Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Technologie voor jou.

Een betere rijervaring voor jou: dat is de enige reden om de Focus te voorzien van nog meer geavanceerde technologie. Om je stabieler op de weg te houden, eenvoudiger te laten parkeren en nog veiliger van A naar B te brengen. Geniet ervan.

Blauwe Ford Focus rijdend door een tunnel

Je persoonlijke rijassistent

Wil je zorgeloos rijden? Maak dan kennis met je eigen co-piloot: een systeem dat verschillende technologieën combineert voor de comfortabeler rijervaring. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop & Go automatisch je snelheid aan je voorligger aan. Als het verkeer tot stilstand komt, zal de motor automatisch stoppen en opnieuw starten zodra de weg vrij is. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en je cruisecontrolsnelheid aanpassen. Lane Centring-technologie houdt je op het midden van de baan door de wegmarkering te volgen.

 

Ontspannen in- en uitparkeren

De nieuwste generatie Active Park Assist parkeert je niet alleen in, maar controleert ook de versnelling, het schakelen en remmen. Deze slimme technologie is beschikbaar in Focus-modellen met een automatische versnellingsbak en maakt parkeren kinderspel. Na activatie kies je gewoon een kant van de weg en geef je aan of je wilt fileparkeren of recht inparkeren. Houd vervolgens de knop ingedrukt en laat je auto het werk doen.

Koplampen die je helpen om de bocht te kijken

Je rijdt veiliger als je optimaal zicht hebt, vooral in bochten. Met de adaptieve LED-verlichting en dagverlichting, heb je een nauwkeurig en intens lichtpatroon dat zich automatisch aanpast aan verschillende weg- en rijomstandigheden. Daarnaast passen de koplampen zichzelf aan om andere bestu urders niet te verblinden. Het nieuwe systeem kan zelfs de kromming van de weg volgen en hoeken en kruispunten verlichten voor je ze bereikt.

Rijdynamiek op maat

Met selecteerbare rijmodi in de Focus Active personaliseer je je rijervaring door de koppelreactie, besturing, het schakelen en nog veel meer aan te passen aan je rijstijl. De zeven verschillende modi zijn Normal, ECO, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery en Trail.

Drive modus kiezen in de Ford Focus
ruimtebesparende handrem in de Ford Focus

Slimme ruimtebesparende rem

Ervaar het gemak van een elektrische parkeerrem. Deze zorgt voor wat extra ruimte binnen, is makkelijk in gebruik en zorgt dat je de remmen niet zo vaak hoeft te laten onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om de auto in parkeerstand te zetten, is een knop in de middenconsole indrukken.

Belangrijke informatie in één oogopslag

Je ziet alle noodzakelijke informatie zonder naar het dashboard te hoeven kijken. Dankzij het overzichtelijke kleurendisplay op ooghoogte, dat je bovendien helemaal aan je eigen voorkeuren kan aanpassen.

informatie van het dashboard op ooghoogte in de Ford Focus
Witte Ford Focus rijdend op de weg

Ziet de verkeersborden die jij misschien mist

Onderweg krijg je hulp van sensoren die permanente of tijdelijke verkeersborden herkennen. Op het instrumentenpaneel verschijnen pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden, om je op de hoogte te houden van veranderende omstandigheden.

Handen aan het stuur in de Ford Focus

Makkelijker sturen in noodgevallen

Soms moet je even sneller sturen. Bijvoorbeeld om botsingen met stilstaande of langzame voertuigen te vermijden. In zulke noodgevallen helpt de auto je. Zodra de ingebouwde radar en camera deze voertuigen zien, krijg je stuurhulp om ze te ontwijken.

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden.Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Meerdere botsingen voorkomen

Bij een ongeluk wil je een tweede botsing voorkomen. Daarom wordt het noodstop-systeem geactiveerd zodra de auto een ongeluk waarneemt. Dit kan voorkomen dat je andere weggebruikers of obstakels raakt.

Rij altijd in de juiste richting

Natuurlijk wil je voorkomen dat je per ongeluk tegen het verkeer in rijdt. Daar helpt je auto bij. Door een camera te koppelen aan het navigatiesysteem, merkt de auto wanneer je de verkeerde kant op rijdt. En geeft je direct een waarschuwing, zodat jij op tijd kunt corrigeren.

Altijd de juiste richting in de Ford Focus
Witte Ford Focus heuvelopwaarts rijdend

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Maximale bochtbeheersing

Wil je meer controle in bochten? Vertrouw op Torque Vectoring Control dat 100 keer per seconde op het wegdek reageert. Het verbetert de wegligging en levert een scherpere besturing op, zodat je sneller door bochten kunt en minder last hebt van oneffenheden.

Witte Ford Focus rijdend in een bocht
Blauwe Ford Focus rijdend door de stad

5-sterrenveiligheid volgens Euro NCAP

De Focus zit vol met geavanceerde technologieën om jouw veiligheid te verhogen. Sommige systemen zijn ontworpen om de impact van een botsing te verminderen, terwijl andere systemen juist helpen om een botsing te voorkomen. En het bewijs om jou, jouw passagiers en andere weggebruikers optimaal te beschermen, is de maximale score van 5 sterren van Euro NCAP volgens hun nieuwe strenge test- en beoordelingsprotocollen van 2018.

Top