THUIS OPLADEN VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Thuis opladen van elektrische voertuigen met opladers van toonaangevende leveranciers – bij ons zit je goed.

Ga naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie over thuis opladen.

Ford Mustang Mach-E being charged in home with woman in a front

HOE LAAD IK THUIS EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP?

Voor het thuis opladen van je elektrische voertuig heb je twee opties. De snelste manier is om een speciaal oplaadpunt voor het thuis opladen van elektrische voertuigen te gebruiken. Een andere optie is het aansluiten van jouw voertuig op een standaard stopcontact met een optionele oplaadkabel voor thuis.

OPLAADPUNTEN THUIS EN INSTALLEREN

Ford biedt diverse oplaadopties en installatiediensten voor elektrische voertuigen aan. Een EV-oplaadlaadpunt voor thuis, zoals de Ford Connected Wallbox, is een speciale oplader voor je volledig elektrisch of je plug-in hybride auto. Zoals de naam al aangeeft, is het een aan de wand gemonteerde box, meestal met een geïntegreerde EV-oplaadkabel. Het is de snelste oplaadoptie voor thuis - tot vijf keer sneller dan opladen via een standaard stopcontact. Kies gewoon de lader die bij je past.

 

Connected Wallbox kopen

Mustang Mach-E opladen
Couple at Charging Wallbox station at Mustang Mach-E

STOPCONTACTEN THUIS

Je kunt jouw elektrische voertuig van Ford opladen via een standaard stopcontact in huis door een optionele oplaadkabel voor thuis aan te schaffen. Deze manier van opladen kan handig zijn, maar het is langzamer dan via een speciaal thuisoplaadpunt. Laat een gekwalificeerde elektricien altijd controleren of het stopcontact geschikt is. Er zijn ook adapters verkrijgbaar voor het opladen via industriële type connector-stopcontacten.

OPLAADKABELS VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Jouw elektrische voertuig van Ford wordt geleverd met een kabel die je kunt gebruiken bij openbare oplaadpunten, want niet alle oplaadpunten bieden een eigen kabel. Om je elektrische voertuig thuis op te laden, kun je een andere optionele kabel gebruiken en deze in een gewoon stopcontact steken.

Als je naar het buitenland reist of op een ander type stopcontact wilt aansluiten, vind je in onze online winkel stekkers voor je oplaadkabel en andere accessoires voor elektrische en hybride auto's.

 

Oplaadkabels en adapters kopen

EV charging cabel

HOEVEEL KOST HET OM EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP TE LADEN?

De kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig zijn afhankelijk van variabelen zoals de grootte van de accu, je elektriciteitstarief, hoeveel je accu al is opgeladen en de temperatuur van het elektrische voertuig.

HOE LANG DUURT HET OM EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP TE LADEN?

Hoe lang het duurt om een elektrisch voertuig op te laden hangt af van verschillende factoren, zoals het wel of niet gebruiken van een speciale oplader voor elektrische voertuigen en het laadpercentage en de grootte van de accu.

VOORBEELDEN OPLAADTIJDEN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Getoonde voorbeelden zijn voor een Mustang Mach-E Premium RWD Extended Range.

Oplaadmethode Batterij
Tijdsduur

Elektrische oplader (7.4 kW)

10-80% 10.2 uurCharging table

Stopcontact (2.3 kW)

10-80% 36 uurCharging table
next
prev