Home > Bedrijfswagens > TRANSIT COURIER > Technische kenmerken > Rijervaring

Ontworpen met een doel

De Transit Courier is bijzonder veelzijdig, en niet alleen voor je lading. De cabine is uitgerust met moderne technologieën die ervoor zorgen dat je het meeste uit je dag kunt halen. Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer zorgt ervoor dat die lange ritten minder vermoeiend en meer comfortabel worden. Terwijl een achteruitrijcamera en parkeersensoren ervoor zorgen dat je zorgeloos en eenvoudig kunt parkeren.

Stuur met cruise control in de Ford Transit Courier

Minder vermoeidheid en minder verbruik

Je rijdt ontspannen binnen elke ingestelde snelheidslimiet door Cruise Control met regelbare snelheidsbegrenzer te gebruiken. Zonder je voet op het gaspedaal te hoeven houden, beperk je het risico op snelheidsovertredingen en bespaar je brandstof.

Eenvoudiger achteruitrijden

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de achteruitrijcamera laat je op een scherm in de middenconsole zien wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee je gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert.

De cockpit van de Ford Transit Courier
De Ford Transit Courier, zijaanzicht

Extra controle bij starten op een helling

Hill Start Assist voorkomt tijdelijk dat de auto achteruitrolt wanneer je op een helling weg wilt rijden. Het systeem handhaaft de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om je voet beheerst van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Dit is ook een handige functie om te starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Sensoren die het parkeren vereenvoudigen

Parkeerhulpsensoren voor en achter helpen je om de afstand in te schatten tussen je auto en een obstakel voor of achter je. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, activeren ze een zichtbaar en hoorbaar waarschuwingssignaal dat sterker wordt naarmate je dichterbij komt.

De Ford Transit Courier achterkant en parkeersensoren
SYNC assistance voor de Ford Transit Courier

Ford SYNC Emergency Assistance

Emergency Assistance is een belangrijk onderdeel van Ford SYNCTooltip. In het geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, zorgt deze technologie ervoor dat je via je telefoon direct het alarmnummer kunt bellen als je toestel via Bluetooth® is gekoppeld en verbonden. Je kunt kiezen om de oproep te beëindigen of om met de alarmcentrale te praten. Het systeem kan cruciale gegevens zoals je gps-coördinaten doorgeven, zelfs wanneer je dat zelf niet kunt. 

Top