Home > Onderhoud en Service > Mijn Ford > Veiligheidsactie voor Kuga PHEV

Veiligheidsactie voor Kuga PHEV

Ford voert een veiligheidsactie uit voor de Ford Kuga PHEV

Bedankt voor je begrip en onze excuses voor het ongemak.

Onze technische teams werken hard aan een oplossing voor het probleem bij het opladen van jouw Ford Kuga PHEV.

Als je een Ford Kuga PHEV bezit, heb je via de post een brief ontvangen, of ontvang je die binnenkort, over de terugroepactie van de Kuga PHEV.  Zo’n brief is in Nederland verplicht bij een terugroepactie. Lees hem alsjeblieft meteen en volg de instructies op. Het gaat om alle Ford Kuga PHEV's: ook de auto's die al eerder bij een van onze erkende dealers zijn aangepast.

We verzoeken je de hoogvoltage accu van je auto niet op te laden. Het is ook belangrijk dat je de auto bij elke rit in de standaard rijmodus 'EV Auto' laat staan.

Jouw Kuga PHEV rijden en opladen

Wanneer de Kuga PHEV in de EV Auto-modus staat, wordt het vermogen van de hoogvoltage accu tijdens de rit automatisch gebruikt, blijft de auto in de elektrische modus als dit kan en draait de motor alleen als dat nodig is.

Zelfs als de accu tijdens het rijden bijna leeg is, wordt de Kuga PHEV in principe een volledig hybride elektrische auto, die zichzelf automatisch kan opladen door regeneratief remmen of vertragen. Dit levert de accu wat extra lading.

“Bij het rijden in de EV Auto-modus, herwint de auto tijdens het vertragen en remmen voortdurend energie en slaat dit als elektrische energie op in de hoogvoltage accu. Deze energie wordt gebruikt om de auto te laten rijden zonder dat de motor draait, of in combinatie met de motor gebruikt om zuiniger te rijden.  Eventuele overtollige energie wordt in de accu opgeslagen voor later gebruik.”

Wij blijven ons inzetten om veilige auto's te leveren, eventuele problemen aan te pakken, snel te reageren en jou op de hoogte te houden. We nemen contact met je op zodra we het defect aan jouw auto kunnen verhelpen. We werken deze pagina bij met nieuwe informatie en we nemen ook contact met je op via e-mail als je e-mailadres bij ons bekend is. Als je jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren wilt bijwerken, kun je inloggen op je Ford Account of je registreren voor toegang tot je Ford Account. Je vindt daar ook gepersonaliseerde informatie over jouw auto. Zoals de gebruikershandleiding, software-updates, instructievideo's, live chat en meer. De inloggegevens voor je Ford Account en de FordPass-app zijn gelijk.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 70 7703 777, via e-mail klanten@ford.com of via live chat.

Veelgestelde vragen voor de Veiligheidsactie-pagina van de Kuga PHEV

 • Bij een van onze veiligheidsprocessen, hebben we een mogelijk probleem vastgesteld met de hoogvoltage accu van de Kuga PHEV. Hoewel dit in eerste instantie auto’s betreft die voor 25 juni 2020 zijn gebouwd, hebben we voor alle veiligheid de terugroepactie uitgebreid tot alle Kuga PHEV's.

  In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat de hoogvoltage (HV) accu van de auto een technisch probleem ontwikkelt, kan het nodig zijn dat de HV-accu hete gassen ventileert om druk te verminderen. Dit kan mogelijk brand veroorzaken.

 • We weten van een gering aantal bevestigde brandincidenten, die we met uiterste spoed verder onderzoeken. Eventuele ongevallen of verwondingen bij deze incidenten zijn ons niet bekend.

 • Ford evalueert zo snel mogelijk de beste serviceprocedure. Zodra deze beschikbaar is, nemen we persoonlijk contact met je op om een afspraak te maken bij jouw eigen dealer. In de tussentijd kun je veilig in jouw Kuga PHEV rijden, zolang je de hoogvoltage accu niet oplaadt en de auto alleen in de EV Auto-modus, de standaard rijmodus van de auto, gebruikt totdat er updates voorhanden zijn.  Onze excuses voor het ongemak.

 • Totdat de servicewerkzaamheden zijn voltooid, kun je veilig in je Kuga PHEV rijden, zolang je de hoogvoltage accu niet oplaadt en de auto alleen in de EV Auto-modus, de standaard rijmodus van de auto, gebruikt totdat er updates zijn. Zodra er een volledig goedgekeurde oplossing is, nemen we contact met je op om te bespreken wanneer je een afspraak met jouw eigen dealer kunt maken.

 • In de EV Auto-modus wordt een klein deel van de accu opgeladen, zodat jouw auto in de hybride modus kan rijden. Het opladen wordt beperkt tot energieterugwinning tijdens het remmen. Jouw auto kan zo veilig rijden.

 • De Kuga PHEV heeft vier rijmodi.
   

  • EV Auto – de veilige modus totdat de service is voltooid – in deze modus wordt de beschikbare elektrische energie automatisch gebruikt en wordt zo nodig de motor gebruikt (standaardmodus)
  • EV Later – Bespaart accuvermogen voor later gebruik
  • EV Now – Start volledig elektrisch rijden als de accu voldoende energie hiervoor heeft
  • EV Charge – Laadt de accu tijdens het rijden op voor later gebruik in bijvoorbeeld het stadsverkeer.


  Ons advies: gebruik in de Kuga PHEV voorlopig alleen de eerste rijmodus: EV Auto.

Top