Op Weg Naar Beter is de strategie van Ford om een betere wereld te bouwen. Waar iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het is wat ons vooruit drijft sinds we onze reis zijn begonnen in 1903.

Onze schaalgrootte en middelen stellen ons in een sterke positie om verandering ten goede te stimuleren – beter voor onze mensen, beter voor onze planeet en beter voor de vooruitgang. We richten ons op klimaatverandering terwijl we duurzamere productiepraktijken onderzoeken en verantwoordelijkheid nemen voor onze milieu- en sociale impact. Ons doel is groter dan alleen maar mooie auto's bouwen.

BETER ZAKENDOEN

Duurzaamheid is wat ons bedrijf vandaag drijft en we hebben ambitieuze plannen voor morgen. Van schoner transport en schonere productie en hoe materialen worden gewonnen en geproduceerd, tot het beschermen van mensenrechten en het revitaliseren van gemeenschappen. Verantwoordelijke, transparante en duurzame toeleveringsketens zijn essentieel voor een geslaagde overstap naar volledig elektrische voertuigen.

Eletric Explorer being charged

BETERE PRODUCTEN & DIENSTEN

We bouwen iconische auto's en we bouwen ze op de juiste manier. In 2023 elektrificeren we meer modellen en digitaliseren we ons ecosysteem van diensten, om ervoor te zorgen dat we bij alles wat we doen duurzame praktijken in acht nemen.

People hicking in rocky landscape

SAMEN SLIMMER

We kunnen vooruitgang boeken als we samenwerken en we weten dat we dit niet alleen kunnen. We creëren een omgeving waarin we allemaal samen zijn – zelfs een gedurfd initiatief als Park The Car om het aantal korte autoritten per dag te helpen verminderen.

Kids in park

PARK THE CAR

Om te bouwen aan een veiligere, gezondere toekomst is er meer nodig dan alleen elektrische voertuigen – soms is er zelfs helemaal geen voertuig nodig. Daarom moedigen we je aan om mee te doen en kortere autoritten te vervangen door een wandeling of fietstochtje. Verantwoord rijden gaat niet meer alleen over veiligheid, maar ook over zorg dragen voor ons milieu en onze gezondheid.

Bekijk voorbeelden

PARTNERSCHAPPEN

Samen met onze partners nemen we onze verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Ford maakt deel uit van Catena-X, een netwerk dat is opgezet om gegevensstandaarden vast te stellen voor de waardeketen van de auto-industrie. We lanceerden M2030 in 2016 tot 2022 om toolkits aan te bieden aan onze leveranciers, om hen te helpen bij het implementeren van best practices op milieugebied. We sloten ons aan bij het Drive Sustainability-partnerschap dat duurzame praktijken in de hele toeleveringsketen van de automobielindustrie wil verankeren en we waren de eerste Amerikaanse autofabrikant die zich aansloot bij het Initiative for Responsible Mining Assurance, dat zich inzet voor duurzamere sociale en ecologische praktijken in de mijnbouw.

Ford Partners logos
School Community

GEMEENSCHAPPEN

We richten onze aandacht op de gemeenschappen waarin we werken en wonen. We hebben een uitgebreid netwerk van non-profitorganisaties, gemeenschapsgroepen en andere bedrijven in meer dan 50 landen opgebouwd, die in onze mensen investeren en miljoenen donaties doen via onze wereldwijde filantropische tak, het Ford Fund. We hebben ook CV in the City gelanceerd  , onze reactie op een Ford Pro-rapport in samenwerking met Reuters, gericht op het tegengaan van verkeersopstoppingen en vervuiling die worden veroorzaakt door de enorme toename van bezorgdiensten in de stad Europa.

KLIMAATAKKOORD VAN PARIJS

We zijn trots dat we als eerste Amerikaanse autofabrikant onze activiteiten afstemmen op het Klimaatakkoord van Parijs. Het is een krachtig statement naar de rest van de auto-industrie en een blijvende inzit om onze impact op de opwarming van de aarde te beperken.

Ford Transit and workers in vineyard
Sustainability chart graphic

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

Sinds 2016 is Ford een van de ondertekenaars van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het is een 17-stappenplan voor bedrijven dat aansluit bij onze verbintenissen, gericht op mensenrechtenkwesties, klimaatverandering en meer. ‘Voor vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst.’

All-New Electric Explorer driven on bridge in wilds