Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Naast zijn reeks krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren is de Ford Focus nu ook verkrijgbaar als EcoBoost Hybrid. Deze hybride aandrijflijn verhoogt het vermogen, maximaliseert de efficiëntie en minimaliseert de uitstoot. En het exterieur is ontworpen om een sportive vorm te creëren die gemakkelijk de luchtweerstand vermindert, wat de efficiëntie nog verder verbetert.

Beschikbaar als Focus Mild Hybrid

De EcoBoost hybride motor gebruikt een kleine elektromotor met een accu van 48 volt om de efficiëntie te verhogen. In plaats van alleen elektrisch te rijden, biedt de elektrische motor een extra ondersteuning aan de benzinemotor wanneer dat nodig is. Het maakt ook gebruik van regeneratieve remtechnologie, die de accu oplaadt door energie op te vangen die gewoonlijk verloren gaat wanneer je afremt. Dit helpt je brandstofbesparing te verhogen en de uitstoot te verminderen.

De transmissie van de Ford Focus

Schakel sneller en soepeler

Om lekkerder te rijden, moet ook je versnelling beter preseteren. Daarom vind je in de Focus geen traditionele versnellingspook, maar een nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen en roterende schakelbak in de console. Dat ziet er ook meteen strakker uit. Ook handig: de versnellingspook zet zichzelf automatisch in de parkeermodus.

Haal alles uit je motor

Om jou soepeler rijprestaties te bieden, levert de Focus een optimaal vermogen met verbeterde 1.0- en 1.5-liter Ford EcoBoost-benzinemotoren. De slimme cilinderschakeling schakelt de cilinder bovendien zelf aan of uit zodra dit nodig is. Wat hem nog efficiënter maakt.

Ford Focus rijdend in berglandschap

De nieuwe norm voor dieselmotoren

Wil je een zuinige dieselmotor die ook nog eens snel en stil rijdt? De 1.5- en 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren bieden je die ideale combinatie tussen krachtige prestaties en efficiënt brandstofverbruik.

Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen

De handmatige transmissie met 6 versnellingen in de Focus is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl je minder vaak bij de benzinepomp staat.

Handgeschakelde transmissie in de Ford Focus
Ford Focus eco mode display detail

Rij stukken zuiniger

De volgende generatie Ford EcoMode kijkt continu hoe jouw rijgedrag het brandstofverbruik beïnvloedt. Een blauwe ring op het digitale instrumentenpaneel laat duidelijk zien hoe zuinig je rijdt. Het systeem kan ook advies geven voor bochten, wijzigen van snelheid en om je te helpen plotseling en inefficiënt remmen te voorkomen. Na elke rit geeft een gegevensoverzicht tips voor efficiënter rijden in de toekomst en kan je de efficiëntie van eerdere ritten vergelijken.

Top