THUIS OPLADEN VAN ELEKTRISCHE AUTO'S

Je hebt twee opties om je volledig elektrische auto of plug-in hybride thuis op te laden. De eenvoudigste optie: sluit je auto gewoon aan op een standaard stopcontact met behulp van de meegeleverde oplaadkabel voor thuis. En de snelste optie: een speciaal oplaadpunt voor thuis, zoals de Ford Connected Wallbox, om tot vijf keer sneller op te laden dan een standaard stopcontact.

De kosten voor het opladen van een elektrische auto zijn afhankelijk van variabelen zoals de accugrootte, je elektriciteitstarief, hoeveel je accu al is opgeladen en de temperatuur van de auto.

Plug Socket

OPLADEN VIA EEN STANDAARD STOPCONTACT

Het opladen van je plug-in hybride of elektrische auto via een standaard stopcontact is eenvoudig. Je hebt alleen de meegeleverde oplaadkabel voor thuis en een bereikbaar stopcontact nodig.

Dit is niet de snelste methode vanwege het beperkte vermogen van huishoudelijke stopcontacten, maar als je je auto's nachts oplaadt, is deze gewoonlijk de volgende dag klaar om te rijden.

Je hebt geen extra apparatuur nodig, dus het is een voordelige en toegankelijke manier om thuis een elektrische auto op te laden. En je kunt nog meer besparen door te kiezen voor een elektriciteitstarief met lagere prijzen buiten de piektijden.

OPLAADPUNTEN THUIS

Een EV-oplaadlaadpunt voor thuis, zoals de Ford Connected Wallbox, is een speciale oplader voor je volledig elektrisch of je plug-in hybride auto. Zoals de naam al aangeeft, is het een aan de wand gemonteerde box, meestal met een geïntegreerde EV-oplaadkabel. Het is de snelste oplaadoptie voor thuis - tot vijf keer sneller dan opladen via een standaard stopcontact.

Een Ford Connected Wallbox-oplaadpunt voor thuis kun je zelfs pairen met de FordPass-app om oplaadschema's te beheren, oplaadniveaus te controleren en de toegang tot de oplader te regelen. Wij kunnen je helpen bij het regelen van de installatie van een Ford Connected Wallbox via onze plaatselijke gespecialiseerde installateur.

 

Lees meer over installeren

Charging cables
Wallbox Installation

EV-OPLAADKABELS

Als je wilt opladen via een standaard stopcontact voor huishoudelijk gebruik, moet je je oplaadkabel voor thuis gebruiken. Deze is standaard inbegrepen bij alle elektrische en plug-in-hybride auto's van Ford, zoals de Mustang Mach-E en de Kuga PHEV.

Als je naar het buitenland reist of je auto op een ander type stopcontact wilt aansluiten, vind je in onze online shop connectoren voor je oplaadkabel en andere elektrische en hybride accessoires.

 

Oplaadkabels kopen