VERMOGEN EN EFFICIËNCY

De geavanceerde plug-in hybride biedt een naadloze mix van benzine en elektrische energie.

SCHOON. GERUISLOOS. BEHENDIG.

De geavanceerde oplaadbare hybride technologie van Ford Kuga combineert een elektrische motor op accu met een 2,5 liter Duratec-benzinemotor. Je profiteert van een gecombineerd vermogen van 225 pk, samen met een uitstekend brandstofverbruik en een CO2-uitstoot van slechts 22 g CO2/km.

Met verschillende elektrische voertuigmodi (EV) kan je beslissen om te rijden op het vermogen van de elektrische motor, de benzinemotor of een combinatie van beide. Bij gebruik van de rijmodus 'EV Now’ kan de Kuga tot 64 km rijden op uitsluitend elektrisch vermogen. Zo kan je elk terrein probleemloos aan, terwijl jouw rijstijl in de stad schoon, stil en verfijnd blijft.

Houd mij op de hoogte

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

MOEITELOOS OPLADEN

De Kuga Plug-In Hybrid wordt standaard geleverd met een kabel om thuis op te laden. En optioneel met een kabel voor openbare laadpunten.

Wil je je plug-in hybride Ford thuis zo snel mogelijk opladen? Onze partner Eneco eMobility kan een Ford Connected Wallbox bij je thuis installeren als optionele accessoire. De Ford Connected Wallbox laadt jouw Kuga op van 0-100% in minder dan 3,5 uur en biedt veel snellere oplaadtijden dan een conventioneel stopcontact.

Tijdens het rijden helpt een combinatie van regeneratief remmen en vermogen van de motor om de accu bij te vullen. En als je onderweg moet opladen, kunt u ook eenvoudig gebruik maken van een steeds groter wordend netwerk van openbare laadpunten.

GEAVANCEERDE ZELFLADENDE TECHNOLOGIE

Naast het aansluiten van je Kuga Plug-In Hybrid op een oplaadpunt, kan de accu ook zichzelf opladen. Regeneratief remmen vangt energie op die gewoonlijk verloren gaat als je remt en stuurt deze terug naar de accu. De benzinemotor stuurt ook vermogen terug naar de hybride accu. Hierdoor wordt de accu voortdurend aangevuld en de efficiëntie gemaximaliseerd.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

BESPAAR BRANDSTOF MET AUTO-START-STOP

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of jouw auto stilstaat in de file, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen terwijl belangrijke functies ingeschakeld blijven. Wanneer je weer wilt gaan rijden, trap je de koppeling in en selecteer je de eerste versnelling zoals gewoonlijk. Bij een automaat trap je het gaspedaal in om het systeem weer naadloos te starten. Auto-Start-Stop is bijzonder doeltreffend in stadsverkeer en kan het brandstofverbruik tot 10% verlagen (stadscyclus).

BEDWING ELK TERREIN

Aangename straten in de stad of kronkelende wegen op het platteland ... Kuga zorgt steeds voor optimale controle. Kies uit vijf beschikbare rijmodi die de prestaties van je voertuig aanpassen aan de omstandigheden. Het systeem wijzigt de gevoeligheid van versnelling, besturing en vering, terwijl het ook werkt met tractie- en stabiliteitscontroles voor optimale controle in elke omgeving. 

Kies tussen: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail, of voor maximale efficiëntie, de Eco-modus. De belangrijkste informatie wordt via het digitale instrumentenpaneel van 12.3" van de Kuga weergegeven in verschillende unieke kleurenthema's naargelang de rijmodus die je hebt geselecteerd.

Rijmodi voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid
Automatische transmissie voor de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

MOEITELOOS SCHAKELEN

Voor modellen met automatische transmissie geeft Kuga's draaiknop je de volledige controle over de geavanceerde versnellingsbak. Je kunt probleemloos de juiste versnelling kiezen door gewoon aan de knop te draaien. Door de traditionele versnellingspook te vervangen, heb je meer ruimte en ziet je Kuga er eleganter en strakker uit.

Opladen van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

LAGERE UITSTOOT

Met een indrukwekkende CO2-uitstoot van slechts 22-29 g CO2/km (WLTP), voldoet de plug-in hybride motor van de Ford Kuga aan de strengste Euro 6.2-emissienormen. Deze normen zijn ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitlaatemissies te verminderen.

