Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom is de Ford Focus voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologieën. Met systemen zoals Driver Alert, Forward Alert (als onderdeel van Adaptive Cruise Control), Active City Stop en Lane Keeping Aid, maken we het voor jou en je passagiers zo veilig mogelijk op de weg. Niet voor niets is hij de eerste auto die vier Advanced Safety Rewards van de Euro NCAP kreeg. En de beoordeling ‘Best in Class’ bij de ‘Small Family Cars’, met een 5-sterren crash test toekenning en een hoge notering in de categorieën volwassenen, kinderen, voetgangers en veiligheidshulp. Ontdek alle voorzieningen die jou veiliger laten rijden.

Ford Focus Tyre Pressure System's information

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Een Euro NCAP Advanced Reward, omdat we jou veilig houden

Je kunt je een stuk veiliger voelen dankzij technologieën als Active City Stop, Lane Keeping Aid, Driver Alert en Forward Alert. Met deze voorzieningen kreeg de Ford Focus de Euro NCAP Advanced Reward: de hoogste waardering van Europa’s grootste onafhankelijke veiligheidsorganisatie, die alleen de meest geavanceerde systemen ter voorkoming, beperking en hulp bij aanrijdingen beoordelen.

EURO NCAP logo

Voorkom botsingen in file en stad

Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop dat bij snelheden onder 50 km/u  voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee.

Gecoördineerde veiligheidssystemen worden geactiveerd in een fractie van een seconde

De Focus is uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een reeks van veiligheidssystemen coördineert om jou en jouw passagiers maximaal te beschermen.

IPS Safety for your Focus
Focus Control

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Altijd veiligheidsgordels om

Je wilt maximale veiligheid voor jezelf en je passagiers. De gordelherinnering helpt met een waarschuwing als één van de passagiers de veiligheidsgordel niet heeft vastgemaakt.

Seat Belt Warning
Focus on the road

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

Top