TRANSIT COURIER TECHNISCHE KENMERKEN

Van lange ritten tot de drukke straten in de stad: de Ford Transit Courier zit boordevol slimme functies en technologieën om je bedrijf te laten groeien, waar je ook werkt. SYNC 3 houdt je verbonden en vermaakt je door jou je telefoon te laten bedienen met intuïtieve spraakbesturing. De achteruitkijkcamera zorgt voor moeiteloos parkeren op kleine parkeerplaatsen. En met een capaciteit van maximaal 2,3 kubieke meter laadruimte heb je alle ruimte die je bedrijf nodig heeft.

Delivery driver removing parcels from Transit Courier

HANDIGE EXTRA’S

 

INDRUKWEKKENDE LAADRUIMTE EN GEMAKKELIJKE TOEGANG

Het intelligente ontwerp van de Transit Courier creëert een indrukwekkende laadruimte in alle dimensies: lengte, breedte en hoogte met een laadvloer lengte van 1620 mm en een laadvolume van 2,3 kubieke meter. Daarnaast kan de zijschuifdeur open tot een breedte van 453 mm zodat je ladingen eenvoudig kunt inladen.

Cargo tie-down points

MEER PRAKTISCHE BEVESTIGINGSPUNTEN AAN DE ZIJWAND

De sjorogen zijn doorgaans op de vloer gemonteerd, en kunnen moeilijk bereikbaar zijn wanneer je probeert om de lading vast te zetten. De Transit Courier is daarom voorzien van sjorogen die zich net boven de vloer op de zijwand van de laadruimte bevinden. Dit betekent dat er geen obstakels op de vloer zijn, waardoor de toegang tot de laadruimte makkelijker is. Het voorkomt tevens ophoping van vuil en maakt schoonmaken eenvoudiger.

Cargo area lighting

ZORGT ERVOOR DAT JE OP ELK MOMENT AAN DE SLAG KUNT

De optionele LED verlichting verlicht de laadruimte, zodat je ook in het donker kunt laden en lossen.

Ford Transit Courier Multi-Piece Rear Bumper

MEERDELIGE ACHTERBUMPER VOOR EENVOUDIGE REPARATIES

In tegenstelling tot andere bedrijfswagens hoeft niet de gehele bumper van de Transit Courier te worden vervangen als je aan één kant een deuk hebt opgelopen. Dat komt door het driedelige ontwerp, waardoor individuele stukken kunnen worden vervangen voor voordelige reparaties.

New Ford Transit Courier parked in city street

MOTOREN & TRANSMISSIES

HAAL HET MEESTE UIT JE MOTOR

De revolutionaire 1,0 liter 3-cilinder Ford EcoBoost-benzinemotor geeft je alle kracht die je verwacht van een conventionele 1,6-liter motor, maar levert meer brandstofbesparing en een lage CO2 uitstoot. Kortom: Win, win.

EEN TRANSMISSIE MET ZES VERSNELLINGEN OM BRANDSTOF TE BESPAREN

De Transit Courier beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de auto in de zesde versnelling en rijdt de auto zuiniger dan ooit!

Ford Transit Courier 6-speed manual transmission
Ford Transit Courier auto Start Stop

GEBRUIK MINDER BRANDSTOF MET AUTO START-STOP

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra je klaar bent om verder te rijden, druk je het gaspedaal in en selecteer je zoals gewoonlijk de eerste versnelling, waarna het systeem opnieuw wordt gestart. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

Ford Transit Courier Active grille shutter

BETERE STROOMLIJNING VOOR MINDER BRANDSTOFVERBRUIK

Wanneer je langzaam rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de ventilatie van de grille open om de motor af te koelen. Wanneer je sneller gaat rijden, sluit het systeem automatisch de ventilatie-openingen om de stroomlijn te verbeteren, waardoor de motor minder brandstof verbruikt. Op den duur kan deze technologie veel verschil maken.

Silver Ford Transit Courier in city lanes

RIJERVARING 

Ford Transit Courier Steering Wheel

MINDER VERMOEIDHEID EN MINDER VERBRUIK

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Ford Transit Courier rear view camera

EENVOUDIGER ACHTERUITRIJDEN

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

Ford Transit Courier parking distance sensors

SENSOREN DIE HET PARKEREN VEREENVOUDIGEN

Parkeerhulpsensoren voor en achter helpen je om de afstand in te schatten tussen je auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar waarschuwingssignaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

EXTRA CONTROLE BIJ STARTEN OP EEN HELLING

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruitrolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Ford Transit Courier in motion going uphill
Ford Transit Courier turning circle

NEEM BOCHTEN MET GEMAK

In tegenstelling tot grotere bestelwagens heeft de vernieuwde Transit Courier een korte draaicirkel van slechts 10,5 meter waardoor je snel en eenvoudig kunt omkeren en parkeren, zelfs in smalle straten.

Delivery driver with phone and clipboard

VERBONDEN EN INFOTAINMENT

Ford Transit Courier SYNC 3

SYNC 3. VOOR EEN MOEITELOZE HANDSFREE ERVARING-BELEVING

Ford SYNC 3 is een geavanceerd systeem waarmee je verbonden blijft en de telefoon, muziek en navigatiesysteem kunt bedienen. Kies voor spraakopdrachten of het 6 inch touchscreen dat met druk- en veegbewegingen kan worden bediend om op intuïtieve wijze te navigeren. Je kan zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen: 'Ik heb honger'.