DWARS DOOR DE STAD OF HET KRONKELENDE PLATTELAND

Ontworpen om elegante styling te combineren met robuust SUV-vermogen: De Ford Kuga's intelligente Adaptive Cruise en instelbare rijmodi zorgen ervoor dat je je rijervaring aan alle omstandigheden kunt aanpassen.

JOUW PERSOONLIJKE RIJASSISTENT

Ford Co-Pilot 360 combineert verschillende technologieën die er samen voor zorgen dat jouw rijervaring comfortabeler en aangenamer wordt. Adaptive Cruise Control past automatisch jouw snelheid aan jouw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en jouw cruisecontrolsnelheid aanpassen. De Lane Centering-technologie houdt jou op het midden van de rijbaan door de wegmarkering te volgen.

Al deze technologieën hebben bijgedragen aan de Kuga's 5-sterrenveiligheid van Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa.

HELPT JE OP JOUW RIJSTROOK TE BLIJVEN

Het Lane Keeping System gebruikt een naar voren gerichte camera om te detecteren of je ongemerkt jouw rijstrook verlaat. Lane Keeping Aid stuurt je subtiel bij en leidt jouweer naar de juiste rijstrook. Als je wiel de lijn of rand van de weg aanraakt, dan waarschuwt Lane Keeping Alert je door het stuur te laten trillen en een visuele waarschuwing weer te geven. De technologie wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 64 km/h en kan ook handmatig worden uitgeschakeld.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdt buiten de stad

LAAT HET PARKEREN OVER AAN KUGA

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij de verbeterde Active Park Assist maakt de Ford Kuga het eenvoudiger dan ooit. Het systeem is beschikbaar op modellen met automatische transmissie. Het kan een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in en uit rijden. Je activeert de functie door de knop Active Park Assist ingedrukt te houden. Het stuur of jouw pedalen heb je niet nodig. Jouw auto doet alles voor je.

ZIET WAT ERAAN KOMT, VAN BEIDE KANTEN

Een minuscule panoramacamera aan de voorkant van de Kuga geeft een weergave met gesplitst scherm op je SYNC 3-display, zodat je voertuigen, fietsers en voetgangers van beide kanten aan kunt zien komen. Deze camera met groothoekbeeld is van onschatbare waarde als je uit een nauwe parkeerplek wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.

Ford Kuga front split camera
Ford Kuga rear split camera

EENVOUDIGER ACHTERUIT RIJDEN

Palen, fietsen, lage muurtjes … de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de versnelling in zijn achteruit zet en toont alle obstakels achter je op je SYNC 3-scherm. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker inparkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. Je kunt ook overschakelen naar een gesplitst scherm dat laat zien wat er van beide kanten van je SUV komt, zodat je gemakkelijker achteruit uit krappe ruimtes kunt rijden.

ZIET DE VERKEERSBORDEN DIE JE MISSCHIEN OVER HET HOOFD ZIET

Of de verkeersborden langs of boven de weg permanent of tijdelijk zijn, Traffic Sign Recognition kan ze herkennen. Op het instrumentenpaneel staan pictogrammen voor snelheidslimieten en inhaalverboden. Bij veranderende omstandigheden krijg je een signaal.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad
Uitzicht vanuit de cockpit van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

BELANGRIJKE INFORMATIE IN EEN OOGOPSLAG

Het zwevende display toont belangrijke informatie in jouw gezichtsveld, zodat je jouw blik op de weg kunt houden. Het duidelijke, heldere scherm is compatibel met een gepolariseerde zonnebril. Het toont alle informatie die je wenst, waaronder voertuigsnelheid, navigatie, cruisecontrol-meldingen en verkeersbordherkenning.

EEN EXTRA PAAR OGEN

Het Blind Spot Information System (BLIS) detecteert auto's die zich in je dode hoek bevinden om het wisselen van rijstrook veiliger te makenCX727 BLIS. Als het een voertuig waarneemt, waarschuwt het systeem je via discrete waarschuwingslampjes op de buitenspiegels. Als je de waarschuwing mist, past het dodehoekwaarschuwingssysteem een lichte weerstand op het stuur toe om je voorzichtig te weerhouden van de manoeuvre. Cross Traffic Alert werkt samen met BLIS om je waakzaamheid te verhogen wanneer je achteruit een parkeerplaats verlaat en beperkt zicht hebt. Het systeem detecteert van de zijkant naderende voertuigen en laat een signaal horen om je te waarschuwen voor hun aanwezigheid.

