Home > Alle modellen > NIEUWE PUMA > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Om te zorgen dat jij altijd plezierig rijdt, heeft de Ford Puma allerlei innovatieve functies. Zoals verschillende rijmodi en Ford Co-Pilot360 om je soepeler te laten schakelen en je te helpen bij het remmen en sturen. Maar je hebt ook Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist en Evasive Steering Assist die de weg in de gaten houden en je waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Je persoonlijke rijassistent

Wil je maximaal comfort tijdens elke rit? Daar heb je Ford Co-Pilot360 voor. Dit systeem combineert verschillende technologieën die zorgen voor een geweldige rijervaring. Zo past Adaptive Cruise Control met Stop and Go je cruisecontrolsnelheid automatisch aan je voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en je snelheid aanpassen.

 

Een slimmere cruisecontrol 

Adaptive Cruise Control met Stop & Go past je cruisecontrolsnelheid aan je voorligger aan. Voer de gewenste snelheid en afstand tot je voorligger in en de Adaptive Cruise Control houdt automatisch de ingestelde afstand aan als wegens verkeersomstandigheden niet kan worden gereden met de gewenste constante snelheid.

De blauwe Ford Puma achteraanzicht
Stuur van de Ford Puma

Reactiever sturen in noodgevallen 

Emergency Steering Assist helpt om je om stilstaande of langzamere voertuigen heen te sturen en botsingen te vermijden. Het systeem gebruikt een radar en camera om langzamere en stilstaande voertuigen voor je te detecteren. Vervolgens helpt het je bij te sturen en die voertuigen te vermijden. De technologie wordt geactiveerd als er niet voldoende ruimte is om een botsing te vermijden door alleen te remmen en je uitwijkt.

Rijdynamiek op maat

Maak je rijervaring nog persoonlijker met de verschillende rijmodi: Normal, ECO, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery en Trail. Zo kan je de koppelreactie, besturing en zelfs de schakelstijl van de Puma aanpassen aan jouw rijstijl. Via verschillende kleurthema’s op het 12,3 inch digitale instrumentenpaneel zie je welke rijmodus je hebt geselecteerd.

Digitaal scherm in de Ford Puma

Eenvoudig parkeren... 

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter je bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker inparkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling gebruikt.

…of laat de Puma gewoon voor je parkeren

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar met de Active Park Assist maakt de Ford Puma het makkelijker dan je ooit voor mogelijk hield. Het systeem zal, als het geactiveerd is, een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in sturen. Het kan je ook uit de parkeerplaatsen manoeuvreren. Je hoeft alleen het gaspedaal, de rem en de versnellingen te bedienen.

De blauwe Ford Puma zijaanzicht
Top