Home > Alle modellen > NIEUWE PUMA > Technische kenmerken > Comfort & gemak

Comfort en Gemak

Ga zitten en geniet. Elk element is ontworpen om je rit zo moeiteloos en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zo zit je in een stoel met lendensteun en massagefunctie voor extra comfort. Terwijl de stijlvolle vormgeving en verfijnde leren bekleding het interieur extra aangenaam maken. Je hebt alles onder controle dankzij tal van innovatieve technologieën die je eenvoudig via het 12,3 inch digitale instrumentendisplay bedient. Van het geavanceerde 8 inch touchscreen tot een scala aan slimme functies via je SYNC 3 infotainment-systeem en de FordPass Connect ingebouwde modem.

SYNC 3 in de Ford Puma

De sleutel naar een meer verbonden wereld

Voor het eerst is de nieuwe Focus beschikbaar met een FordPass ConnectFordPass Connect -modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifiWi-Fi Hotspot voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatieLive Traffic die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCalleCall zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.


Ontdek meer

Download de FordPass-app om toegang te krijgen tot nog meer functies 

FordPass Connect wordt nóg krachtiger als deze via de FordPass App met je smartphone verbonden wordt. Als je verbinding hebt gemaakt, kun je verschillende innovatieve nieuwe functies ontgrendelen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om je voertuig te vinden en het op afstand te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt het brandstofpeil, de kilometerstand en bandenspanning controleren en voertuigmeldingen op je telefoon ontvangen. Je kunt je navigatiesysteem ook van bij je thuis programmeren door een bestemming via je telefoon naar de auto te sturen.

 

Ford Pass app altijd bij de hand
Dashboard van de Ford Puma

Toon je voorkeur

Een uniek aandachtspunt van het Puma-interieur is het nieuwe digitale instrumentenpaneel. Dit slimme LCD-kleurenscherm van 12,3 inch maakt gebruik van compromisloze technologie, waardoor het scherm met het dashboard meebuigt voor een naadloos vloeiend interieur. De informatie wordt in hoge definitie weergegeven met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen en verandert van kleur en configuratie naar gelang de geselecteerde rijmodi. 

Je kunt ook prioriteit geven aan welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren. 

Ga voor handsfree met SYNC 3 

Ford SYNC 3 is een geavanceerd systeem waarmee je verbonden blijft en je telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen met intuïtieve spraakopdrachten. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door 'Ik heb trek' te zeggen. Het kan zelfs je sms'jes hardop voorlezen. Op het kleurentouchscreen kun je drukken en vegen, waardoor de navigatie intuïtief wordt. SYNC 3 is ook verbonden met Apple CarPlay en Android Auto en met Applink heb je toegang tot je favoriete smartphone-apps. 

SYNC 3 8 inch scherm in de Ford Puma
Muziekboxen in de Ford Puma

Muziek zoals die bedoeld is 

Wat je smaak ook is, muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kunt verwachten van de nieuwe Ford Puma. Waarom? Omdat hij verkrijgbaar is met B&O, een eersteklas audiosysteem van 575 watt dat is ontworpen en verfijnd voor Puma door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici. Deze rijke, krachtige opstelling met 10 luidsprekers bevat een subwoofer die slim is ingebouwd in het achterste schot, zodat geen van de Puma-laadruimtes in het gedrang komt. Draai dus de volumeknop open en geniet van je favoriete bands en nummers in je privéconcertzaal, je EcoSport. 

Massagestoelen voor de lenden

Wat dacht je van een ontspannende massage tijdens het rijden? De bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel van de Ford Puma hebben een massagefunctieTooltipin 3 standen die met één druk op de knop worden geactiveerd. Ook bij langere ritten hoef je dus niet meer met vermoeide spieren op je bestemming aan te komen.

Massagestoelen voor in de Ford Puma
Afritsbare stoelhoezen voor de Ford Puma

Gemorste dranken? Modderpoten? Geen probleem. 

Gemorste drankjes, vette handen of modderschoenen: je interieur heeft wat te verduren. Maar je wilt natuurlijk niet de hele tijd schoonmaken. Daarom heeft de Puma eenvoudig afritsbare stoelhoezen voor en achter, die zo de wasmachine in kunnen. En heb je zin om het interieur te veranderen? Dan kun je bij de Ford-dealer gewoon andere hoezen kopen.

Laat de zon binnen

De Puma is verkrijgbaar met een volledig panoramisch dak dat het stalen dak geheel vervangt. Het laat het natuurlijke licht binnen en creëert een licht en luchtig interieur. De voorste helft is elektrisch bedienbaar en kan kantelen en naar achter schuiven. Dankzij het volledig intrekbare zonnescherm kun je het glas openen om frisse lucht binnen te laten en tegelijkertijd beschermd te blijven tegen de zon.

 

Volledig panoramadak in de Ford Puma
Stuurwiel van de Ford Puma

Stoelen en een stuurwiel die je warm houden

Er zijn verwarmde voorstoelen voor zowel de bestuurder als passagier verkrijgbaar. En je kunt kiezen uit drie verschillende verwarmingsinstellingen voor elke stoel. Het verwarmde stuurwiel houdt je handen warm op een ijzige ochtend, koude dag of ijskoude avond.

Voorkom dat je buitenspiegels worden omgebogen

De elektrisch bedienbare spiegels klappen automatisch naar binnen om beschadiging te voorkomen wanneer je staat geparkeerd (op Titanium en ST-Line). Zodra ze zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers. Daarnaast zijn ze verwarmbaar, zodat je op ochtenden met temperaturen onder nul sneller kunt vertrekken.

Close-up van de buitenspiegels van de Ford Puma
Top