Ford Kuga being charged by woman

OPGELADEN EN KLAAR VOOR GEBRUIK

FORD KUGA PLUG-IN HYBRID

OPLAADGIDS VOOR DE FORD KUGA PLUG-IN HYBRID

Je Ford Kuga Plug-in Hybrid opgeladen houden is eenvoudig. En als hij eenmaal volledig is opgeladen, kun je tot 65 km (WLTP) op uitsluitend elektrisch vermogen rijden. Dat neemt toe tot 88 km als je in de stad rijdt en je vaak moet stoppen en weer opstarten in het verkeer.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het opladen van je Kuga Plug-In Hybrid, inclusief informatie over oplaadtijden, elektrisch bereik, CO2-uitstoot en meer.

HOELANG DUURT HET OM EEN KUGA PLUG-IN HYBRID OP TE LADEN?

De tijd die nodig is om de accu van je Kuga Plug-In Hybrid op te laden verschilt en is afhankelijk van of je thuis of in het openbaar bent en welk type verbinding je gebruikt.

Je Kuga wordt standaard geleverd met een oplaadkabel voor gebruik thuis. Hiermee kun je je Kuga aansluiten op een gewoon stopcontact om op te laden. Bovendien is de Ford Connected Wallbox, beschikbaar voor sneller thuisladen. Dit is een optionele accessoire, verkrijgbaar tegen een meerprijs.

De onderstaande tabel laat zien hoe lang het duurt om de accu van de Plug-In Hybrid van leeg naar vol op te laden met behulp van een standaard kabel voor thuisgebruik, een Ford Connected Wallbox en bij een openbaar oplaadpunt.

  Oplaadtijd
Opladen op gewoon buitenstopcontact (230V) 6 - 6,5 uur
Opladen via de Ford Connected Wallbox (7kW) 3 - 3,5 uur
Opladen op openbaar oplaadstation 3 - 3,5 uur
next
prev

OPLAADMETHODE

Je Kuga Plug-In Hybrid wordt standaard geleverd met één oplaadkabel voor thuis. Bij je Ford Agent kun je een oplaadkabel kopen voor openbaar gebruik.

Ford Kuga PHEV home charging cable

OPLAADKABEL VOOR THUIS

(HANDIGE KABEL)

Werkt met een stekker met 3 of 2 pinnen aan de ene kant en een stekker met 7 pinnen aan de andere kant

Laadtijd: 6 hours

Wallbox charging station close up

WALLBOX-THUISOPLAADPUNT

 

Wordt geleverd met een Type 2-kabel

Laadtijd: 3.5 hours

Ford Kuga PHEV public charging cable

OPLAADKABEL VOOR

OPENBARE OPLAADPUNTEN

Type 2-kabel met mannelijke en vrouwelijke verbindingen

Laadtijd: 3.5 hours

JE KUGA PHEV THUIS OPLADEN

Je PHEV thuis opladen is eenvoudig. 

De optionele oplaadkabel voor thuisgebruik heeft aan de ene kant een traditionele stekker en aan de andere kant een stekker die in de hybride auto past. Sluit eenvoudig jouw Kuga aan op een stopcontact om op te laden.

Als je een Wallbox-thuisoplaadpunt installeert, zal de oplaadsnelheid aanzienlijk verbeteren. Je Wallbox bevat ook een Type 2-oplaadkabel om de verbeterde oplaadsnelheid in te schakelen.

Of je nu een gewoon stopcontact of een Wallbox gebruikt, je kunt je oplaadvoorkeuren altijd beheren via het SYNC-scherm in je auto of met de FordPass-app. Hiermee kun je programmeren wanneer je wilt dat je Kuga oplaadt, zodat hij altijd klaar is om te gaan wanneer jij dat wilt.

JE KUGA PHEV IN HET OPENBAAR OPLADEN

Als je niet thuis bent en de accu van je Plug-In Hybrid moet worden opgeladen, zijn openbare oplaadpunten een eenvoudige en handige oplossing.

Om je Kuga in het openbaar op te laden, moet je een kabel kopen die geschikt is voor openbare oplaadpunten. Deze kabels gebruiken een Type 2-verbinding met zowel een mannelijk als een vrouwelijk stopcontact. 

SPECIFICATIES KUGA PLUG-IN HYBRID

De onderstaande tabel geeft een overzicht van het bereik, de prestaties en de uitstootgegevens van de Kuga PHEV. 

Alle gegevens zijn geleverd door WLTP. Als je korte afstanden rijdt en alleen elektrisch vermogen gebruikt, wordt de CO2-uitstoot tot nul teruggebracht.

Elektrisch bereik (volledig opgeladen) tot 65 km
Bereik in de stad (volledig opgeladen) 88 km
Maximaal vermogen 225 PS
CO2-uitstoot 22g / km
Brandstofverbruik (gewogen gecombineerd) 1L /100km
next
prev

HOEVEEL KOST HET OM EEN KUGA PLUG-IN HYBRID OP TE LADEN?

De kosten van het opladen van je Kuga Plug-In Hybrid hangen af van of je thuis bent of een openbaar oplaadpunt gebruikt. Onderstaande tabel geeft een schatting van de kosten van het opladen van de accu.

  Gem. kosten Kosten/mijl
Thuis opladen € 2,02 € 0,06
next
prev

VERBINDING SMARTPHONE

De FordPass-app zorgt voor naadloze integratie met je Kuga Plug-in Hybrid via je smartphone. Toegang tot tal van functies, zoals navigatie en voertuigmeldingen. Nuttige functies, specifiek voor Plug-in Hybrids, zijn onder meer het lokaliseren van openbare oplaadpunten, het beheren van oplaadplanningen thuis en zelfs het instellen van je vertrektijden. Bekijk onze video over hoe FordPass jouw beleving als eigenaar van een Kuga PHEV kan verbeteren. 

Klik op onderstaande links voor meer informatie