Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en Efficiëntie

Motortechnologie speelt, om zowel de kosten als de uitstoot te beperken en een aanzienlijk vermogen en hoge prestaties te leveren, een belangrijke rol in de Focus. De serie is uitgebreid met een 1,5-liter Ford EcoBoost benzinemotor en een 1,5-liter TDCi dieselmotor. Beide zijn uitgerust met de Auto-Start-Stop functie en het brandstofverbruik is over de hele linie afgenomen. Alle motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Haal het meeste uit jouw motor 

De revolutionaire 1,0-liter 3-cilinder EcoBoost-benzinemotor levert 100 of 125 pk waarbij de CO2-uitstoot slechts 105 g/km bedraagt voor de 5-deurs. Dat vermogen zou je verwachten van een conventionele 1,6 litermotor, maar dan met een beter brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Uitgeroepen tot ´International Engine of the Year´.

Vermogen en efficiëntie zonder compromis

De 1.5-liter Ford EcoBoost is een aanvulling op de succesvolle Ford EcoBoost-serie. De motor is een slimme, kleine versie van de 1,6-liter Ford Ecoboost motor, voor lagere emissie en nog meer brandstofbesparing ... zonder het vermogen en het rijgedrag te benadelen. De 1.5-liter Ford EcoBoost is beschikbaar in: 150 pk-versie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of automatische versie.

EcoBoost Engine
Diesel Engine

Vermogen en efficiëntie zonder compromis 

De 1.5-liter TDCi is leverbaar met 95 pk of 120 pk. Deze motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak en de 120 pk-versie ook met Ford Powershift automaat. Ook is er een 2.0-liter dieselmotor verkrijgbaar met 150 pk met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of Ford PowerShift automatische versnellingsbak. Deze dieselmotor biedt een aanzienlijke reductie in uitstoot, in vergelijking met de vorige 2.0-liter dieselmotor die hij vervangt.

Maximale bochtbeheersing

Wil je meer controle in bochten? Vertrouw op Torque Vectoring Control dat 100 keer per seconde op het wegdek reageert. Het verbetert de wegligging en levert een scherpere besturing op, zodat je sneller door bochten kunt en minder last hebt van oneffenheden.

Focus on the road
Ford Focus steering wheel with control buttons in detail

Snel schakelen, met uw vingertoppen

Kies voor een automatische versnellingsbak met de optie Paddle Shifters. Met de paddles aan beide zijden van het stuur kunt u snel schakelen met uw vingertoppen, zelfs terwijl u de bocht om gaat.

Top