Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

Natuurlijk moet jouw auto jou, je familie en andere weggebruikers goed beschermen. Daarom hebben we alle beschikbare technologieën ingebouwd die je waarschuwen voor obstakels en verkeer. En je zelfs helpen remmen als dit nodig is om een aanrijding te voorkomen.

 

Ook voetgangers beter beschermd

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de nieuwe Focus voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Helpt je remmen op hogere snelheden

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Veilige afstand in de Ford Focus
Airbags in de Ford Focus

Van alle kanten beschermd

Als je ergens tegenaan rijdt - of iemand tegen jou - dan wil je zo goed mogelijk beschermd zijn. Daarom gaan we veel verder dan gewone airbags. Zo is de nieuwe EcoSport niet alleen voorzien van extra zij-airbags, knie-airbags en curtain-airbags. Maar bijvoorbeeld ook van hoofdsteunen die whiplash helpen voorkomen. En veiligheidsgordels met voorspanners, spankrachtbeschermers en gordelwaarschuwing. Want jouw veiligheid staat voorop.

Met een gerust gevoel de weg op

Natuurlijk wil je altijd zorgeloos rijden. Daarbij helpt eCall, een dienst die zorgt dat je bij een ongeval zo snel mogelijk hulp krijgt. Zodra de airbagsensoren geactiveerd worden, maakt de auto contact met de alarmcentrale. Zodat jij direct met ze kunt praten.

Handige bediening in de Ford Focus
Witte Ford Focus rijdend op de snelweg

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij tijdens het rijden in controle blijft.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

De velg van de Ford Focus
Veilig zitten in de Ford Focus

Kinderen gaan veilig mee

Rij je met kinderstoelen? Dan kun je gebruikmaken van handige ISOFIX-bevestigingspunten achterin. Daarmee neem je ook je kleinste passagiers zo veilig mogelijk mee.

Top