RIJERVARING

Autorijden zoals je nog nooit hebt gedaan. Dankzij vooruitstrevende technologie, innovatieve voorzieningen en geavanceerde instrumenten rij jij altijd met het grootste gemak én rijplezier.

RIJ ZELFVERZEKERD OP ELKE WEG

Om jou overal een ongekend rijcomfort te bieden, heeft de nieuwe Mustang een geavanceerde nieuwe ophanging. Het systeem controleert continu de weg en de bestuurder. En past dempers, rijmodus en kalibratie direct op elke verandering aan. Zodat jij altijd een ongeëvenaarde stabiliteit en controle ervaart.

PRESTATIES KUNNEN ALTIJD BETER

Wil je alles uit je Mustang halen? Dan heb je de juiste informatie nodig. Met Track Apps kun je een versnellingstimer, remprestaties, rondetijden en meer bekijken. Zodat jij maximaal op het circuit kunt genieten. Of op de weg.

Ford Selectable Drive Modes close up

BEDIENING MET EEN PERSONAL TOUCH

Je hebt alle nodige informatie op het 12-inch kleuren lcd-instrumentenpaneel: zowel over de actuele rijmodus als het aantal meters. Bovendien kun je deze zelfs volledig personaliseren.

LCD instrument cluster display

DE RIJMODUS DIE JE WILT

Achter het stuur heb je volledige grip op de rijprestaties. Afhankelijk van de situatie en jouw voorkeuren, kun je die eenvoudig optimaliseren. Kies voor Normal, Sport+, Track of Snow/Wet en de stuurkracht, koppelreactie, versnellingscontrole (alleen bij automaat) en andere instellingen passen zich direct aan. Dus wil je een circuit-ervaring met acceleratie vanuit stilstand? Het kan met slechts één druk op de knop.

New Ford Mustang LED lights close-up

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

Goede verlichting is cruciaal voor jouw veiligheid. En die van anderen. Daarom is de nieuwe Mustang voorzien van heldere 100% led-koplampen met de kenmerkende drie strepen. Het nauwkeurige intense licht wordt automatisch aangepast aan de weg- en rijomstandigheden. Komt er bijvoorbeeld een tegenligger aan? Dan wordt het groot licht automatisch uitgeschakeld, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Waarna het ook weer automatisch aan gaat, en jij weer optimaal zicht hebt.

New Ford Mustang leather steering wheel

ALTIJD EN OVERAL CONTROLE ACHTER HET STUUR

Wil je onder alle omstandigheden lekker sturen zonder ongewenste trillingen? Reken dan op de elektrische stuurbekrachtiging die zich automatisch aan je snelheid en de situatie - zoals zijwind - aanpast. Zo wordt je stuur bij lage snelheden wat lichter voor extra flexibiliteit en bij hoge snelheden wat steviger voor meer controle.

New Ford Mustang trailing another car

CRUISE CONTROL DIE ZICH AUTOMATISCH AANPAST

Rij zorgeloos op de gewenste snelheid: de Adaptive Cruise Control laat zich niet verrassen. Want als de auto een voorligger opmerkt, past hij de snelheid automatisch aan om op een veilige afstand te blijven. En is de weg weer vrij? Dan rij je in een oogwenk weer op snelheid.

Ford Mustang driving up hill

EENVOUDIGER HEUVELOPWAARTS WEGRIJDEN

Je auto starten op een helling is nu makkelijker dan ooit. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

 

ZO BLIJF JE ALTIJD BINNEN DE RIJSTROOK

Om veilig binnen de wegmarkering te blijven, krijg je een helpende hand van je auto. Zodra de camera merkt dat je de rijstrook verlaat, word je gewaarschuwd met een lichtsignaal en een trilling van het stuur. Als je niet tijdig reageert, stuurt de auto zichzelf weer naar de juiste rijstrook. En rij je wat langzamer of niet op de snelweg? Dan kan het systeem uit.

 

Ford SYNC logo

DIRECTE HULPOPROEP IN EEN NOODSITUATIE

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaal kan dat. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, belt het systeem via jouw telefoon met Bluetooth® de alarmcentrale. Het kan zelfs cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, doorgeven.

COMFORT EN GEMAK

Jouw Mustang is voorzien van een reeks slimme functies en technologieën die je leven een stuk eenvoudiger maken. Zodat jij je volledig kunt overgeven aan de rijervaring - of je nu toert door de stad of een roadtrip maakt met onbekende bestemming.

