Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Dankzij slimme technologie en een intelligent ontwerp maakt de Focus elke minuut die je in de auto doorbrengt zo comfortabel, veilig en aangenaam mogelijk. Innovatieve technologieën zorgen er ook voor dat je onderweg net zo met de weg als met jouw muziek, berichten en telefoongesprekken verbonden blijft.

Ziet voertuigen die jij misschien mist

Ook als je zicht even is belemmerd, wil je veilig manoeuvreren, bijvoorbeeld als je achteruit een parkeerplaats verlaat.

Cross Traffic Alert zal je, als onderdeel van het systeem dat een dode hoek voor je signaleert, waarschuwen voor naderende voertuigen met een signaal en laat een lampje op de buitenspiegel oplichten.

Makkelijker parkeren dan ooit

Wil je ook op de lastigste plekken eenvoudig inparkeren? Schakel dan de actieve parkeerhulp in. Met één druk op de knop helpen sensoren eerst een geschikte parkeerruimte vinden. En stuurt de auto vervolgens zichzelf tot hij geparkeerd staat: je hoeft alleen maar gas, versnellingen en remmen te bedienen met behulp van geluidssignalen en instructies op het scherm.

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Houd een veilige afstand

Wil je zeker zijn dat je een veilige afstand tot je voorligger houdt? De afstandsindicator op het instrumentenpaneel geeft voortdurend de afstand weer en toont gekleurde pictogrammen volgens gekozen afstandsinstellingen. Het geeft een waarschuwing als je te dicht bij je voorligger komt.

Ford Focus from bird's perspective
Traffic Sign Recognition scans signs on the road ahead

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Remhulp bij hogere snelheden

Wil je bij elke snelheid veilig kunnen remmen? Dan helpt het actieve remsysteem je een handje. Door bij een snelheid boven de 50 km/u de weg te scannen met speciale radar-technologie, waarschuwt deze veiligheidsvoorziening voor mogelijke botsingen. En helpt met afremmen als je niet op tijd reageert. Rij je langzamer dan 50 km/u? Dan geeft Active City Stop je die zekerheid.

Focus on the road
Hands on the steering wheel with dashboard visible in Ford Focus

Altijd de juiste afstand tot voorliggers

Je kunt altijd op een veilige afstand rijden met Adaptive Cruise Control. Je stelt niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Wanneer de ingebouwde sensor een voorligger opmerkt, wordt je snelheid verlaagd om afstand te houden. Zodra de weg weer vrij is, geeft het systeem gas tot de door jouw gekozen snelheid weer bereikt is.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Een betere blik op de weg

Je wilt altijd goed zicht, waar je ook rijdt. Adaptieve verlichting biedt de beste belichting voor op de snelweg en in de stad. De heldere en zuinige bi-xenon koplampen draaien met de weg mee en passen hun lichtbundel aan de verkeerssituatie aan. Zo heb jij niet alleen goed zicht, maar je tegenliggers ook.

Spiegels die zien wat jij niet ziet!

Een Blind Spot Information System (BLIS) helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen. Dat komt omdat RADAR-sensoren de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto scannen. En zodra ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, wordt een duidelijk zichtbaar oranje lampje ingeschakeld in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto. BLIS heeft ook een geheel nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Beter zien zonder anderen te verblinden.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Hands holding Ford Focus steering wheel
Ford Focus cars going up a road

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Top