Ford Mustang engine graphic

MOTOREN EN TRANSMISSIES

De nieuwe Mustang gaat over meer dan prestatie. Van verbeteringen onder de motorkap tot verbeteringen aan de aerodynamica, de Mustang is gemaakt om elke keer dat je achter het stuur kruipt een opwindende rit te leveren, of het nou om een zondags uitje gaat of om een serieuze sessie op het circuit. Maar hoewel de aandrijving het allerbelangrijkste is, is het niet het enige. Zowel de GT als de Mach 1 zijn voorzien van een reeks technologieën die ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft, verbonden blijft en je blijft vermaken. En een hoogwaardig remsysteem, ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat je comfortabel en in alle veiligheid geniet van de prestaties.

De motor in de Mustang Mach-1

EÉN MUSTANG. TWEE KRACHTIGE MOTOREN

We hebben de gerenommeerde Mustang GT 5.0-liter V8-motor uitgerust met dubbele brandstofinjectietechnologie, die een directe brandstofinjectie onder hoge druk combineert met brandstofinjectie onder lage druk. Hierdoor produceert hij een indrukwekkende 450 pk met een koppel van 529 Nm. De speciaal gemodificeerde en gekalibreerde 5.0-liter V8 brengt de Mach 1 naar een hoger niveau. Prestatieverbeteringen zorgen voor een hoger vermogen, waardoor dit de krachtigste Mustang ooit in Europa is. De Mach 1 genereert een koppel waarmee je in slechts 4,4 seconden 100 km/u en een topsnelheid van 267 km/u bereikt.

EEN SOEPELE EN RESPONSIEVE HANDGESCHAKELDE 6-VERSNELLINGSBAK

Kies voor een geavanceerde nieuwe automatische transmissie met tien versnellingen voor een uitzonderlijke acceleratie en een zuinig brandstofverbruik. Het elektronische controlesysteem van de versnellingsbak zorgt dat de Mustang in de verschillende rijmodi optimaal blijft presteren. En dankzij het realtime versnellingsschema kan de transmissie zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en voor elke situatie de juiste versnelling kiezen, van de snelweg tot het circuit. Dit is verbeterd in de Mach 1 voor een optimaal koppelvermogen en gekalibreerd voor nog sportiever schakelen. Dankzij de versnellingsregelaars op het stuur houdt je altijd de controle over het indrukwekkende vermogen van de Mustang.

De versnellingspook van de Mustang Mach-1
Automatische transmissie van de Mustang GT

EEN VERFIJNDE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET TIEN VERSNELLINGEN

Zowel de GT als de Mach 1 zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De korte ratio in de eerste versnelling biedt ongekende acceleratie vanuit stilstand, terwijl de ratio van de overdrive in de zesde versnelling het aantal tpm bij hogere snelheden verlaagt om brandstof te besparen. Deze transmissies zijn ontworpen voor prestatiegericht rijden, met een soepele, nauwkeurige versnellingspook, een korte afstand tussen de versnellingen en positieve schakelstops. In de Mach 1 is dit speciaal verbeterd met automatische toerentalafstemming voor nog soepeler schakelen, waardoor hij nog beter is afgestemd op prestatie op het circuit.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

CIRCUITWAARDIGE PRESTATIES

De uitlaat van de Mustang

EEN HERKENBAAR GERONK

De Mach 1 Mustang heeft een unieke actieve uitlaattuning die past bij zijn karakter, wat hem een diep, keelachtig geronk geeft. De 4,5 inch viervoudige uitlaatuiteinden zijn geperforeerd om de kwaliteit te verbeteren. Voor zowel de Mach 1- als de GT-uitvoeringen kun je het geluid van je Mustang regelen met behulp van Active Valve Exhaust. Selecteer Quiet, Normal, Sport of Race Track. Je kunt de Quiet-modus zelfs instellen met een timer.

