Home > Alle modellen > NIEUWE EXPLORER > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

De nieuwe Ford Explorer beschikt over een groot aantal geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om jou, je gezin en andere weggebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Bepaalde systemen, zoals Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Roll Stability Control, helpen ongevallen actief voorkomen. Andere, zoals Post Impact Braking, kunnen de ernst van een eventueel ongeval verminderen.

Ford Explorer with trailer parked near lake

Voor het veilig trekken van je aanhangwagen

De nieuwe Ford Explorer is uitgerust met Slingercontrole voor aanhangwagens, ontworpen om veiliger te kunnen slepen. Als de technologie 'deinen' of slingeren van de aanhangwagen registreert, vermindert het de snelheid van je voertuig automatisch. Het systeem vertraagt het voertuig door het motorkoppel te verlagen en de remdruk geleidelijk te verhogen zodat het slepen beter wordt beheerst.

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera auto's en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je auto op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Seat belt reminder icon

Gordel-reminder

Op een handig display kun je zien welke bezette stoelen hun veiligheidsgordel niet om hebben, zodat je gemakkelijk kunt controleren of al je passagiers beschermd zijn. Alle veiligheidsgordels zijn bovendien voorzien van gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor maximale veiligheid bij een botsing.

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als één van de banden tijdens je reis spanning verliest (bijvoorbeeld omdat je een lekke band hebt), waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je direct met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Ford Explorer detail of an alloy wheel and a tyre
Ford Edge interior with ISOFIX seats

Zorgt ervoor dat kinderen veilig vastzitten

De Explorer is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit veilig te houden. En met ISOFIX-bevestigingspunten voor de kinderstoelen achterin, is er meer dan voldoende ruimte voor twee kinderstoeltjes.

5-sterrenveiligheid

Als bewijs van zijn vermogen om jou en je passagiers te beschermen, heeft Euro NCAP de Edge vijf sterren toegekend.

Euro NPAP logo
Top