 

Ford SYNC with FordPass Connect detail

DE SLEUTEL NAAR EEN MEER VERBONDEN WERELD

Voor het eerst is de Mustang beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect - modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatie die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt.

DOWNLOAD DE FORDPASS-APP OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT NOG MEER FUNCTIES

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

Hand holding mobile phone displaying FordPass app
MyColour display panel

INTERIEURVERLICHTING NAAR WENS

Zelf de sfeer in je auto bepalen? Met de sfeerverlichting kun je de kleur naar eigen smaak instellen. Je kunt kiezen uit zeven kleuren of drie kleurencombinaties om het binnen helemaal naar jouw wens te maken als het donker is.

Ford SYNC interior display

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles eenvoudig kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod afspelen of streamen via Bluetooth. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen. Wil je je telefoon bedienen? Gebruik dan het 8-inch touchscreen via AppLink, CarPlay van Apple of Android Auto voor nog meer intuïtieve navigatie.

Ford Mustang My Mode switch close up

HELEMAAL JOUW MUSTANG

Wil je jouw auto persoonlijk maken? Je kunt je eigen rijmodus programmeren en je voorkeursinstellingen opslaan. Denk bijvoorbeeld aan stuurkracht, koppelreactie, versnellingscontrole (alleen bij automaat) en zelfs het geluid dat hij maakt. Zo is het niet langer een Mustang, maar jouw Mustang.

 

New Ford Mustang front interior

HOE LEKKER WIL JE ZITTEN?

Neem plaats op stoelen die elektrisch verstelbaar en optioneel ook verwarmd zijn. Je zit dus altijd lekker in je Mustang, wat de omstandigheden buiten ook zijn.

 

GENIET VAN JE FAVORIETE MUZIEK

Wat je smaak ook is, muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kunt verwachten in de gloednieuwe Focus met B&O. Het hoogwaardige 675 Watt-audiosysteem heeft een warm, krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers, een woofer en een subwoofer. Deze geavanceerde technologie is door de akoestiekspecialisten van B&O speciaal ontworpen voor en afgestemd op de Focus. Draai dus de volumeknop open en waan je in je privéconcertzaal.

Ford B&O
Apple CarPlay close up

TELEFOON VOOR JE

Heb je een iPhone? Gebruik hem dan in je Mustang. Met SYNC 3 heb je via Apple CarPlay toegang tot je muziek, podcasts, kaarten, audioboeken en meer. Door hem via USB aan te sluiten, verschijnt je telefoonscherm op het 8" kleurentouchscreen. En kun je hem via het touchscreen bedienen of met je stem via Siri draadloos telefoneren en tekstberichten ontvangen en verzenden.

 

Mobile phone with Android Auto

JE BLIJFT VERBONDEN

Telefoneerde je al handsfree met je Android-telefoon? Ga dan nu gerust een stap verder met het geavanceerde SYNC 3. Plug in via USB en je ziet je telefoonscherm niet alleen op het 8-inch touchscreen, maar je ontvangt en verstuurt ook tekstberichten en bedient je muziek, podcasts en kaarten. Met een tik, swipe of je stem.

Ford MyKey close up

ZORGELOOS JE AUTO UITLENEN

Wil je je auto uitlenen aan een kennis of familielid? Met Ford My Key® kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordelherinnering en zelfs het volume van het audiosysteem via de sleutel instellen. Deze geef je aan de lener, terwijl je zelf de admin-sleutel houdt die geen beperkingen heeft.

VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

Er is veel veranderd aan de nieuwe Mustang. Ook zaken die je misschien niet meteen ziet, maar des te meer ervaart als je rijdt. Zoals het vermogen van de aangepaste 5,0L V8-motor en de vele innovatieve, nieuwe technologieën die elke rit uniek maken.

 

VERTROUW OP Z’N KRACHT

Voor maximaal rijplezier kun je kiezen uit twee krachtige motoren. De gerenommeerde 5,0L V8-motor met directe dubbele-brandstofinspuiting onder hoge druk en indirecte brandstofinspuiting onder lage druk. De nieuwe Bullitt heeft zelf een krachtigere motor. Met maar liefst 469 PK en 529 Nm koppel bij 7,250 toeren. Of de 2,3L Ford EcoBoost®-motor met verhoogde overboost en verlaagde emissies.

