Home > Ford Nederland > Nieuws en Reviews > Ford Europa zet volledig in op geëlektrificeerde auto’s
Ford Mustang Mach-E thuisladen

17 februari 2021

Ford Europa zet volledig in op geëlektrificeerde auto’s

  • Ford meldt dat medio 2026 het gehele personenauto portfolio in Europa volledig elektrisch of plug-in hybride zal zijn en uiteindelijk volledig elektrisch in 2030
  • Gehele bedrijfswagen aanbod van Ford in Europa zal in 2024 in staat zijn om uitstootvrij te rijden; naar is verwachting twee derde van verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride
  • Streven van Ford naar volledig elektrische toekomst krijgt grote impuls door investering van $ 1 miljard in nieuwe fabriek voor elektrische auto's in Keulen; eerste in Europa op grote schaal gebouwde, volledig elektrische personenauto voor Europese klanten rolt vanaf 2023 in Keulen van de band

Ford zet vandaag een belangrijke stap in zijn Europese transformatie met de toewijding om zich volledig in te zetten op elektrische personenauto's en om zijn toonaangevende bedrijfswagenactiviteiten aanzienlijk te laten groeien en te elektrificeren.

Ford heeft vandaag aangekondigd dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. Dit betekent dat het volledige personenautoaanbod elektrisch of plug-in hybride zal zijn. In 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. Verder zal het gehele bedrijfswagenaanbod van Ford in 2024 in staat zijn om uitstootvrij te rijden. Naar verwachting zal twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn.

Versnellen van de groei van Ford Bedrijfswagens

2020 was het zesde opeenvolgende jaar dat Ford marktleider was bij de verkoop van bedrijfswagens in Europa. De groei van de sterke bedrijfswagentak van Ford is een belangrijke factor bij de winstgevendheid in Europa. De bedrijfswagenactiviteiten worden ondersteund door nieuwe producten en diensten, door samenwerking met een uitgebreid netwerk van ombouwpartners voor bedrijfswagens, door de strategische alliantie met Volkswagen en door de joint venture Ford Otosan, wat de ontwikkeling en productie van bedrijfswagens kosteneffectiever maakt.

Investering in Ford Keulen van $ 1 miljard

Een grote impuls bij de opmars van Ford naar een volledig elektrische toekomst is een nieuwe investering van $ 1 miljard voor modernisering van de fabriek in Keulen. Dit is een van de grootste productiefaciliteiten in Europa en de thuisbasis van Ford Europa. Via deze investering zullen de bestaande autoassemblageactiviteiten worden omgebouwd tot het Ford Cologne Electrification Center voor de productie van elektrische auto’s, de eerste dergelijke fabriek van Ford in Europa.

Ford heeft ook bevestigd dat zijn eerste in Europa op grote schaal gebouwde, volledig elektrische personenauto voor Europese klanten vanaf 2023 in deze fabriek zal worden geproduceerd. Over de mogelijkheden voor het in dezelfde fabriek bouwen van een tweede volledig elektrische auto wordt nog nagedacht.

Rowley besluit met de volgende woorden: “We zullen een uitzonderlijke reeks geëlektrificeerde voertuigen aanbieden, ondersteund door klantgerichte digitale diensten en ervaringen, waardoor onze klanten ons kunnen vergezellen op weg naar een volledig elektrische toekomst, die nu al is begonnen met de introductie van de volledig elektrische Mustang Mach-E. Samen met onze toonaangevende bedrijfswagenactiviteiten zal dit de basis vormen van de op duurzame wijze winstgevende Ford-activiteiten in Europa.”

Top