warm. Je kunt de voorstoelen in drie verschillende standen verwarmen. En dan is het helemaal lekker dat ook je stuurwiel verwarmd is.

Handsfee de Ford Focus openen en sluiten

HANDSFREE BETEKENT ZONDER GEDOE

Met het Ford KeyFree-systeem kun je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas moet halen. Ideaal voor wanneer je je handen vol hebt.

VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

Naast zijn reeks krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren is de Ford Focus nu ook verkrijgbaar als EcoBoost Hybrid. Deze hybride aandrijflijn verhoogt het vermogen, maximaliseert de efficiëntie en minimaliseert de uitstoot. En het exterieur is ontworpen om een sportive vorm te creëren die gemakkelijk de luchtweerstand vermindert, wat de efficiëntie nog verder verbetert.

BESCHIKBAAR ALS FOCUS MILD HYBRID

De EcoBoost hybride motor gebruikt een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. In plaats van alleen elektrisch te rijden, biedt de elektrische motor een extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Het maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie, die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer je afremt. Dit helpt je brandstofbesparing te verhogen en de uitstoot te verminderen.

SCHAKEL SNELLER EN SOEPELER

Om lekkerder te rijden, moet ook je versnelling beter preseteren. Daarom vind je in de Focus geen traditionele versnellingspook, maar een nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen en roterende schakelbak in de console. Dat ziet er ook meteen strakker uit. Ook handig: de versnellingspook zet zichzelf automatisch in de parkeermodus.

De transmissie van de Ford Focus
Ford Focus rijdend in berglandschap

HAAL ALLES UIT JE MOTOR

Om jou soepeler rijprestaties te bieden, levert de Focus een optimaal vermogen met verbeterde 1.0- en 1.5-liter Ford EcoBoost-benzinemotoren. De slimme cilinderschakeling schakelt de cilinder bovendien zelf aan of uit zodra dit nodig is. Wat hem nog efficiënter maakt.

De dieselmotor van de Ford Focus

DE NIEUWE NORM VOOR DIESELMOTOREN

Wil je een zuinige dieselmotor die ook nog eens snel en stil rijdt? De 1.5- en 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren bieden je die ideale combinatie tussen krachtige prestaties en efficiënt brandstofverbruik.

Handgeschakelde transmissie in de Ford Focus

EEN HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE MET 6 VERSNELLINGEN

De handmatige transmissie met 6 versnellingen in de Focus is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl je minder vaak bij de benzinepomp staat.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Natuurlijk moet jouw auto jou, je familie en andere weggebruikers goed beschermen. Daarom hebben we alle beschikbare technologieën ingebouwd die je waarschuwen voor obstakels en verkeer. En je zelfs helpen remmen als dit nodig is om een aanrijding te voorkomen.

OOK VOETGANGERS BETER BESCHERMD

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de nieuwe Focus voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

HELPT JE REMMEN OP HOGERE SNELHEDEN

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Veilige afstand in de Ford Focus
Airbags in de Ford Focus

VAN ALLE KANTEN BESCHERMD

Als je ergens tegenaan rijdt - of iemand tegen jou - dan wil je zo goed mogelijk beschermd zijn. Daarom gaan we veel verder dan gewone airbags. Zo is de nieuwe EcoSport niet alleen voorzien van extra zij-airbags, knie-airbags en curtain-airbags. Maar bijvoorbeeld ook van hoofdsteunen die whiplash helpen voorkomen. En veiligheidsgordels met voorspanners, spankrachtbeschermers en gordelwaarschuwing. Want jouw veiligheid staat voorop.

Handige bediening in de Ford Focus

MET EEN GERUST GEVOEL DE WEG OP

Natuurlijk wil je altijd zorgeloos rijden. Daarbij helpt eCall, een dienst die zorgt dat je bij een ongeval zo snel mogelijk hulp krijgt. Zodra de airbagsensoren geactiveerd worden, maakt de auto contact met de alarmcentrale. Zodat jij direct met ze kunt praten.

GEBRUIK

Voor jou en je passagiers hebben we de beste plekken gereserveerd. Met zoveel hoofd-, been- en elleboogruimte, dat zelfs de langsten comfortabel zitten. Trouwens, ook voor je bagage is er voldoende plek: je kunt zelfs de achterbank 60/40 opdelen en bijna volledig platleggen. En de laadvloer kun je verstellen om een verborgen opbergvak of extra laadruimte te creëren als dat nodig is.

VEEL LAADRUIMTE

Dankzij de indrukwekkende laadruimte past je bagage er altijd in. Lange passagiers op de voor- of achterstoelen zullen blij zijn met de extra knie- en beenruimte. Zeker tijdens lange reizen. De verstelbare laadvloer en handsfree achterklep (alleen in de stationwagon) maken het nog makkelijker om alles in de auto te laden.

RUIM EN STIJLVOL

Het moderne ontwerp biedt je niet alleen een fijnere rijervaring, maar geeft je ook meer ruimte. Het interieur is ruimer, lichter en luchtiger dan ooit tevoren en zorgt voor een stijlvolle en ontspannen sfeer.

De ruime zitting in de Ford Focus
Verstelbare laadvloer in de Ford Focus

EEN HANDIGE VERSTELBARE LAADVLOER

Neem mee wat je wilt. De laadvloer van de achterbak in de Wagon is in drie hoogtes verstelbaar, zodat je een verborgen compartiment met wisselende afmetingen kunt maken. In zijn hoogste positie, en met de achterstoelen neergeklapt, is de laadvloer volledig vlak.

ALLE LAADRUIMTE DIE JE NODIG HEBT

Welke carrosseriestijl je ook kiest; de Focus is ontworpen om je alle ruimte te geven die je nodig hebt. De stoelen achterin kunnen 60/40 opgesplitst worden voor extra veelzijdigheid. Leg ze plat voor meer bagageruimte dan ooit tevoren. Met handig skivak.

De ruime laadruimte in de Ford Focus

Klik op onderstaande links voor meer informatie