Home > Alle modellen > NIEUWE EXPLORER > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en Efficiëntie

De nieuwe Ford Explorer is een elegante combinatie van kracht en efficiëntie. Het nieuwe oplaadbare hybride systeem brengt je, samen met de 3 liter V6 EcoBoost-benzinemotor, nog zuiniger overal waar je heen wilt. Terwijl de automatische 10-traps versnellingsbak zorgt dat je op elk moment in de juiste versnelling zit. Een SUV die speciaal is gebouwd om je ongeëvenaarde dynamiek, controle en wegligging te garanderen.

Schoon. Geruisloos. Behendig.

Hij is net zo geschikt voor drukke straten in de stad als voor uitdagende landwegen. De geavanceerde hybride, oplaadbare technologie van de nieuwe Ford Explorer combineert een door een accu aangedreven elektrische motor met de krachtige 3,0 liter EcoBoost-benzinemotor met turbo. Samen goed voor een hybride vermogen van 450 pk, een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van 71 g/km. Een keuze uit vier elektrische voertuigmodi (EV) betekent dat je, afhankelijk van je behoeften, kunt beslissen of je op stroom van de elektrische motor, de benzinemotor of een combinatie van beide wilt rijden, of de accu met de motor wilt opladen. Zo kun je elk terrein probleemloos aan, terwijl je rijstijl in de stad schoon, stil en verfijnd blijft.

Elektrisch en efficiënt

Wil je schoon rijden? De nieuwe Ford Explorer kan tot wel 40 km volledig elektrisch rijden. Dat betekent dat je makkelijk zonder uitstoot naar het winkelcentrum, de school of de golfbaan rijdt. Om zo efficiënt mogelijk te rijden, gebruikt het systeem een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de EcoBoost-motor om het bereik van je accu tijdens het rijden te vergroten. 

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

Eenvoudig opladen

Je kunt je nieuwe Ford eenvoudig opladen. Bijvoorbeeld met de meegeleverde oplaadkabel waarmee je hem thuis via het elektriciteitsnet nachts kunt opladen. Of je kunt kiezen voor een Ford Wall-Box, waarmee je thuis in ongeveer 3,5 uur tijd sneller van 0 naar 100% kunt opladen.Recharging

Daarnaast kan de PHEV-accu worden opgeladen bij de meeste openbare oplaadpunten. De samenwerking van Ford met NewMotion, geeft je via je smartphone toegang tot het grootste openbare oplaadnetwerk van Europa.

Soepel schakelen

Bij de nieuwe Ford Explorer met automaat geeft de roterende versnellingspook je volledige controle over de geavanceerde 10-traps versnellingsbak. Je kiest eenvoudig de juiste versnelling door aan de knop te draaien. En door het vervangen van de traditionele versnellingspook, heb je meer ruimte en ziet je auto er strakker uit.

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial
Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

Schakelen met je vingertoppen

Ben jij een sportieve rijder? Dan heb je met deze door sportwagens geïnspireerde technologie razendsnel schakelen binnen handbereik. Met schakelflippers op het stuur, schakel je vingervlug in elke bocht. Letterlijk.

Top