Home > Alle modellen > NIEUWE PUMA > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Vermogen en Efficiëntie

Rij schoner met de hybride elektrische Ford Puma. Je kunt kiezen uit geavanceerde EcoBoost Hybrid benzine- motoren. Die leveren uitstekende prestaties, hebben een indrukwekkend zuinig brandstofverbruik en stoten aanzienlijk minder CO2 uit dan conventionele, niet-hybride motoren.

Wat is hybride technologie? 

Je rijdt meer zuinige kilometers met de EcoBoost hybride technologie van Puma. De kleine efficiënte elektromotor kan  de benzinemotor ondersteunen. Zo kan je verder rijden met minder uitstoot. Bovendien hoef je hem niet aan te sluiten op een externe stroombron: de afzonderlijke accu wordt opgeladen terwijl je rijdt. Zelfs bij het remmen wordt er energie teruggewonnen.

Bekroonde prestaties 

Schoon rijden zonder compromis: dat doe je met de 1,0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor, zeven maal verkozen tot de 'Internationale Motor van het Jaar'. Of je nu kiest voor een 125 pk of 155 pk variant, de prestaties doen niet onder voor die van een conventionele 1,5-liter motor. Maar je brengt wel je brandstofverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk omlaag. En dat is beter voor het milieu en goed voor jouw portemonnee! 

Motor van de Ford Puma
Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen voor de Ford Puma

Een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen

De handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen van de Puma is geoptimaliseerd om nog gemakkelijker, preciezer en stiller naar de juiste versnelling te kunnen schakelen. Het is speciaal ontworpen voor een betere rijdynamiek en minder brandstofverbruik. Bovendien wordt het rijden hierdoor nog geweldiger, terwijl je minder vaak bij de benzinepomp staat.

Top