Inside of the red bullet

DE KRACHT ACHTER MEER
ELEKTRISCH RIJDEN

HYBRIDE EN ELEKTRISCHE ACCU'S

HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO-ACCU'S

Onze volledig elektrische (EV) en hybride auto's zijn uitgerust met hoogwaardige lithium-ion (Li-ion) accupacks. Dankzij de hoge energiedichtheid bieden Li-ion-accu's veel vermogen in een kleine en lichte eenheid.

Onze EV-accu's zijn gebouwd om lang mee te gaan, en daarnaast ontwikkelen we manieren om bijna alle elementen die in de productie ervan worden gebruikt te recyclen. Lees hieronder hoe accu's van hybride en elektrische auto's werken, hoe lang ze meegaan en hoe ze moeten worden onderhouden en gerecycled.

Blue lit up insides

8 JAAR GARANTIE

Onze accu's voor hybride en elektrische auto's worden geleverd met een geruststellende garantie van 8 jaar/160.000 kilometer. Wij zijn trots op de stevigheid en duurzaamheid van onze accu en bieden de garantie dat de accu van je elektrische auto minstens 80% (en waarschijnlijk nog veel meer) van haar oorspronkelijke vermogen en bereik behoudt zolang deze in garantie is.

HOE WERKEN ACCU'S VAN ELEKTRISCHE AUTO'S?

Onze accu's voor hybride en elektrische auto's zijn vergelijkbaar met de batterij in je smartphone. In plaats van één eenheid wordt in EV's echter een pack gebruikt, waarin duizenden Li-ion-cellen samenwerken.

Hoe werken de accu's van elektrische auto's dan? Een lading geeft de accu's chemische energie, die ze vervolgens kunnen 'ontladen' in de aangesloten motor. Het is deze energie die de auto aandrijft en ervoor zorgt dat je elektrische Ford zo soepel rijdt.

Inside car structure
all-electric Mustang charges

ONZE ACCU'S

Lithium-ion-accu's zijn verreweg de beste optie voor EV's die vandaag verkrijgbaar is, en wij gebruiken ze in al onze elektrische en hybride auto's. Er zijn echter verschillen in grootte en vermogen, afhankelijk van de eisen van de auto.

Onze volledig elektrische Mustang Mach-E is uitgerust met een accu met een bruikbaar bereik van 99 kWh, die met één oplaadbeurt tot 600 kilometer kan leveren, terwijl in onze mild hybride Fiesta een accu van 48 volt wordt gebruikt, om de EcoBoost-benzinemotor van 1 liter te ondersteunen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd.

HOE LANG GAAT DE ACCU VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO MEE?

Accu's van elektrische auto's zijn gebouwd om de gehele levensduur van het voertuig mee te gaan. Ze verliezen na verloop van tijd een beetje potentie, misschien 1-2% per jaar, wat alleen merkbaar is als je  regelmatig hetmaximale bereik van de auto gebruikt. 

De beste manier om de levensduur van de accu te optimaliseren is door het matigen van je snelheid en indien mogelijk extreme temperaturen te vermijden.

All electric Explorer
Recycling battery factory

RECYCLING VAN ACCU'S VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S

Aan het einde van de levensduur van een accu kunnen tot 95% van de elementen die in de productie zijn gebruikt worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt om nieuwe EV-accu's te maken.

Wij werken samen met partners aan de ontwikkeling van een closed-loop recycling van EV-accu's, die gericht is op een productie zonder afval en het betaalbaarder maken van elektrische auto's.

 

Meer over duurzaamheid

ONDERHOUD VAN DE ACCU VAN JE ELEKTRISCHE AUTO

Ontdek hier hoe je de accu van je volledig elektrische of plug-in hybride voertuig van Ford kunt onderhouden.