Home > Alle modellen > FOCUS > Technische Kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en efficiëntie

Wil je vermogen? Krijg je vermogen. De gloednieuwe Focus heeft krachtige en zeer brandstofvriendelijke motoren, met een automatische transmissie met 8 versnellingen en roterende schakelbak of een handgeschakelde 6-versnellingsbak. En dankzij z’n atletische aerodynamische design rij je extra soepel en efficiënt.

De transmissie van de Ford Focus

Schakel sneller en soepeler

Om lekkerder te rijden, moet ook je versnelling beter preseteren. Daarom vind je in de gloednieuwe Focus geen traditionele versnellingspook, maar een nieuwe automatische transmissie met 8 versnellingen en roterende schakelbak in de console. Dat ziet er ook meteen strakker uit. Ook handig: de versnellingspook zet zichzelf automatisch in de parkeermodus.

Haal alles uit je motor

Om jou soepeler rijprestaties te bieden, levert de nieuwe Focus een optimaal vermogen met verbeterde 1.0- en 1.5-liter Ford EcoBoost-benzinemotoren. De slimme cilinderschakeling schakelt de cilinder bovendien zelf aan of uit zodra dit nodig is. Wat hem nog efficiënter maakt.

Ford Focus rijdend in berglandschap

De nieuwe norm voor dieselmotoren

Wil je een zuinige dieselmotor die ook nog eens snel en stil rijdt? De 1.5- en 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotoren bieden je die ideale combinatie tussen krachtige prestaties en efficiënt brandstofverbruik.

Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen

De handmatige transmissie met 6 versnellingen in de Focus is geoptimaliseerd, zodat het kiezen van de juiste versnelling nog makkelijker, preciezer en stiller wordt. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl je minder vaak bij de benzinepomp staat.

Handgeschakelde transmissie in de Ford Focus
Slimme software in de Ford Focus

Rij stukken zuiniger

Je kunt nu nog zuiniger rijden. Het innovatieve Ford Eco Mode-systeem evalueert continu de effecten van jouw rijgedrag en het soort ritten. Slimme software laat je vervolgens weten hoe jij je brandstofverbruik kunt verlagen.

Top