Home > Bedrijfswagens > TRANSIT COURIER > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Slim, veilig en beschermd

De nieuwe Transit Courier is uitgerust met tal van slimme technologieën die jou, je voertuig en andere weggebruikers beschermen. Systemen als Electronic Stability Control en Traction Control verbeteren je stabiliteit in uitdagende rijomstandigheden. En het Tyre Pressure Monitoring System waarschuwt je als het merkt dat je banden druk verliezen.

New Ford Transit Courier in motion on a street

Meer stabiliteit in moeilijke rijomstandigheden

Het Electronic Stability Control-systeem controleert voortdurend de bewegingen van je auto. Het registreert wanneer je auto de grip op de weg verliest en past automatisch een remimpuls toe op de afzonderlijke wielen, waardoor de auto weer stabiliseert. Met geavanceerde sensoren van het antiblokkeerremsysteem en het Traction Control System wordt het gedrag van de auto in de gaten gehouden.

Maximale grip met een minimale inspanning

Het geavanceerde Traction Control System voorkomt slippende wielen en biedt optimale grip, prestaties en stabiliteit wanneer je dit het meest nodig hebt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer je accelereert.

New Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Tyre Pressure Monitoring

Vroegtijdige waarschuwing als een band leegloopt

Als het systeem detecteert dat één van je banden tijdens de rit spanning verliest, waarschuwt het Tyre Pressure Monitoring System je met een oplichtend pictogram op het dashboard.

Geavanceerde systemen voor gecontroleerder remmen

Een antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgt er samen met een elektronische remkrachtverdeling voor dat je effectief kunt remmen. Emergency Brake Assist zorgt ervoor dat je voertuig doeltreffender remt in een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het Electronic Stability Control-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt de druk indien nodig automatisch. En als je hard remt, laat het Emergency Brake Light-systeem de remlichten knipperen om andere bestuurders te waarschuwen.

New Ford Transit Courier at pedestrian crossing
Transit Custom Protection against roll-over

Voortdurende bescherming tegen omrollen

De unieke rolsensor van Ford helpt het Roll Stability Control-systeem de banden stevig op de weg te houden, vooral in situaties met een hoog zwaartepunt en in bochten met negatieve verkanting.

Verbeterd airbagsysteem

De nieuwe Transit Courier is verkrijgbaar met zij-, bestuurders- en passagiersairbags en een verbeterd activeringssysteem.

Red Ford Transit Courier showing the airbags
New Ford Transit Courier side view

Centrale vergrendeling met afstandsbediening

De nieuwe Transit Courier is uitgerust met een bijzonder veilige, centrale deurvergrendeling via een afstandsbediening. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met dezelfde schakelaar vergrendel en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

Top