Home > Alle modellen > NIEUWE EXPLORER > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Neem plaats in de cockpit van de nieuwe Ford Explorer en omring jezelf met een reeks nieuwe technologieën. Ervaar z’n dynamiek op stadswegen, bergpaden en alles daar tussenin met het geavanceerde terreinbeheersysteem. Of ontspan op je lange ritten met Adaptive Cruise Control en Stop and Go. Je kunt zelfs aangeven of je liever elektrisch vermogen, benzinevermogen of een combinatie van beide wilt. Alle systemen werken naadloos samen om je een optimale ervaring achter het stuur te bieden.

Bedwing elk terrein

Vlakke straten in de stad of rotsachtig terrein: waar je ook rijdt, het nieuwe terreinbeheersysteem van de Ford Explorer garandeert maximale controle. Met zeven beschikbare rijmodi stem je de prestaties van het voertuig perfect af op de rijomstandigheden. Het systeem past de versnellings-, besturings- en veringsgevoeligheid aan, terwijl het ook de tractie-, stabiliteits- en Hill Descent Control-systemen inzet voor optimale controle bij elke instelling. Kies tussen: Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul of, voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt via het 12,3 inch digitale instrumentenpaneel weergegeven in verschillende unieke kleurenthema's van de rijmodus van jouw keuze.

Vertrouwen onder alle omstandigheden

Je wilt altijd rijden met grip, ook als de omstandigheden veranderen. Met het nieuwe Intelligent All-Wheel Drive-systeem heb je die. Want dat bepaalt hoeveel balans in de bochten en reactievermogen nodig is in natte, droge of gladde omstandigheden en op verschillende terreinen. De technologie stuurt vermogen naar de voorwielen als vierwielaandrijving niet nodig is. En meer vermogen naar de achterwielen bij ongunstige omstandigheden. Zo zit jij altijd met vertrouwen achter het stuur. De Explorer is verder uitgerust met nieuwe mogelijkheden voor achterwielaandrijving om zo prestaties nog beter te maken. Wanneer de vierwielaandrijving niet nodig is, wordt met achterwielaandrijving gereden.

Ford Explorer PHEV logo close up

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

Extra beheersing bij heuvelaf rijden

Hill Descent Control is ontworpen om steile, ongelijkmatige afdalingen gemakkelijker te maken. Het systeem regelt je afdalingssnelheid zonder dat je de rem of het gaspedaal hoeft aan te raken en bedient zelfs de achteruitversnelling. Dit betekent dat jij je kunt concentreren op het rijden op moeilijk terrein zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je te hard versnelt.

Ford Explorer close crop of front lights

Je ziet beter, zonder anderen te verblinden

Auto High Beam (automatisch groot licht) is een handig hulpmiddel als je in het donker rijdt. Deze functie schakelt tijdelijk het groot licht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Daarna schakelt het automatisch het groot licht weer in, voor maximaal zicht.

Een paar extra ogen

Het dodehoekwaarschuwingssysteem gebruikt sensoren aan de zijkant om voertuigen te detecteren die zich mogelijk in je dode hoek bevinden. Als er een ander voertuig wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem je door middel van discrete waarschuwingslichten in de buitenspiegels. Cross Traffic Alert werkt samen met het dodehoekwaarschuwingssysteem om je omgevingsbewustzijn te vergroten wanneer je achteruitrijdt uit een ruimte en beperkt zicht hebt. Het systeem kan voertuigen detecteren die van de zijkanten naderen, een waarschuwing geven en zelfs de remmen activeren als je niet op tijd reageert.

Ford Explorer driving on mountain road

Helpt je op je rijstrook te blijven

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt je rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt je weer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert je door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/h en kan ook handmatig worden uitgeschakeld.

Top