SERIEUS REMVERMOGEN

Een high-performance auto als de Mustang heeft een high-performance, ultrabetrouwbaar remsysteem nodig. Zowel de GT als de Mach 1 zijn uitgerust met high-spec 6-zuiger Brembo™-voorklauwen die zich vastgrijpen in 15" geventileerde schijven. Ideaal om op een veilige manier af te remmen nadat je op het circuit tot het uiterste bent gegaan.

Zijaanzicht van de Mustang
De Mustang draait rondjes

NIEUW GEAVANCEERD KOELSYSTEEM

De Mach 1 is uitgerust met een geavanceerd nieuw koelsysteem. Dit bevat warmtewisselaars aan twee kanten, een motoroliekoeling en een transmissieoliekoeling die de koelcapaciteit met 75% verhogen. Er is ook een warmtewisselaar voor de achteraskoeling en pomp. En koelleidingen voor de remmen. Dit alles zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, waardoor je meer tijd hebt om over het circuit te racen.

PRESTATIES KUNNEN ALTIJD BETER

Wil je alles uit je Mustang halen? Dan heb je de juiste informatie nodig. Met Track Apps kun je een versnellingstimer, remprestaties, rondetijden en meer bekijken. Zodat jij maximaal op het circuit kunt genieten. Of op de weg.

Een coureur in de Mustang
Zijaanzicht van de Mustang

AERODYNAMISCHE VORMGEVING

Met zijn gestroomlijnde, laaghangende silhouet is de Mustang GT in alle opzichten een echte sportwagen. Maar in de Mach 1 is zelfs dit design aangepast aan het circuit met uitgebreide aerodynamische verbeteringen. Deze omvatten een voorsplijter, een nieuwe verlengde buikpan en een achterdiffusor, die allemaal samenwerken om aanzienlijk meer neerwaartse kracht te leveren. De nieuwe grille aan de voorzijde en de algehele verbetering van de luchtstroom aan de voorzijde zorgen voor verbeterde koeling en optimale prestaties op het circuit en een agressieve, imponerende aanwezigheid op de weg. Tegelijkertijd grijpt het iconische ontwerp met haaienneus terug op zijn roemruchte erfgoed.

De Mustang Mach-1 rijdt op een circuit

RESPONSIEF STUREN, ONGEËVENAARDE WENDBAARHEID

Beide Mustang-modellen hebben elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) die zich automatisch aan je snelheid en de rijomstandigheden aanpast. EPAS is speciaal gekalibreerd voor de Mach 1, net als het automatisch zelfinstellende MagneRide™-ophangsysteem voor een scherpere stuurresponsiviteit en rijkwaliteit. Het verbeterde, nauwkeurig afgestemde chassis, gecombineerd met stijvere stabilisatorstangen en voorvering, zorgen voor optimale controle en stabiliteit.

Ford Mustang Mach 1 rear overhead view

MAAK ELKE RIT ONVERGETELIJK

De ophanging van de Mustang

RIJ ZELFVERZEKERD OP ELKE WEG

Om jou overal een ongekend rijcomfort te bieden, heeft de nieuwe Mustang een geavanceerde nieuwe ophanging. Het systeem controleert continu de weg en de bestuurder. En past dempers, rijmodus en kalibratie direct op elke verandering aan. Zodat jij altijd een ongeëvenaarde stabiliteit en controle ervaart.

Het digitaal paneel van de Mustang

12" DIGITAAL PANEEL

Het 12” lcd-instrumentenpaneel is het eerste volledig digitale display verkrijgbaar op de Mustang. Het aanpasbare instrumentenpaneel helpt je om het meeste uit elke rijervaring te halen en toont informatie die aangepast wordt aan de geselecteerde rijmodus. Het instrumentenpaneel zal automatisch veranderen wanneer de rijmodus verandert en kan geprogrammeerd worden om een reeks meters in één van de zeven verschillende kleuren weer te geven. Of je kunt het personaliseren.

