Home > Alle modellen > NIEUWE PUMA > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de Ford Puma vele slimme hulptechnologieën, die allemaal ontworpen zijn om jou, je familie en andere weggebruikers te beschermen.

De blauwe Ford Puma remmend voor voetgangers

Een systeem dat voetgangers helpt beschermen 

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden. 

Rem in een noodsituatie maximaal 

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren om een maximaal remvermogen te leveren.

De blauwe Ford Puma rijdend voor een voorganger
De velgen van de Ford Puma

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als het systeem detecteert dat één van je banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Je houdt overzicht 

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Met de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control-systeem kan het voertuig voelen wanneer het grip verliest en past het automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor het voertuig weer stabiliseert.

Ford Puma rijdend op de weg
De blauwe Ford Puma voor zijaanzicht

Maximale grip met een minimale inspanning 

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Vergeet nooit om je veiligheidsgordel om te doen

De veiligheidsgordels voor de bestuurder en voorste passagier zijn voorzien van een waarschuwingssysteem dat waarschuwt als je vergeet je veiligheidsgordel om te doen.

Seat belt reminder logo
Top