ELEKTRISCHE AUTO'S FAQs

 • De elektrische auto's van Ford worden volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen gebouwd als onze conventionele auto's. Daarom geven we een garantie van 8 jaar/160.000 km op onze accu's.

 • Het rijbereik van elektrische auto's varieert sterk, van stadsauto's met kleinere accu's tot SUV's met veel grotere accu's. De Mustang Mach-E heeft een doelbereik van 450 km met de standaard accu, of 600 km met de accu met vergroot rijbereik.CX727 Targeted Range

  Denk na over je langste regelmatige rit en hoe ver je elke dag rijdt. Houd er ook rekening mee dat je elke nacht kunt 'bijtanken' door je auto gewoon op het elektriciteitsnet aan te sluiten als je thuis kunt opladen. Het wordt al snel duidelijk dat met dit rijbereik de meeste ritten kunnen worden afgelegd door thuis op te laden. En wanneer je een lange afstand moet afleggen, kunnen publieke laadpunten en IONITY-opladen met hoog vermogen via FordPass eenvoudig worden gepland als onderdeel van je reis.

 • Batterijen hebben een optimale werkingstemperatuur, en ze verwarmen en koelen zichzelf om die te bereiken. Ze moeten alles wat je inschakelt van stroom voorzien, dus alles wat je doet om stroom te besparen zal je rijbereik verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je het rijbereik van je elektrische auto bij koud weer kunt maximaliseren:

  • Verwarm je auto voor terwijl hij oplaadt, voordat je vertrekt.
  • Verwijder sneeuw zodat hij niet zwaarder is dan nodig.
  • Gebruik de verwarmde stoelen en het verwarmde stuur in plaats van de hele cabine te verwarmen.
  • Rij zuinig – een constante snelheid aanhouden die niet te hoog is, niet te hard versnellen of remmen enz.
  • Maximaliseer het vermogen dat wordt teruggewonnen via regeneratief remmen door waar mogelijk geleidelijk te remmen.
  • Sluit je elektrische auto aan op een externe stroombron wanneer hij geparkeerd staat, om het systeem warm te houden vanaf een externe bron en om op te laden.
 • Net als bij auto's die op benzine of diesel rijden, kan het rijbereik van elektrische auto's door een aantal factoren worden beïnvloed. De belangrijkste zaken om te overwegen zijn:

  • Hoge snelheden en hard versnellen verbruiken meer vermogen en verkleinen het rijbereik; je haalt dus meer uit je potentiële rijbereik door met een constante snelheid te rijden en geleidelijk te versnellen.
  • Extreem warm of koud weer beïnvloedt accu's en kan het bereik verkleinen. Het verwarmen of afkoelen van het interieur van je auto zal ook extra energie van je accu verbruiken. We raden aan de binnentemperatuur van je auto aan te passen terwijl je nog aangesloten bent op de lader.
  • Regeneratief remmen kan meer dan 90% van de energie opvangen en hergebruiken die normaal gesproken verloren gaat tijdens het remproces, waardoor de hoogspanningsaccu wordt opgeladen en je rijbereik wordt gemaximaliseerd.
 • Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto thuis en onderweg op te laden.

  Thuis opladen

  • Een Ford Connected Wallbox is de handigste en waarschijnlijk de snelste manier om je auto thuis op te laden. Deze geeft je de maximale snelheid voor thuis opladen - en voegt elk uur 50-70 km rijbereik toe. Met de FordPass-appFordPass BEV kun je de aangesloten Ford Wallbox bedienen en de toegang ertoe beheren.
  • Als je een blauw, industrieel stopcontact hebt geïnstalleerd, kun je sneller opladen dan met een normaal stopcontact. Je kunt gebruikmaken van de Ford Varipower-thuislaadkabel (meegeleverd met je auto) met zijn connector voor industrieel gebruik. Op deze manier opladen, voegt elk uur 20-30 km rijbereik toe.
  • Tot slot kun je hem op een normaal stopcontact voor huishoudelijk gebruik aansluiten en gebruikmaken van de thuislaadkabel en zijn connector voor huishoudelijk gebruik. Dit kan 10-15 km rijbereik per uur toevoegen. Zorg ervoor dat je stopcontacten door een professionele elektricien zijn gecontroleerd om een veilige werking te garanderen.

  Opladen op publieke plaatsen

  Ford biedt toegang tot publieke laadstations in heel Europa. De laders kunnen worden ontgrendeld met behulp van de Ford-laadkaart (RFID-kaart), de FordPass-app of Plug&Charge. De kans is groot dat je verschillende soorten publieke laders voor je elektrische auto tegenkomt.

  Publieke AC-lader. Voor sommige van deze laders heb je de publieke laadkabel nodig die standaard wordt meegeleverd met de Mustang Mach-E. Het laadvermogen bedraagt gewoonlijk 11-22 kW, en geeft je per uur een rijbereik van 50-70 km.

