VOLLEDIG ELEKTRISCHE AUTO'S

100% ACCU POWER

Ford Mustang Mach-e is charging

WAT IS EEN ELEKTRISCHE AUTO?

Een volledig elektrische auto, ook wel een EV genoemd, werkt op 100% accuvoeding en wordt opgeladen aan een laadpaal. Dat betekent dat je rijdt zonder brandstof, zonder uitstoot en met een bereik tot 600 km.

Op de weg ervaar je direct beschikbaar koppel, soepele, traploze acceleratie en een rustige werking. 

En met eventuele overheidsstimulansen, lagere wegenbelasting en lagere onderhoudskosten kan de keuze van een elektrische auto een goede keuze zijn, zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN EV?

ZONDER UITSTOOT RIJDEN

Rijd met de volledige gemoedsrust dat je EV niet bijdraagt aan de uitstoot in de lucht.

GEEN RITJES MEER NAAR DE BENZINEPOMP

Elektrische voertuigen bieden ononderbroken reizen van vertrekpunt tot bestemming. Eenvoudig op te laden via een laadpaal thuis.

LAGERE GEBRUIKSKOSTEN

Volledig elektrische auto's hebben minder bewegende onderdelen dan een motor. Dit betekent minder onderhoud, lagere kosten en een langere levensduur. 

VOLLEDIG ELEKTRISCHE MODELLEN

SLIM, SNEL EN EENVOUDIG OPLADEN

Laad onderweg op met ons BlueOval™ oplaadnetwerk, met meer dan 600.000 oplaadpunten in heel Europa, inclusief supersnelle IONITY-oplaadstations. Om thuis eenvoudig op te laden, bieden wij slimme wallboxen en oplaadkabels aan voor gebruik met standaard stopcontacten voor huishoudelijk gebruik. 

 

Lees meer over opladen

Electric car charging
Ford Mustang Mach-E driving across a bridge

HOE VER KUNNEN ELEKTRISCHE AUTO'S RIJDEN?

Onze nieuwste EV's combineren accu's met een grote capaciteit met technologieën voor het optimaliseren van het bereik, zodat je lange afstanden comfortabel kunt afleggen met één oplaadbeurt. De Mustang Mach-E kan bijvoorbeeld tot 600 kilometer rijden voordat hij moet worden opgeladen.

 

Lees meer over rijbereik

HOE WERKEN ELEKTRISCHE AUTO'S?

Onze volledig elektrische auto's zijn uitgerust met hoogwaardige lithium-ionaccupacks. Dankzij de hoge energiecapaciteit bieden Li-ion-accu's veel vermogen in een kleine en lichte eenheid.

Elektrische auto's werken als volgt: een lading geeft de accu's chemische energie, die ze vervolgens kunnen 'ontladen' in de aangesloten motor. Het is deze energie die de auto aandrijft en ervoor zorgt dat je elektrische Ford zo soepel rijdt.

Bovendien zijn al onze EV's uitgerust met een regeneratief remsysteem. Energie die anders verloren zou gaan door nalopen of remmen wordt teruggewonnen en rechtstreeks naar de accu geleid. Hierdoor wordt het elektrische bereik van de elektrische auto optimaal benut.

Inner parts of the car