CASTROL PROFESSIONELE PRODUCTEN

SAMENWERKING FORD EN CASTROL

De twee bedrijven begonnen hun partnerschap in 2002, wat heeft geleid tot de lancering van Ford-Castrol-smeermiddelen voor onze bekroonde Ford EcoBoost motoren. Deze motoroliën zijn van de hoogste kwaliteit en het technisch meest geschikte smeermiddel om je motor te beschermen tegen de elementen.

De samenwerking van Ford en Castrol bestaat uit twee belangrijke delen:

Techniek en technologie ineen

Castrol heeft met Ford samengewerkt als mede-ingenieur van nieuwe technologische innovaties en smeermiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de nieuwste Ford-motoren.

Ford raadt Castrol exclusief aan

Ford Castrol-motoroliën zijn ontworpen om de CO2- en brandstofverbruikswaarden te realiseren die in je instructieboekje staan vermeld. Daarom zijn Ford-motoren in principe gevuld met motorolie van Ford Castrol, zodat je motor is beschermd vanaf het moment dat je je motor start.

Castrol heeft zich laten inspireren door inzichten van klanten en consumenten over de hele wereld en zet zich op basis daarvan in voor vermindering van zijn CO2-voetafdruk.

Castrol investeert in belangrijke compensatieprojecten over de hele wereld – van herbebossing in Afrika tot windmolenparken in Oceanië – en evalueert de CO2-impact van elke liter Ford Castrol-product. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Ford-Castrol MAGNATEC-motorolieproducten, die volgens de strengste internationale normen zijn gecertificeerd als CO2-neutraal.

Lees hieronder meer over het motorolieassortiment van Ford Castrol.

 • Ford-Castrol MAGNATEC 0W-20 Diesel

  KLEEFMOLECULEN BESCHERMEN VANAF DE START

  Wanneer een motor wordt stilgezet, stromen de meeste motoroliën direct van de kritieke motoronderdelen af. Tot 75% van de motorslijtage gebeurt dus terwijl je motor opwarmt. 

  De intelligente moleculen van Ford-Castrol MAGNATEC hechten zich als een magneet aan de motor en bieden je motor zo een extra laag continue bescherming.

  De ultraverfijnde formule beschermt je Ford vanaf het moment dat je de motor start door de slijtage van de motor drastisch te verminderen. 

  De intelligente moleculen van Ford-Castrol MAGNATEC zijn geschikt voor gebruik in dieselmotoren die een 0W-20-smeermiddel eisen dat voldoet aan de WSS-M2C952-A1-specificatienorm van Ford, en:

  • zijn gecombineerd met synthetische technologie om betere bescherming te bieden bij gebruik bij hoge en lage temperaturen
  • zorgen voor continue bescherming bij alle rijomstandigheden, rijstijlen en temperaturen

   

  Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of dit product geschikt is voor je Ford.

 • Ford-Castrol MAGNATEC 0W-30 D

  NON-STOP BESCHERMING VANAF ELKE START

  De formule van Ford-Castrol MAGNATEC beschermt je Ford vanaf het moment dat je de sleutel omdraait, door de motorslijtage drastisch te verminderen. 

  Ford-Castrol Magnatec 5W-30 A5-motorolie levert superieure prestaties in vergelijking met oliën met een hogere viscositeit (getest onder extreem koude opstartomstandigheden). 

  De intelligente moleculen van Ford-Castrol MAGNATEC:

  • kleven aan kritieke motoronderdelen wanneer de olie naar beneden loopt
  • vormen een extra laag die beschermt tijdens het opstarten en daarna
  • hechten met metalen oppervlakken om motoronderdelen slijtvaster te maken
  • zorgen voor continue bescherming bij alle rijomstandigheden, rijstijlen en temperaturen

   

  Ford-Castrol MAGNATEC 5W-30 A5 is ontwikkeld voor gebruik in Fords die een 5W-30-smeermiddel vereisen dat voldoet aan de Ford WSS-M2C-913-C- of WSS-M2C-913D-specificatienormen. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of dit product geschikt is voor je Ford.

 • Ford-Castrol MAGNATEC 5W-20 E

  NON-STOP BESCHERMING VANAF ELKE START

  De DUALOCK-moleculen van Castrol MAGNATEC zijn uniek, omdat ze zich vastklampen aan cruciale motoronderdelen en aan elkaar blijven plakken om zo:

  • een krachtige beschermlaag te vormen
  • zowel opwarm- als stop-startslijtage tot maar liefst 50% te verminderen
  • een unieke bescherming te bieden, speciaal ontworpen voor het moderne rijden

   

  Ford-Castrol MAGNATEC 5W-20 E is geschikt voor gebruik in modellen die een 5W-20=smeermiddel vereisen dat voldoet aan Ford's WSSM2C948-B-specificatienorm. Raadpleeg het instructieboekje om te zien of dit product geschikt is voor je Ford.

 • Ford-Castrol MAGNATEC 5W-30 A5

  Ford - Castrol Magnatec Professional’s unieke samenstelling met micro filtratietechnologie is speciaal ontworpen voor de hedendaagse moderne motoren en biedt bescherming die je kunt zien, horen en voelen.

  Ford - Castrol Magnatec Professional A5 5W-30 levert superieure prestaties onder extreme koude start condities en is het enige smeermiddel dat getest is door Ford om de CO2 en brandstof consumptie cijfers te halen zoals bepaald in het berijders handboek.

  Ford - Castrol Magnatec Professional intelligente moleculen:

  • Hechten zich aan de kritische motoronderdelen, ook wanneer de motor niet draait.
  • Onmiddellijke bescherming vanaf het moment dat u de motor start.
  • Zij hechten zich aan de motoronderdelen voor een actieve en blijvende bescherming van de motor.
  • Bieden onafgebroken bescherming onder alle omstandigheden.
 • Ford-Castrol MAGNATEC 5W-40 OE

  BESCHERMING VANAF DE START

  Ford-Castrol MAGNATEC 5W-40 OE beschermt vanaf de start en zorgt voor verminderde motorslijtage:

  • levert superieure prestaties onder extreem koude opstartomstandigheden
  • combinatie met synthetische technologie zorgt voor betere bescherming bij hoge en lage temperaturen
  • biedt continue bescherming bij alle rijomstandigheden, rijstijlen en temperaturen

   

  Raadpleeg het instructieboekje om te zien of dit product geschikt is voor je Ford.

 • Engine oils for older Vehicles

  Ford Motorcraft® A5 5W-30 is ontwikkeld om aan de specifieke eisen van Ford-auto's en -bestelwagens van 4 jaar en ouder te voldoen.

  Dit helpt oudere Fords efficiënter te rijden en problemen als gevolg van het gebruik van minderwaardige producten te voorkomen.

  Ford Motorcraft® A5 5W-30 is geschikt voor modellen die een 5W-30-smeermiddel vereisen dat voldoet aan de WSS-M2C913-A-, WSS-M2C913-B-, WSS-M2C913-C- en WSS-M2C913-D-specificatienormen van Ford. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of dit product geschikt is voor je Ford.

Klik op onderstaande links voor meer informatie