JE EIGEN GELUID

Hoe moet jouw Mustang klinken: Quiet, Normal, Sport of Race track? Je kunt eenvoudig instellen hoeveel geluid je auto maakt, zelfs met een timer.

 

Active Valve Exhaust
Close-up of New Ford Mustang alloy wheel

SERIEUS REMVERMOGEN

Als je auto zoveel vermogen heeft, wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op de beste remmen. Daarom is de nieuwe Mustang voorzien van een remsysteem met remklauwen met vier zuigers en geventileerde schijven, gekoppeld aan de verschillende elektronische beveiligingen. Kies je voor de 5,0-liter V8 GT motor? Dan hebben je remmen zelfs Brembo™-voorklauwen met zes zuigers die zich vastbijten in 15" geventileerde schijven.

 

New Ford Mustang 6-gear stick

SCHAKEL SOEPEL MET DE HAND

Welke motor je ook kiest: een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen maximaliseert de motorkracht van de Mustang. De korte 1e versnellingsratio biedt ongekende acceleratie vanaf stilstand. De korte, dynamische versnellingspook, de goede transmissie en nauwkeurige versnellingen garanderen soepele rijprestaties, waarbij het aantal tpm bij hoge snelheden wordt verminderd om zoveel mogelijk brandstof te besparen.

New Ford Mustang 10 speed gear close up

AUTOMATISCH IN DE JUISTE VERSNELLING

Focus je liever op de weg dan op het schakelen? Kies voor de gloednieuwe automatische transmissie met tien versnellingen en versnellingsregelaars op het stuur. Dan geniet je zorgeloos van een uitzonderlijk versnellingsvermogen én een zuinig brandstofverbruik. Je Mustang presteert in de verschillende rijmodi optimaal. En hij past zich direct aan veranderende omstandigheden aan door direct de juiste versnelling te kiezen.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Je kunt vertrouwen op een reeks geavanceerde veiligheids- en beveiligingssystemen die allemaal ontworpen zijn om jou, je passagiers, voetgangers en jouw Mustang te beschermen.

 

BIED OOK VOETGANGERS EXTRA VEILIGHEID

Je bent voorzichtig op de weg, want veiligheid voor jou en je omgeving staat voorop. Daarom kun je in de nieuwe Mustang vertrouwen op een camera en radar die voertuigen en mensen opmerkt en je waarschuwt als er gevaar dreigt. Reageer je niet op tijd? Dan remt de auto om een botsing te vermijden of minder erg te maken. Een geruststellend idee.

ALTIJD GRIP OP JE AUTO

Hoe stabieler je Mustang is, hoe prettiger je rijdt. Daarom is hij uitgerust met elektronische stabiliteitscontrole.

Deze balanceert de remkracht tussen de afzonderlijke wielen heel nauwkeurig en vermindert zo nodig het vermogen van de motor. Dit helpt onder- en overstuur tegen te gaan, waardoor het voertuig stabieler wordt. Het reduceert zelfs slippende banden tijdens natte of ijzige omstandigheden. Zodat jij de auto makkelijker kunt besturen.

Yellow Mustang aerial view on city road
Ford Mustang left front wheel close up

VROEGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Wil jij je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

NOG KORTERE NOODSTOPS

Soms moet je snel remmen om een botsing te voorkomen. De Mustang helpt je hierbij door een potentiële noodstopsituatie te herkennen en het remsysteem alvast op te laden om de opening tussen de remblokken en -schijven te sluiten. Dit kan de remafstand van de auto aanzienlijk verkorten.

Disc brake and rotor electronic brake prefill
Rear view of Ford Mustang

JE AUTO EXTRA BEVEILIGD

Natuurlijk will je jouw nieuwe Mustang goed beveiligen. Reken dan op een geavanceerd alarm- en startblokkeringssysteem. Dit beschermt de auto door je te waarschuwen als iemand hem probeert te stelen. Of als hij ongewenst wordt weggesleept. Je kunt er ook voor kiezen om de deuren, motorkap en achterklep te monitoren.

Euro NCAP logo

EEN VEILIG GEVOEL

Jouw veiligheid en die van je passagiers en medeweggebruikers staan voorop bij de nieuwe Mustang. Als bewijs daarvan heeft Euro NCAP de Ford Mustang een score van drie sterren toegekend.

Klik op onderstaande links voor meer informatie