Sustainability

HELPEN BOUWEN AAN EEN BETERE WERELD

ONZE BLAUWDRUK VOOR DE WEG VOORUIT

DUURZAAMHEID

Het is ons doel om te helpen bouwen aan een betere wereld, waar iedereen vrij is om te bewegen en zijn/haar dromen na te streven. Ford wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Wij streven ernaar al onze grondstoffen op verantwoorde wijze in te kopen, het meest inclusieve en gevarieerde wereldwijde bedrijf te worden, en nog veel meer.

Man driving Ford vehicle, side view

KLIMAATVERANDERING EN HET MILIEU

Wij leveren positieve bijdragen aan de wereld die ons omringt door de uitstoot die aan het gebruik van onze voertuigen is gekoppeld te verminderen, onze activiteiten op een verantwoorde wijze te beheren en best practices bij onze leveranciers aan te moedigen.

  • Ford zit op schema om vóór 2035 alle productieprocessen aan te drijven met hernieuwbare energie.
  • Europa behoort tot de eerste Ford-regio's die CO2-neutraal worden.
  • Ford neemt deel aan het initiatief "New Deal for Europe" om vóór 2030 een innovatie te stimuleren voor een duurzame toekomst.

PRODUCTVEILIGHEID

Sinds de introductie van gelamineerde voorruiten in 1927 zijn we innovatief geweest bij de ontwikkeling van de veiligheidsprestaties van onze voertuigen. Van de perfecte Euro NCAP veiligheids- en milieuclassificaties van de Mustang Mach-E tot de nieuwste bestuurdersassistentietechnologie. Wij voldoen aan of overtreffen de wettelijke vereisten door middel van strikte evaluaties en strenge interne richtlijnen.

Yellow Ford Mustang driving along road, front view
View on the road from the top

TOELEVERINGSKETEN

Bij Ford vertrouwen we op duizenden leveranciers om materialen, onderdelen en diensten te leveren. Daarom moeten we slimme oplossingen ontwikkelen voor uitdagende duurzaamheidsproblemen.

  • Wij hebben een wereldwijde strategie geïmplementeerd voor het verantwoord inkopen van grondstoffen.
  • Ons Europese doel is om tegen 2035 CO2-neutraal te zijn in onze Europese footprint van faciliteiten, logistiek en leveranciers.

MAATSCHAPPELIJKE BEDRIJFSVERANTWOORDELIJKHEID

Een goede maatschappelijk verantwoorde burger zijn is voor ons een essentiële manier van zakendoen. Zowel lokaal als wereldwijd zetten we ons voortdurend in om de gemeenschappen waarin we actief zijn te helpen en te ondersteunen. We investeren in onze mensen via programma's en projecten die ons helpen om een steentje bij te dragen.

Family and dog on mountain road
Ford Mustang Mach-E rijdt op de weg bij zonsondergang

JE FORD RECYCLEN

Wanneer je Ford het einde van zijn levensduur bereikt, kun je hem naar ons brengen voor een volledig gratis recycling. In samenwerking met https://arn.nl is deze service strikt in overeenstemming met de voorschriften voor het einde van de levensduur van het voertuig.

 

Meer informatie over recyclen

LEDERVRIJE INTERIEURS VAN FORD

De Mustang Mach-E is om vele redenen opmerkelijk. Een daarvan is het feit dat hij 100% ledervrij is.

Bij het ontwerpen van de Mustang Mach-E hebben we ervoor gekozen om alleen duurzame, synthetische materialen te gebruiken, op elk bekledingsniveau. Dit helpt niet alleen om onze voertuigen duurzamer te maken, het stelt ons ook in staat om de prestaties van de materialen die we gebruiken te verfijnen.

Voor de bekleding van de Mustang Mach-E hebben we Sensico ontwikkeld, een synthetisch materiaal op maat met alle voordelen van leer, en nog meer. Het is zacht, tactiel, slijtvast en ademend, en oogt mooi.

De achterstoelen van de Mustang Mach-E