Home > Alle modellen > FOCUS ST > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Slimme veiligheidstechnologie

De nieuwe Focus ST is voorzien van allerlei technologische snufjes om jezelf, je passagiers en andere weggebruikers te beschermen. Electronic Stability Control houdt je positie voortdurend in de gaten. Als het systeem tractieverlies waarneemt, kan het automatisch individuele remmen bedienen, zodat je wegligging stabiel blijft. Grotere remonderdelen zorgen voor betere remprestaties. Bovendien word je dankzij Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection gewaarschuwd voor potentiële obstakels op de weg. Als dat nodig is, worden zelfs de remmen ingeschakeld. 

Blue Ford Focus ST driving on wet surface

Serieus remvermogen

De nieuwe Focus ST is uitgerust met een verbeterd remsysteem, inclusief voorremklauwen met dubbele zuigers, en heeft bovendien grotere voor- en achterschijfcomponenten dan andere Focus-modellen. Bij testen op basis van de veeleisende limieten die ook gelden voor de Ford GT superauto, zijn de remprestaties van de nieuwe Focus ST wat bijna vier maal beter dan die van de vorige ST-generatie. 

Slim, handig en ruimtebesparend

De elektrische parkeerrem is een eenvoudige toevoeging met verrassende voordelen. Zo zorgt hij voor meer ruimte in de cabine, is hij makkelijker te gebruiken en hoef je de remmen niet zo vaak te laten onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om te remmen, is een knop in de middenconsole indrukken.

Blue Ford Focus ST parked on wet surface
Red Ford Focus demonstrating pre-collision assist

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een radar en camera voertuigen en mensen. Als er een voertuig, voetganger of fietser wordt opgemerkt, wijst het systeem je op het gevaar van een mogelijke botsing. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Blijf de situatie altijd meester

Electronic Stability Control monitort de positie van je Focus ST voortdurend. Het merkt wanneer je ST grip verliest en remt automatisch specifieke wielen af om het voertuig weer te stabiliseren.

Blue Ford Focus ST in motion cornering road
Top