Home > Alle modellen > FOCUS ST > Technische kenmerken > Rijervaring

Personaliseer je ervaring

De Focus ST biedt de ultieme Focus-rijervaring. Verkrijgbaar met instelbare rijmodi, waaronder Slippery, Normal, Sport en Track, waarmee je de Focus naadloos van een verfijnde toerwagen in een opwindende prestatie-auto kunt veranderen. Het nauwkeurig afgestemde chassis is gecombineerd met Actieve demping**(Continuously Controlled Damping, CCD), zodat de instellingen van de ophanging constant worden aanpast om een uitstekende rijkwaliteit en rijdynamiek te garanderen, ongeacht de omstandigheden. Dit is een Focus die gebouwd is voor de weg, maar geboren is voor het circuit.

Ford Focus ST interior drive selector close up

Verfijn je rijervaring

De Focus ST is te verkrijgen met vier instelbare rijmodi: Slippery, Normal, Sport en TrackTooltip. Elke instelling stelt de prestaties van de hot hatch tot in de puntjes af door het motorvermogen, gaspedaal, rempedaal en de stuurrespons aan te passen. Samen met de verbeterde Torque Vectoring, Electronic Stability Control en een prestatiegericht chassis heb je de auto perfect in de hand als je op de snelweg rijdt of geniet van een dagje op het circuit.

Uitzonderlijke rijkwaliteit

De nieuwe Focus ST is uitgerust met de geavanceerde Actieve dempingTooltip-technologie van Ford. Dit slimme systeem houdt de ophanging van het voertuig constant in de gaten. Vervolgens past het de individuele dempingsreacties aan voor meer comfort en uitstekende rijeigenschappen. 

Voor benzinevoertuigen met het optionele Ford Performance Pack past een verbeterde, adaptieve versie van CCDTooltip de instellingen van de ophanging verder aan. Afhankelijk van de individuele, door jou gekozen rijmodus zal het systeem de afzonderlijke demperinstellingen verfijnen om de geselecteerde rijmodus te optimaliseren.

 

Blue Ford Focus ST front view in motion
Ford Focus ST launch control dashboard close up

Sneller vanuit stilstand

De Focus ST is uitgerust met startcontrole om vlot vanuit stilstand te kunnen vertrekkenTooltip. Stel de rpm-limiet van de motor in zodat je het gaspedaal stevig kunt indrukken terwijl de auto de ingestelde rpm niet overschrijdt.

Top