Device Dock

EEN VEILIGE HOUDER VOOR AL JE APPARATUUR

De apparaathouder is ontworpen om je satellietnavigatie, je smartphone of je mp3-speler in te plaatsen en is voorzien van een usb-oplaadpoort.

Ford Transit Courier detail of the seat with mobile connectivity

JOUW BESTELWAGEN: JOUW KANTOOR

Met de ingebouwde communicatiemogelijkheden in het voertuig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om zaken te doen, waar je ook bent. De cabine heeft functionaliteiten die allemaal zodanig zijn ontworpen dat je alles binnen handbereik hebt. Je hebt een 12V-aansluiting, een AUX-ingang en zelfs een USB-aansluiting.

Ford Transit Courier parked on cobbled street

COMFORT EN GEMAK 

Ford Transit Courier stowage space and cup holders

OVERAL HANDIGE OPBERGRUIMTES

De Transit Courier bevat heel wat handige opbergruimtes. Zo zorgt een opbergvak boven het hoofd ervoor dat je alles binnen handbereik hebt, terwijl je in de diepe middenconsole perfect een A4-klembord of kleine laptop kwijt kunt. Onder de stoel is ook een handige bergruimte voor waardevolle spullen en het dashboardkastje met klep en twee bekerhouders zorgen ervoor dat je voor alles een plek vindt.

HANDIG OPBERGVAK BOVEN HET HOOFD

Dankzij het intelligente interieurontwerp heeft de cabine van de Transit Courier verbazend veel opbergruimte. Het opbergvak boven het hoofd is groot genoeg voor een A4-klembord en zorgt ervoor dat je alles binnen handbereik hebt.

Ford Transit Courier detail of overhead stowage
Ford Transit Courier heat controls in detail

STEL DE IDEALE TEMPERATUUR IN

Met Electronic Automatic Temperature Control selecteer je de gewenste temperatuur die vervolgens door het systeem gehandhaafd wordt via geavanceerde airconditioning.

Ford Transit Courier Easy-Fuel

FORD EASY-FUEL VOORKOMT DAT JE DE VERKEERDE BRANDSTOF TANKT

Het is bijna onmogelijk de verkeerde brandstof te tanken in deze auto, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet. En omdat Ford Easy-Fuel een systeem zonder dop is, hoef je nooit meer een vuile tankdop aan te raken.

Ford Transit Courier Auto-headlights in detail

KOPLAMPEN DIE AUTOMATISCH REAGEREN

De automatische koplampen gebruiken een sensor die registreert wanneer het daglicht afneemt of wanneer de lichtomstandigheden plotseling wijzigen. Dit zorgt ervoor dat de automatische koplampen vanzelf aangaan om de bestuurder te helpen als het donker wordt.

Dark Blue Ford Transit Custom Parked with workmen in high vis jackets

VEILIGHEID 

Ford Transit Courier in motion on a street

MEER STABILITEIT IN MOEILIJKE RIJOMSTANDIGHEDEN

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

MAXIMALE GRIP MET EEN MINIMALE INSPANNING

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Ford Transit Courier at pedestrian crossing

GEAVANCEERDE SYSTEMEN VOOR GECONTROLEERDER REMMEN

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist zorgt ervoor dat je voertuig doeltreffender remt in een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

Transit Custom Protection against roll-over

VOORTDURENDE BESCHERMING TEGEN OMROLLEN

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

Tyre Pressure Monitoring

VROEGTIJDIGE WAARSCHUWING ALS EEN BAND LEEGLOOPT

Als het systeem detecteert dat één van je banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Ford Transit Courier parked outside office building

BEVEILIGING

Ford Transit Courier side view

CENTRALE VERGRENDELING MET AFSTANDSBEDIENING

De Transit Courier is uitgerust met een bijzonder veilige, centrale deurvergrendeling via een afstandsbediening. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met dezelfde schakelaar vergrendel en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

TWEE EERSTEKLAS ALARMOPTIES 

De Transit Connect is verkrijgbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem, dat wordt geactiveerd wanneer de deuren of motorkap geforceerd worden (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een meer geavanceerd Thatcham categorie 1-alarmsysteem verkrijgbaar. Dit wordt automatisch geactiveerd zodra je het voertuig vergrendelt en geeft een luid alarmgeluid wanneer er ingebroken wordt, wanneer het voertuig opgetild wordt of als de sensoren beweging in het voertuig waarnemen (niet SCM klasse 3 gecertificeerd). Er is ook een onafhankelijke back-upsirene op batterijen die wordt geactiveerd wanneer het alarm afgaat, zelfs als de accu van het voertuig door iemand wordt losgekoppeld (niet SCM klasse 3 gecertificeerd).

Ford Transit Courier showing the alarm options
Specialist support from Ford Transit Centres

FORD OM ZAKEN TE DOEN

Dankzij het netwerk met meer dan 750 Transit Center- en Business Centers in Europa, is de hulp, het advies en de service die je nodig hebt nooit ver weg.

Klik op onderstaande links voor meer informatie