Home > Alle modellen > FIESTA ST > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Technologie moet altijd een doel dienen. Als je jouw nieuwe Fiesta start, breng je een hele reeks geavanceerde functies en systemen tot leven: Actieve parkeerhulp, Adaptieve Cruise Control, systeem om binnen je rijstrook te blijven, Verkeersbordherkenning… Stuk voor stuk technieken die zo slim en handig zijn, dat je zich afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund. 

Bepaal zelf je rijervaring

Wordt het vandaag een kort ritje naar de supermarkt of een spannende dag op de racebaan? Jij bepaalt niet alleen je bestemming, maar ook je rijmodus: normaal, sport of sport+. Daarmee passen de motor en andere systemen zich aan voor een optimale rijervaring. Maar je kunt het gaspedaal en de rem ook handmatig aanpassen. Net als het stuur. Zo ben je onder alle omstandigheden even scherp als stabiel op de weg. En dankzij het aangepaste chassis en het uiterst sportieve karakter van de vering, wielen, remmen én het stuursysteem wordt ook dat ritje naar de supermarkt een unieke ervaring.

Plezier staat centraal

Het chassis en de ophanging van de gloednieuwe Fiesta ST zijn geïnspireerd op de techniek en technologische ervaring van Ford Performance. Ze zijn zorgvuldig afgestemd om het vermogen van de auto te optimaliseren en je bijzonder nauwkeurig te laten sturen. Met Selectable Drive pas je zowel de instellingen van de besturing als de ophanging optimaal aan op de omstandigheden. De semi-onafhankelijke ophanging zorgt ervoor dat de achterwielen steeds tegelijk functioneren terwijl het chassis onbeweeglijk blijft als je hard door een bocht rijdt. 

Ford Fiesta-ST driving in mountains

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden.
Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Ziet de borden die jij misschien mist

Omdat je niet altijd alles tegelijk kunt zien, is verkeersbordherkenning een handige steun. Het herkent alle verkeerborden langs de weg en toont een pictogram van het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Ford Fiesta-ST side closeup at night

Beter zien zonder anderen te verblinden.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Spiegels die zien wat jij niet ziet!

Een Blind Spot Information System (BLIS) helpt je om veiliger van rijstrook te veranderen. Dat komt omdat RADAR-sensoren de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto scannen. En zodra ze een voertuig detecteren dat je niet kunt zien, wordt een duidelijk zichtbaar oranje lampje ingeschakeld in de buitenspiegel aan de betreffende kant van de auto. BLIS heeft ook een geheel nieuwe technologie, Cross Traffic Alert.

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford Fiesta rear view camera turned on
Ford Fiesta ST driver alert

Altijd wakker achter het stuur

Wel zo veilig als je een seintje krijgt wanneer je vermoeid raakt. Driver Alert houdt je rijgedrag in de gaten en waarschuwt tijdig om even pauze te nemen. Als je waakzaamheid verder afneemt, wordt het bericht herhaald en gecombineerd met een beltoon.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Ford Fiesta parked up hill
Ford Fiesta with close up of power assisted steering

In elke situatie controle achter het stuur.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Top