De rijmodus in de Mustang

DE RIJMODUS DIE JE WILT

Achter het stuur heb je volledige grip op de rijprestaties. Afhankelijk van de situatie en jouw voorkeuren, kun je die eenvoudig optimaliseren. Kies voor Normal, Sport+, Track of Snow/Wet en de stuurkracht, koppelreactie, versnellingscontrole (alleen bij automaat) en andere instellingen passen zich direct aan. Dus wil je een circuit-ervaring met acceleratie vanuit stilstand? Het kan met slechts één druk op de knop.

ALTIJD EN OVERAL CONTROLE ACHTER HET STUUR

Wil je onder alle omstandigheden lekker sturen zonder ongewenste trillingen? Reken dan op de elektrische stuurbekrachtiging die zich automatisch aan je snelheid en de situatie - zoals zijwind - aanpast. Zo wordt je stuur bij lage snelheden wat lichter voor extra flexibiliteit en bij hoge snelheden wat steviger voor meer controle.

Het interieur van de Mustang
Oranje Mustang rijdt heuvel op

EENVOUDIGER HEUVELOPWAARTS WEGRIJDEN

Je auto starten op een helling is nu makkelijker dan ooit. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Gele Mustang houdt afstand op rode Mustang

CRUISE CONTROL DIE ZICH AUTOMATISCH AANPAST

Rij zorgeloos op de gewenste snelheid: de Adaptive Cruise Control laat zich niet verrassen. Want als de auto een voorligger opmerkt, past hij de snelheid automatisch aan om op een veilige afstand te blijven. En is de weg weer vrij? Dan rij je in een oogwenk weer op snelheid.

ZO BLIJF JE ALTIJD BINNEN DE RIJSTROOK

Om veilig binnen de wegmarkering te blijven, krijg je een helpende hand van je auto. Zodra de camera merkt dat je de rijstrook verlaat, word je gewaarschuwd met een lichtsignaal en een trilling van het stuur. Als je niet tijdig reageert, stuurt de auto zichzelf weer naar de juiste rijstrook. En rij je wat langzamer of niet op de snelweg? Dan kan het systeem uit.

Blauwe Mustang rijdt op de weg
LCD scherm in de Mustang

ACHTERUITRIJDEN OP Z’N SIMPELST

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Led koplampen in de Mustang

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

Goede verlichting is cruciaal voor jouw veiligheid. En die van anderen. Daarom is de nieuwe Mustang voorzien van heldere 100% led-koplampen met de kenmerkende drie strepen. Het nauwkeurige intense licht wordt automatisch aangepast aan de weg- en rijomstandigheden. Komt er bijvoorbeeld een tegenligger aan? Dan wordt het groot licht automatisch uitgeschakeld, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Waarna het ook weer automatisch aan gaat, en jij weer optimaal zicht hebt.

Mustang logo verlicht op de grond

INSTAPPEN OP Z’N MUSTANGS

Open de deur en de grond wordt verlicht met trottoirverlichting in de vorm van het Mustang-paard.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

VERBONDENHEID EN INFOTAINMENT

Persoon koppelt FordPass aan zijn Mustang

ONTDEK DE SLIMME KANT

De FordPass-app verbindt je naadloos met je nieuwe Mustang, zodat je intelligent en intuïtief kunt blijven rijden. Je hebt op afstand toegang tot je voertuig, waar je ook bent. Vind de locatie en vergrendel je voertuig op afstand voor extra gemoedsrust. Realtime verkeersinformatieLive Traffic Mustang Mach 1 wordt rechtstreeks naar het navigatiesysteem van je voertuig gestuurd. Hierdoor kun je vertragingen vermijden. Meldingen over de staat van je voertuig worden rechtstreeks naar je telefoon gestuurd. Je bent meteen op de hoogte van eventuele problemen zodat ze snel kunnen worden opgelost.

