Samenstellen Proefrit Dealer Werkplaatsafspraak Stel je vraag Stel je vraag
Home > Ford Nederland > Nieuws en Reviews > Ford Mustang Mach 1 Goodwood SpeedWeek
Ford Mustang Mach 1 op straat

16 oktober 2020

Ford Mustang Mach 1 debuteert op Goodwood, iconische Mustang voor het eerst leverbaar in Europa

  • Mustang Mach 1 komt eraan: sublieme wegligging, 460 pk en prestatieverbeteringen waardoor hij zo het circuit op kan en rijplezier biedt op de openbare weg
  • Handgeschakelde TREMEC-zesversnellingsbak en sperdifferentieel, uiterst responsief stuurgedrag, MagneRide®-dempers en 22 procent meer downforce

De Mustang Mach 1, die voor een wereldwijd virtueel publiek zijn Europese debuut beleeft tijdens de Goodwood SpeedWeek in West Sussex (Verenigd Koninkrijk), is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden.

Het prestatievermogen is opgevoerd tot een niveau dat de iconische naam ‘Mach 1’ waardig is, met verbeterde aerodynamica, een speciaal afgestelde 460 pk 5,0-liter V8-motor en opgewaardeerde koeling waarmee de Mustang het circuit nog beter aankan.

De Mach 1 is ook de eerste in serie geproduceerde Mustang die in Europa met een handgeschakelde ’high-performance’ TREMEC-zesversnellingsbak wordt geleverd. Klanten kunnen ook kiezen voor de 10-traps automatische transmissie van Ford, met aangepaste software voor een geoptimaliseerd prestatievermogen op de openbare weg en op het circuit.

De opnieuw afgestelde software van de elektrische stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat de Mach 1 de nauwkeurigste besturing biedt van alle Mustangs in Europa. Het resultaat is de op het circuit snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is verschenen.

Herboren iconisch ontwerp

De Mustang Mach 1 heeft een exterieurontwerp dat de iconische Mach 1-Mustangs van de jaren 1960 en 1970 doet herleven, met gedurfde strepen op de motorkap en de flanken, speciale spoilers en unieke 19″ lichtmetalen wielen. Het speciale model is verkrijgbaar in een achttal unieke combinaties van carrosseriekleur, strepen en contrastlijnen, die het kenmerkende ontwerp van de oorspronkelijke auto weerspiegelen. Elke Mustang Mach 1 heeft een opvallend plaatje met een uniek nummer op basis van de volgorde van productie.

Klaar voor de race

De Mustang Mach 1 profiteert van een reeks aerodynamische wijzigingen die zowel prestatiewinst opleveren als een opvallend uiterlijk, dat een hommage is aan de styling van de oorspronkelijke Mach 1 modellen.

Het unieke design aan de voorzijde omvat een nieuwe tweedelige bovengrille, een nieuwe ondergrille en splitter, plus nieuwe zijroosters. Deze dragen allemaal bij aan de verbeterde aerodynamica en het hogere koelvermogen.

De Mustang Mach 1 heeft ook een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd, wat zorgt voor snelle en consistente remprestaties, zelfs bij hoge belastingen. Unieke vijfspaaks 19″ lichtmetalen wielen die zowel voor als achter 1,3 centimeter breder zijn, zijn voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden.

Top