Home > Alle modellen > FIESTA ST > Technische kenmerken > Veiligheid en Beveiliging

Onze prioriteit - jouw veiligheid en zekerheid.

De nieuwe Fiesta ST bevat een aantal geavanceerde technologieën om jezelf, je passagiers en je auto te beschermen bij een ongeval. Andere systemen dienen in de eerste plaats om ongevallen te helpen voorkomen.

Elektronische stabiliteitscontrole

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft. 

Airbags die u van alle kanten beschermen

De Fiesta ST heeft airbags voor de bestuurder en passagier voorin en zijairbags die de borstkas beschermen. Allemaal ontworpen om de inzittenden weg te houden van de plek waar de auto wordt geraakt. Wist je dat de airbags ook meteen de arm van de inzittende optillen? Zo ontstaat er meer ruimte tussen de inzittende en het object dat de auto binnendringt. De Fiesta heeft daarnaast gordijnairbags voor maximale bescherming en hoofdsteunen die beschermen tegen een whiplash. Alle veiligheidsgordels hebben een voorspanner en spankrachtbeschermer en de auto geeft zo nodig ook een gordelwaarschuwing. Kortom: de Fiesta ST stelt jouw veiligheid voorop.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Geavanceerde systemen voor gecontroleerd remmen

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en de elektronische remkrachtverdeling (EBD) zorgen ervoor dat je heel beheerst kunt remmen. En de Emergency Brake Assist (EBA) laat jouw Fiesta in een noodsituatie doeltreffender remmen. Het systeem weet precies hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend. Als dat nodig is, verhoogt het de druk automatisch.

Beschermd met vijf sterren

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom wordt de veiligheid van alle nieuwe auto’s streng gecontroleerd door Europa’s grootste onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Het is geruststellend te weten dat de Fiesta gewaardeerd is met de hoogste beoordeling: vijf sterren. 

Euro NCAP logo
Ford Fiesta ST tyre pressure

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Top