Lees meer

GA VOOR HANDSFREE MET SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles eenvoudig kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod afspelen of streamen via Bluetooth. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen. Wil je je telefoon bedienen? Gebruik dan het 8-inch touchscreen via AppLink, CarPlay van Apple of Android Auto voor nog meer intuïtieve navigatie.

SYNC 3 scherm in de Mustang
iPhone gekoppeld aan de Mustang

TELEFOON VOOR JE

Heb je een iPhone? Gebruik hem dan in je Mustang. Met SYNC 3 heb je via Apple CarPlay toegang tot je muziek, podcasts, kaarten, audioboeken en meer. Door hem via USB aan te sluiten, verschijnt je telefoonscherm op het 8" kleurentouchscreen. En kun je hem via het touchscreen bedienen of met je stem via Siri draadloos telefoneren en tekstberichten ontvangen en verzenden.

Android telefoon gekoppeld aan je Mustang

JE BLIJFT VERBONDEN

Telefoneerde je al handsfree met je Android-telefoon? Ga dan nu gerust een stap verder met het geavanceerde SYNC 3. Plug in via USB en je ziet je telefoonscherm niet alleen op het 8-inch touchscreen, maar je ontvangt en verstuurt ook tekstberichten en bedient je muziek, podcasts en kaarten. Met een tik, swipe of je stem.

B&O kwaliteit in je Mustang

GENIET VAN JE FAVORIETE MUZIEK

Wat je smaak ook is, muziek moet klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Dat is precies wat je kunt verwachten in de gloednieuwe Focus met B&O. Het hoogwaardige 675 Watt-audiosysteem heeft een warm, krachtig geluid. De set bestaat uit 10 speakers, een woofer en een subwoofer. Deze geavanceerde technologie is door de akoestiekspecialisten van B&O speciaal ontworpen voor en afgestemd op de Focus. Draai dus de volumeknop open en waan je in je privéconcertzaal.

Interieurverlichting in je Mustang

INTERIEURVERLICHTING NAAR WENS

Zelf de sfeer in je auto bepalen? Met de sfeerverlichting kun je de kleur naar eigen smaak instellen. Je kunt kiezen uit zeven kleuren of drie kleurencombinaties om het binnen helemaal naar jouw wens te maken als het donker is.

All-New Ford Mustang Mach 1 interior cockpit view

ONTSPAN EN GENIET VAN DE PRESTATIES

Verwarmde stoelen in de Mustang

STEL DE GEWENSTE TEMPERATUUR IN

Met de optionele Electronic Automatic Temperature Control hoef je alleen maar de gewenste interieurtemperatuur te kiezen: het systeem zal deze handhaven met geavanceerde airconditioning.  En met de FordPass-app kun je je Mustang al verwarmen en klaarmaken voordat je de deur uitstapt. Start de motor op afstand om ervoor te zorgen dat de voorruit ijsvrij is en de auto klaar is om te vertrekken wanneer jij dat bent.Tooltip

HELEMAAL JOUW MUSTANG

Wil je jouw auto persoonlijk maken? Je kunt je eigen rijmodus programmeren en je voorkeursinstellingen opslaan. Denk bijvoorbeeld aan stuurkracht, koppelreactie, versnellingscontrole (alleen bij automaat) en zelfs het geluid dat hij maakt. Zo is het niet langer een Mustang, maar jouw Mustang.

Kies je rijmodus in de Mustang
Power-startknop in de Mustang

START MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Sleutels zoeken hoeft niet meer als je gaat rijden. Dankzij Keyless Entry stap je meteen in omdat de auto jouw aanwezigheid al heeft opgemerkt - al zit je sleutel in je zak of tas. Vervolgens druk je simpelweg op de Ford Power-startknop en de motor slaat aan.

