Home > Bedrijfswagens > TRANSIT COURIER > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

De Transit Courier is voorzien van slimme technologieën die jezelf, jouw bestelauto en jouw lading beschermen. Voorbeelden zijn technologieën die het sliprisico tijdens natte condities of bij ijzel verminderen, automatisch kunnen remmen, de alarmdiensten kunnen bellen en de stress kunnen wegnemen wanneer je vanuit stilstand tegen een helling moet optrekken. Daarnaast zijn er de systemen waarmee je deuren afzonderlijk kunt vergrendelen en ontgrendelen, met bewegingssensoren die jouw vracht beschermen en die het alarm activeren, zelfs wanneer de accu is losgekoppeld.

Blue Ford Transit Courier showing the Traction Control System

Maximale grip met een minimale inspanning

Weet jij hoe je het best slippende wielen voorkomt? Met het Traction Control systeem. Door continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht te controleren en aan te passen, biedt het je maximaal contact en optimale grip wanneer je accelereert.

Vroege waarschuwing als een band leegloopt

Wil je je banden op spanning houden, zonder dit steeds te moeten checken? Het bandenspannings controlesysteem doet dit voor je en waarschuwt je direct met een lampje als één van de banden tijdens je rit spanning verliest.

Tyre Pressure Monitoring
Blue Ford Transit Courier in motion on a street

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Extra remvermogen bij nood

Snel remmen kan cruciaal zijn. In noodgevallen krijg je extra remvermogen van de noodstop hulp die de druk op het rempedaal registreert en de druk automatisch verhoogt wanneer dat nodig is.

Blue Ford Transit Courier front shot
Red Ford Transit Courier rear of the car in detail

Een waarschuwing als je hard remt

Als je plotseling hard remt, wil je dat achterliggers dat direct zien. Daarom zorgt het noodstop waarschuwingslicht ervoor dat de alarmlichten knipperen als dat nodig is.

Voorkom rollen of kantelen

Je wilt lekker stabiel rijden, ook als de weg scheef is of helt. Dankzij rolstabiliteitscontrole met rolsensor, worden de banden altijd stevig op de weg gehouden.

Transit Custom Protection against roll-over
Red Ford Transit Courier showing the airbags

Verbeterd airbagsysteem

De Transit Courier is verkrijgbaar met gordijn-, chauffeurs-, passagiers- en zij-airbags. Er bevinden zich geavanceerde sensoren op strategische punten in het voertuig om voor een snelle en gecontroleerde reactie te zorgen.

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

Blue Ford Transit Courier cornering
Top