  50 kW DC-lader. Deze laders zijn al in veel landen algemeen beschikbaar. Er is altijd een laadkabel aan het laadstation bevestigd, dus je hoeft je eigen kabel niet te gebruiken. Ze kunnen elk uur ongeveer 250 km rijbereik leveren.

  150 kW DC-lader. Deze bieden de hoogste laadsnelheid en voegen elk uur 500-650 km rijbereik toe, zonder dat je een publieke laadkabel nodig hebt. Het aantal laders met hoog vermogen neemt voortdurend toe, en Ford verspreidt samen met IONITY laders met hoog vermogen langs de Europese snelwegen.
   

  Alle waarden zijn gebaseerd op normale omstandigheden. De daadwerkelijke laadtarieven kunnen variëren.

 • 90% van het opladen van elektrische auto's vindt gewoonlijk thuis plaats (Bron). En dit is waarschijnlijk de goedkoopste optie, tenzij je werkgever gratis opladen op het werk aanbiedt.

  Met een Ford Connected Wallbox bij je thuis kun je je elektrische auto 's nachts op het elektriciteitsnet aansluiten zodat hij, net als je telefoon, 's morgens volledig is opgeladen. Onze gespecialiseerde partners kunnen je helpen bij de installatie. In het voorjaar van 2020 zal er meer informatie over de Ford Connected Wallbox beschikbaar zijn.

  Je kunt ook trager opladen met je Ford Varipower-thuislaadkabel in een normaal huishoudelijk stopcontact, of in een industrieel stopcontact met hoog vermogen.

 • Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto op te laden:

  Publieke AC-lader (11-22kW): voor sommige van deze laders heb je de publieke laadkabel nodig die standaard wordt meegeleverd met de Mustang Mach-E. Het laadvermogen bedraagt gewoonlijk 11-22 kW wat je per uur een rijbereik van 48 km oplevert.

  50 kW DC-lader: deze laders zijn al in veel landen algemeen beschikbaar. Er is altijd een laadkabel aan het laadstation bevestigd, dus je hoeft je eigen kabel niet te gebruiken. Ze kunnen elk uur ongeveer 300 km rijbereik leveren.

  150 kW DC-lader: Deze bieden de hoogste laadsnelheid en voegen elk uur 560 km rijbereik toe, zonder dat je een publieke laadkabel nodig hebt. Het aantal laders met hoog vermogen neemt voortdurend toe, en Ford verspreidt samen met IONITY laders met hoog vermogen langs de Europese snelwegen.

  Alle waarden zijn gebaseerd op normale omstandigheden. De daadwerkelijke laadtarieven kunnen variëren.

 • De juiste apparatuur voor thuis opladen hangt af van je accommodatie en rijpatronen.

 • Je kunt gewoon de FordPass-app of het navigatiesysteem van je auto gebruiken. Beide tonen je de exacte locaties, beschikbaarheid en kosten van verschillende laadstations.

  Als je op reis bent, zullen zowel de app als het navigatiesysteem laders langs je route vinden en je geschatte tijd van aankomst bijwerken met laadtijden.

  Je kan zelf thuis je reis al gaan plannen en je gegevens doorsturen naar de Mustang Mach-E, zodat je voorbereid bent als je vertrekt.

 • Met een FordPass-laadabonnement betaal je voor het opladen via de 'pay as you go'-methode. Elke keer dat je oplaadt, krijgt je kort daarna een melding met de laadgegevens en de kosten die zullen worden gefactureerd.

 • Het opladen van een elektrische auto kost gewoonlijk € 585,60 per jaar. Vergeleken met € 2602,60 per jaar voor benzine/diesel.Electric vehicles FAQ - charging

 • Als je een Mustang Mach-E koopt, krijg je standaard de volgende kabels: 

  • Een Een Ford publieke laadkabel (Mode 3) om te gebruiken met publieke AC-laadpunten.  
  • Een Ford Varipower-thuislaadkabel om aan te sluiten op huishoudelijke en industriële stopcontacten in je land, met de noodzakelijke 'pigtail'connecters om in de verschillende stopcontacten te steken.

  Mogelijk heb je ook een extra 'pigtail' -adapter nodig om in andere landen op te laden.

 • Begin volgend jaar maken we meer informatie bekend over de beschikbare accessoires, onder andere:

  • Ford Connected Wallbox
  • Afneembare trekhaak en op de trekhaak monteerbare fiets- en skidragers
  • Volledige winterwielenset 
  • Oplaadaccessoires
 • Bij het begin van de zomer van 2020 zul je accessoires aan je bestelling kunnen toevoegen.

Ford Mustang Mach-E interior with window rolled down

100% ELEKTRISCH. 100% SOUL.

BESTEL EXCLUSIEF ONLINE

Ontdek de Mustang Mach-E

Bestel online