GA VOL VERTROUWEN VERDER

Intersection Assist gebruikt de camera's en radar aan de voorkant van de Kuga om je te helpen veilig langs verkeer te gaan op een kruising. Terwijl je je voorbereidt om over te steken, beoordeelt het systeem het risico van tegemoetkomende voertuigenCX727 Intersection Assist. Als het een mogelijke botsing waarneemt, schakelt het automatisch de remmen in.

GEOFENCING

De Kuga Plug-in Hybrid biedt een innovatieve geofencing-functie via het Ford SYNC 3-scherm. Je Kuga kan je laten zien wanneer je vooraf gedefinieerde gebieden betreedt, zoals congestiezones of lage-emissiezones. Deze worden op je navigatiescherm weergegeven als gearceerde gebieden op de kaart en herinneren je eraan om over te schakelen naar de elektrische rijmodus. 

Ford Kuga
De Ford Kuga Plug-In Hybrid parkeert eenvoudig in

SENSOREN DIE HET PARKEREN VEREENVOUDIGEN

Parkeersensoren helpen je om de afstand tussen jouw auto en obstakels rondom je in te schatten. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdend door de stad

EXTRA CONTROLE BIJ STARTEN OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruit rolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2-3 seconden, zodat je meer tijd hebt om jouw voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Het dashboard van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

HELPT JE IN DE JUISTE RICHTING

Wrong Way Alert gebruikt een vooruitrijcamera en informatie uit het navigatiesysteem om te ontdekken of je tegen het verkeer in rijdt. Het systeem geeft zichtbare en hoorbare waarschuwingen als je de verkeerde kant op rijdt, zodat je kunt stoppen en de nodige actie kunt ondernemen.

HET AVONTUUR START VANBINNEN

Van de soepele lijnen en de verfijnde lederen interieurafwerkingen tot het adembenemende uitzicht door het glazen panoramadak ... elk designkenmerk van de Kuga straalt energie en beweging uit. De verschillende geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat je nog meer van elke rit kunt genieten.

Kleurentouchscreen in de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

GA HANDS-FREE MET SYNC 3

Ford SYNC 3 helpt je verbonden te blijven. Je kunt je telefoon, muziek en navigatie bedienen met natuurlijke spraakopdrachten. Het systeem heeft een kleurentouchscreen van 8 inch [20,32 cm] dat met druk- en veegbewegingen intuïtief kan worden bediend. SYNC 3 kan ook verbinding maken met Apple CarPlay en Android Auto. Verder heb je met AppLink toegang tot je favoriete smartphone-apps.

ONTGRENDEL EEN WERELD VAN CONNECTIVITEIT

De FordPass-app maakt naadloos verbinding met FordPass Connect in je Kuga om een groot aantal connectiviteitsfuncties te ontgrendelen. Krijg op afstand toegang tot je SUV, waar je ook bent, zodat je de locatie van je Kuga kunt zien en hem zelfs kunt vergrendelen voor extra gemoedsrust. Realtime verkeersinformatie die rechtstreeks naar het navigatiesysteem van je voertuig wordt gestuurd, helpt je vertragingen te voorkomen. Met meldingen over de staat van je voertuig die rechtstreeks naar je telefoon worden gestuurd, kun je in de gaten houden wanneer onderhoud nodig is.

OPLADEN MET DE HULP VAN JE SMARTPHONE

Als je voor een oplaadbare hybride kiest, hebben wij ervoor gezorgd dat het heel eenvoudig is om je Kuga opgeladen te houden. Ford werkt samen met Shell Recharge, Europa's grootste openbare oplaadnetwerk. Dankzij deze samenwerking heb je via je smartphone toegang tot heel wat bijkomende oplaadoplossingen.  

Je kunt zoeken en navigeren naar de dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten en deze zelfs betalen via de app.

PAS JE SOUNDTRACK AAN 

Met het op maat gemaakte geluidssysteem van B&O biedt de Kuga voor een luxueus design met superieure geluidskwaliteit. Het geavanceerde systeem van 575 watt met tien luidsprekers is door gespecialiseerde B&O-geluidstechnici speciaal afgestemd op de Kuga, zodat je je muziek kunt ervaren zoals de artiest het bedoeld heeft. Je kunt de muziekgeluiden aanpassen aan je specifieke stemming door te kiezen tussen vier verschillende audio-emotionele ‘ruimtes’ in het weergavescherm. Kies voor ontspannen, energiek, warm of helder naargelang je stemming.

