THUIS OPLADEN VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Thuis opladen van elektrische voertuigen met opladers van toonaangevende leveranciers – bij ons zit je goed.

Ga naar onze veelgestelde vragen voor meer informatie over thuis opladen.

Ford Mustang Mach-E being charged in home with woman in a front

HOE LAAD IK THUIS EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP?

Voor het thuis opladen van je elektrische voertuig heb je twee opties. De snelste manier is om een speciaal oplaadpunt voor het thuis opladen van elektrische voertuigen te gebruiken. Een andere optie is het aansluiten van jouw voertuig op een standaard stopcontact met een optionele oplaadkabel voor thuis.

OPLAADPUNTEN VOOR THUIS EN INSTALLEREN

Ford heeft een partnerschap gesloten met ChargeCars.nl om een breed scala aan thuislaadpunten en installatieservices aan te bieden voor jouw elektrische of plug-in hybride voertuig. Kies gewoon de optie die het beste bij jou past. ChargeCars is een efficiënte partner voor laadpaal installaties aan huis. Van het aanpassen van de groepenkast tot het leggen van de voedingskabel onder de bestrating, ChargeCars heeft ervaring op elk gebied.

 

Ontdek alle mogelijkheden

ChargeCars banner
EV charging cabel

OPLAADKABELS VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Jouw elektrische voertuig van Ford wordt geleverd met een kabel die je kunt gebruiken bij openbare oplaadpunten, want niet alle oplaadpunten bieden een eigen kabel. Om je elektrische voertuig thuis op te laden, kun je een andere optionele kabel gebruiken en deze in een gewoon stopcontact steken.

Als je naar het buitenland reist of op een ander type stopcontact wilt aansluiten, vind je in onze online winkel stekkers voor je oplaadkabel en andere accessoires voor elektrische en hybride auto's.

 

Oplaadkabels en adapters kopen

NATIONALE STOPCONTACTEN

Je kunt jouw Ford Elektrische Voertuig (EV) opladen via een standaard stopcontact in huis door een optionele thuislaadkabel aan te schaffen.. Hoewel deze manier van opladen langzamer is dan via een thuislaadpunt voor EV's, kan het wel handig zijn. Het is altijd belangrijk om de geschiktheid van het stopcontact te laten controleren door een gekwalificeerde elektricienTooltip. Bovendien zijn er ook adapters beschikbaar voor het opladen via industriële stopcontacten. 

HOEVEEL KOST HET OM EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP TE LADEN?

De kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig zijn afhankelijk van variabelen zoals de grootte van de accu, je elektriciteitstarief, hoeveel je accu al is opgeladen en de temperatuur van het elektrische voertuig.

HOE LANG DUURT HET OM EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OP TE LADEN?

Hoe lang het duurt om een elektrisch voertuig op te laden hangt af van verschillende factoren, zoals het wel of niet gebruiken van een speciale oplader voor elektrische voertuigen en het laadpercentage en de grootte van de accu.

VOORBEELDEN OPLAADTIJDEN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Getoonde voorbeelden zijn voor een Mustang Mach-E Premium RWD Extended Range.

Oplaadmethode Batterij
Tijdsduur

Elektrische oplader (7.4 kW)

10-80% 10.2 uurCharging table

Stopcontact (2.3 kW)

10-80% 36 uurCharging table
next
prev