Inside of the red bullet

DE KRACHT ACHTER MEER
ELEKTRISCH RIJDEN

HYBRIDE EN ELEKTRISCHE ACCU'S

HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO-ACCU'S

Onze volledig elektrische (EV) en hybride auto's zijn uitgerust met hoogwaardige lithium-ion (Li-ion) accupacks. Dankzij de hoge energiedichtheid bieden Li-ion-accu's veel vermogen in een kleine en lichte eenheid.

Onze EV-accu's zijn gebouwd om lang mee te gaan, en daarnaast ontwikkelen we manieren om bijna alle elementen die in de productie ervan worden gebruikt te recyclen. Lees hieronder hoe accu's van hybride en elektrische auto's werken, hoe lang ze meegaan en hoe ze moeten worden onderhouden en gerecycled.

Blue lit up insides

8 JAAR GARANTIE

Onze accu's voor hybride en elektrische auto's worden geleverd met een geruststellende garantie van 8 jaar/160.000 kilometer. Wij zijn trots op de stevigheid en duurzaamheid van onze accu en bieden de garantie dat de accu van je elektrische auto minstens 80% (en waarschijnlijk nog veel meer) van haar oorspronkelijke vermogen en bereik behoudt zolang deze in garantie is.

HOE WERKEN ELEKTRISCHE AUTO’S?

Onze volledig elektrische voertuigen zijn uitgerust met hoogwaardige lithium-ion accu's.

Elektrische auto's werken als volgt: door je voertuig op te laden geef je chemische energie aan de accu's, die vervolgens als elektrische stroom wordt 'ontladen' om de aangesloten motor van het voertuig van stroom te voorzien. Tijdens het rijden wint ons regeneratieve remsysteem wat energie terug, die meestal verloren gaat door uitrollen of remmen, om het elektrische bereik van het voertuig te vergroten.

Inside car structure
all-electric Mustang charges

ONZE ACCU'S

Lithium-ionaccu's zijn veruit de beste optie voor elektrische auto's die vandaag beschikbaar zijn en we gebruiken ze in al onze hybride en elektrische auto's. Er zijn verschillen in grootte, vermogen en chemische samenstelling, afhankelijk van de eisen van het voertuig.

HOE LANG GAAT DE ACCU VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO MEE?

Accu's van elektrische auto's zijn gebouwd om de gehele levensduur van het voertuig mee te gaan. Ze verliezen na verloop van tijd een beetje potentie, misschien 1-2% per jaar, wat alleen merkbaar is als je  regelmatig hetmaximale bereik van de auto gebruikt. 

De beste manier om de levensduur van de accu te optimaliseren is door het matigen van je snelheid en indien mogelijk extreme temperaturen te vermijden.

All electric Explorer
Recycling battery factory

RECYCLING VAN ACCU'S VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S

Aan het einde van de levensduur van een accu kunnen tot 95% van de elementen die in de productie zijn gebruikt worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt om nieuwe EV-accu's te maken.

Wij werken samen met partners aan de ontwikkeling van een closed-loop recycling van EV-accu's, die gericht is op een productie zonder afval en het betaalbaarder maken van elektrische auto's.

 

Meer over duurzaamheid

ONDERHOUD VAN DE ACCU VAN JE ELEKTRISCHE AUTO

Zorg er altijd voor dat je de laadrichtlijnen voor de accu van je specifieke voertuig volgt. Kom te weten hoe je zorg kunt dragen voor de accu van je volledig elektrische of plug-in hybride voertuig van Ford.