Ford Mustang Mach 1 side view

MEER DAN ALLEEN PRESTATIES

Vrouw steekt de weg over

BIED OOK VOETGANGERS EXTRA VEILIGHEID

Je bent voorzichtig op de weg, want veiligheid voor jou en je omgeving staat voorop. Daarom kun je in de nieuwe Mustang vertrouwen op een camera en radar die voertuigen en mensen opmerkt en je waarschuwt als er gevaar dreigt. Reageer je niet op tijd? Dan remt de auto om een botsing te vermijden of minder erg te maken. Een geruststellend idee.

ALTIJD GRIP OP JE AUTO

Hoe stabieler je Mustang is, hoe prettiger je rijdt. Daarom is hij uitgerust met elektronische stabiliteitscontrole.

Deze balanceert de remkracht tussen de afzonderlijke wielen heel nauwkeurig en vermindert zo nodig het vermogen van de motor. Dit helpt onder- en overstuur tegen te gaan, waardoor het voertuig stabieler wordt. Het reduceert zelfs slippende banden tijdens natte of ijzige omstandigheden. Zodat jij de auto makkelijker kunt besturen.

Oranje Mustang rijdt door de bergen
De velg van de Mustang

VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als het systeem detecteert dat één van je banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard. Via de FordPass-app kun je de meldingen ook rechtstreeks op je telefoon ontvangen. Zo kun je de bandenspanning, olielevensduur en nog veel meer controleren.

De rem van de Mustang

NOG KORTERE NOODSTOPS

Soms moet je snel remmen om een botsing te voorkomen. De Mustang helpt je hierbij door een potentiële noodstopsituatie te herkennen en het remsysteem alvast op te laden om de opening tussen de remblokken en -schijven te sluiten. Dit kan de remafstand van de auto aanzienlijk verkorten.

Het logo van EURO NCAP

EEN VEILIG GEVOEL

Jouw veiligheid en die van je passagiers en medeweggebruikers staan voorop bij de nieuwe Mustang. Als bewijs daarvan heeft Euro NCAP de Ford Mustang een score van drie sterren toegekend.

Het SYNC logo

FORD SYNC EMERGENCY ASSISTANCE

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNC. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag wordt geactiveerd of de benzinepomp wordt uitgeschakeld, zorgt deze technologie ervoor dat je direct de nooddiensten kunt bellen als je telefoon via Bluetooth is gekoppeld en verbonden. Je kunt ervoor kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale gegevens zoals je gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer je dat zelf niet kunt.  Voor kleinere problemen, zoals schade aan banden, kun je met de FordPass-app met slechts een paar tikken om pechhulp bellen en in realtime op een kaart volgen wanneer er hulp aankomt.

Ford Mustang GT rear three quarter view

MEER DAN ALLEEN KRACHT

Close-up van Ford My Key®

ZORGELOOS JE AUTO UITLENEN

Wil je je auto uitlenen aan een kennis of familielid? Met Ford My Key® kun je de maximumsnelheid, een veiligheidsgordelherinnering en zelfs het volume van het audiosysteem via de sleutel instellen. Deze geef je aan de lener, terwijl je zelf de admin-sleutel houdt die geen beperkingen heeft.

EXTRA VEILIGHEID VOOR EEN EXTRA-BIJZONDERE AUTO

Het geavanceerde Thatcham-alarm (categorie 1) en startblokkeringssysteem is speciaal ontworpen om je Mustang te beschermen en waarschuwt je als iemand je auto probeert te stelen. Het voorkomt ook dat je voertuig ongewenst weggesleept wordt. En je kunt de auto op verschillende manieren beschermen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deuren, de motorkap en de achterklep te monitoren. FordPass kan ook meer beveiliging bieden, met alarmmeldingen die via de app worden verzonden wanneer het alarm van je auto geactiveerd wordt. En de nieuwe bewakingsmodus die je via een melding waarschuwt wanneer iemand zich ongeoorloofd toegang probeert te verschaffen, zelfs als het alarm niet geactiveerd wordt.

Achterkant van de blauwe Mustang GT

Klik op onderstaande links voor meer informatie