PLUG-IN HYBRIDE AUTO'S (PHEV'S)

VOOR ELEKTRISCHE WOON-WERKVERPLAATSINGEN

Ford Kuga PHEV charging

WAT IS EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Bij een PHEV wordt een conventionele motor gecombineerd met een elektrische motor met accuvoeding,  om de efficiëntie te verhogen en de uitstoot te verlagen.

PHEV's kunnen korte ritten maken alleen met elektrische aandrijving. De Kuga PHEV kan bijvoorbeeld alleen met elektrische aandrijving een afstand van maximaal 56 kilometer afleggen. Dit betekent brandstofbesparing en lagere uitstoot in vergelijking met andere hybride voertuigen of voertuigen met een conventionele motor.

Een Ford PHEV wordt gewoonlijk het best thuis opgeladen met behulp van een Ford Connected Wallbox of via een standaard stopcontact met behulp van de meegeleverde kabel. PHEV's kunnen ook bij openbare oplaadpunten worden opgeladen.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN OPLAADBARE PLUG-IN?

RIJDEN MET LAGE UITSTOOT

PHEV's kunnen maximaal 56 km rijden zonder emissies, en bieden gemoedsrust voor langere ritten dankzij de back-up benzinemotor. 

EENVOUDIG OPLADEN

Je hoeft niet te stoppen en op te laden als de accu bijna leeg is. PHEV's kunnen thuis snel en eenvoudig worden opgeladen met een wallbox of via een standaard stopcontact met een oplaadkabel voor thuis.

BRENG MINDER TIJD DOOR AAN DE BENZINEPOMP

Een volledig elektrisch vermogen betekent brandstofbesparing op kortere ritten. Ideaal voor woon-werkverkeer, schoolverplaatsingen of andere korte ritten. 

PLUG-IN-HYBRIDE MODELLEN

OPLADEN VAN PHEV'S

Je kunt je Ford PHEV thuis opladen via een wallbox of een stopcontact, of bij sommige openbare oplaadstations.  

Elke Ford PHEV wordt geleverd met een oplaadkabel voor thuisgebruik met standaard stopcontacten. We bieden ook slimme wallboxes aan, die sneller opladen dan standaard stopcontacten.

Lees meer over opladen

Plug-in hybrid charging
Ford Kuga PHEV driving across a bridge

BEREIK VAN PHEV'S

Plug-in-hybride voertuigen kunnen tot 56 kilometer zonder uitstoot rijden met één enkele oplaadbeurt. Dit is ideaal voor kortere ritten, zoals woon-werkverkeer in de stad bij lagere snelheden, maar met de back-up van een conventionele motor voor langere ritten.

 

Lees meer over bereik

HOE WERKEN PLUG-IN HYBRIDE VOERTUIGEN?

Plug-in hybride voertuigen bieden twee vermogensbronnen, omdat ze een conventionele verbrandingsmotor combineren met een elektrische motor met accuaandrijving. Bovendien worden met onze Power-Split Hybrid-technologie de benzinemotor, de elektromotor en de generator gekoppeld.

Met een lithium-ion-accupack bieden onze PHEV's voldoende oplaadenergie om de meeste dagelijkse ritten alleen elektrisch te rijden. Ze zijn ook efficiënt en zorgen voor een lager brandstofverbruik en aanzienlijk lagere CO2 -emissies dan andere conventionele niet-hybride motoren.

Opladen is eenvoudig via een 230V-stopcontact, een speciale Wallbox of een openbaar oplaadstation.