Ford Kuga 10-way power driver seat
Nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid thuis geparkeerd

NOOIT MEER ZOEKEN NAAR JE SLEUTELS

Dankzij de handsfree achterklep heb je eenvoudig toegang tot de laadruimte van je Kuga, zelfs wanneer je je handen vol hebt. Maak een zachte voetbeweging onder het midden van de achterbumper terwijl je de KeyFree-sleutelhanger in je zak of tas hebt en de handsfree achterklep werkt zonder dat je iets hoeft aan te raken. Kan ook geopend en gesloten worden terwijl je in de auto zit.

Vrouw zittend in de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN

Geniet meer van de omgeving vanuit het comfort van je Ford Kuga. Dankzij het elektrisch bedienbare panoramadak met twee panelen word je als het ware ondergedompeld in het landschap. Het dak bevindt zich boven de eerste en tweede rij stoelen, waardoor het interieur baadt in het daglicht en er veel frisse lucht binnenkomt wanneer je het dak opent. Het schuifglas heeft ook een reflecterende coating om het interieur koel te houden. De zonnewering aan de binnenkant zorgt, indien nodig, voor extra schaduw.

B&O-audiosysteem in je nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

ONDERWEG OPLADEN

Het interieur van de Kuga is ontworpen om ruimte en gemak te optimaliseren. Het grote mediavak in de middenconsole biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Nu draadloos opladen ook beschikbaar is voor deze functie geschikte smartphones, is het nog makkelijker om ervoor te zorgen dat jouw apparaten altijd klaar zijn voor gebruik.

Het interieur van de De Ford Kuga Plug-In Hybrid

EXTRA COMFORT

Voor de bestuurder en een passagier voorin zijn verwarmde stoelen beschikbaar. En voor een comfortabel begin van de dag houdt een verwarmd stuur je handen warm op ijskoude winterochtenden. En als je Kuga een automatische transmissie heeft, kun je de FordPass-app gebruiken om de motor op afstand te starten, je voertuig voor te verwarmen en ervoor te zorgen dat de voorruit ijsvrij en klaar voor vertrek is wanneer jij dat wilt.

VEILIGHEID EN BEVEILIGING

Van waarschuwingen over mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die je helpen grip en stabiliteit te behouden: jouw veiligheid is onze zorg. Daarom heeft de Ford Kuga vele slimme hulptechnologieën die allemaal ontworpen zijn om jou, je familie en andere weggebruikers te beschermen.

Euro NCAP logo

5-STERRENVEILIGHEID

Niet alleen wij zeggen dat. Het is voor ons geen verrassing dat Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie in Europa, de Kuga vijf sterren heeft toegekend als bewijs van zijn uitstekende vermogen om jou en jouw passagiers te beschermen. Het is hun taak om de veiligheid van alle nieuwe auto's grondig te evalueren en ze aan het hoogste niveau van controle te toetsen.

En in hun Assisted Driving-test, die 2 weken duurde, stond de Kuga ook bovenaan met een 'Good'-beoordeling. Hoge cijfers werden behaald op alle gebieden en er is een goede balans tussen “Driver Engagement” en “Vehicle Assistance” met een robuuste “Safety Backup”.

VOLLEDIGE GEMOEDSRUST

Als je een Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) koopt, zorgt de Ford-garantie ervoor dat alle hybride onderdelen, inclusief de PHEV-accu, ook door je garantie worden beschermd. De garantie dekt elk onderdeel van je auto dat moet worden gerepareerd of vervangen als gevolg van een fabricagefout gedurende de eerste twee jaar of 100.000 km. Alle PHEV-onderdelen zijn beschermd gedurende de eerste vijf jaar of 100.000 km. En de accu zelf is beschermd voor de eerste acht jaar of 160.000 km.

Ilustrative picture of precollision assist

EEN SYSTEEM DAT VOETGANGERS HELPT BESCHERMEN

Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert onderweg via een camera voertuigen en mensen. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

ONTDEK LOKALE GEVAREN IN EEN VROEG STADIUM

Regionale gevareninformatie informeert je over problemen die van invloed kunnen zijn op je rit. Van wegwerkzaamheden tot ongevallen en zelfs gelokaliseerde overstromingen … Het systeem gebruikt gegevens van verbonden auto’s, de openbare incidentdatabase en andere bronnen om problemen in je omgeving op te sporen. Een waarschuwing op je digitale scherm geeft je informatie over het type gevaar en zelfs de afstand ten opzichte van jou. Je kunt je gratis proefperiode van één jaar met regionale gevareninformatie activeren door de FordPass-app te downloaden.

Ford Kuga avoiding hazards on road
Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht

MAXIMAAL REMMEN IN EEN NOODSITUATIE

Emergency Brake Assist is ontworpen om een noodsituatie te herkennen en de druk in het remsysteem te optimaliseren om een maximaal remvermogen te leveren.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid geparkeerd - zijaanzicht

JE HOUDT OVERZICHT

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Met de geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control-systeem kan het voertuig voelen wanneer het grip verliest en past het automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor het weer stabiliseert.

Rode nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid achteraanzicht

BEVORDERT DE VEILIGHEID VAN KINDEREN

De Kuga is ontworpen om jonge kinderen tijdens elke rit te beschermen. En met ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen achterin, is er meer dan voldoende ruimte voor twee kinderstoeltjes.

Woman looking at phone sitting down

VOERTUIGMELDINGEN

Ontvang zowel verkeers- en voertuigmeldingen tijdens het rijden als meldingen over de staat van je Kuga rechtstreeks op je smartphone met de FordPass-app. De app stelt je op de hoogte als je bandenspanning laag is, wanneer je je olie moet verversen, plus een reeks andere waarschuwingen die je kunnen helpen om je Ford in optimale conditie te houden. De app laat je precies weten wat er aan de hand is en adviseert je wat te doen. Je kunt via de app ook een onderhoudsbeurt boeken bij een Ford Agent naar keuze.

Close up van de velgen van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als het systeem detecteert dat één van uw banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

KLAAR VOOR ALLES

Verfijnd, hedendaags design aan de buitenkant. Aanpasbare, veelzijdige ruimte aan de binnenkant. De Ford Kuga is het perfecte voertuig om de avonturier in je los te laten. En met een reeks accessoires om spullen op het dak te vervoeren, is de Ford Kuga meer dan geschikt voor een weekendje weg.

Het interieur van de nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid

FLEXIBELE, AANPASBARE ACHTERBANK

Het dynamische interieur van de Ford Kuga geeft je de ultieme vrijheid om je voertuig aan elke reis aan te passen. Heb je meer kofferruimte nodig voor een lange trip of wil je liever de luxe van wat extra beenruimte? De flexibele achterbank kan naar voren of naar achteren worden geschoven. Schuif je de stoelen naar voren, dan verhoog je het laadvermogen met maar liefst 67 liter, zodat je zonder problemen alles kunt inpakken wat je nodig hebt.

DAKRAILS

De stijlvolle zijdeglans aluminium of zwart afgewerkte dakrails accentueren het opvallende SUV-karakter van je Ford Kuga en vormen tegelijkertijd de basis om tal van accessoires aan te bevestigen.

De Ford Kuga Plug-In Hybrid rijdt over een brug
de opbergmogelijkheden in de Ford Kuga Plug-In Hybrid

OVERAL HANDIGE OPBERGMOGELIJKHEDEN

Het strakke, overzichtelijke ontwerp van Kuga's interieur creëert veel nuttige opbergruimte in de cabine. De grote mediabak in de middenconsole biedt zelfs ruimte aan de grootste smartphones. Er zijn grote bekerhouders voor de bestuurder en passagier en zelfs de deuren zijn ontworpen om ruimte te maximaliseren.

De ruime kofferbak van de Kuga Plug-In Hybrid

RUIM EN PRAKTISCH

Inkopen doen of je kinderen naar school brengen wordt kinderspel. Of waarom neem je niet wat fietsen mee om op ontdekking te gaan? Kuga's flexibele achterbank en het laadvermogen van maximaal 1534 liter zorgen ervoor dat je altijd over alle benodigde ruimte beschikt.

De inschuifbare trekhaak van de Ford Kuga Plug-In Hybrid

INSCHUIFBARE TREKHAAK: HANDIG ALS HET NODIG IS

Een trekhaak zit gewoonlijk vast aan de auto. Hij steekt dus altijd uit aan de achterkant. Met de uitschuifbare trekhaak (optioneel) is het heel eenvoudig om de trekhaak weg te klappen achter de bumper als hij niet gebruikt wordt.

Klik op onderstaande links voor meer informatie