Home > Bedrijfswagens > TRANSIT COURIER > Technische kenmerken > Vermogen en efficiëntie

Maak je bedrijf efficiënter

Zuinig, wendbaar en plezierig om mee te rijden. De Transit Courier verenigt een uitstekende rijdynamiek met een indrukwekkend lage CO2-uitstoot en bijzonder zuinig brandstofverbruik.

De veelvuldig bekroonde 1.0 Ford EcoBoost benzinemotor en de verfijnde 1.5 Duratorq TDCI dieselmotor zijn uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak voor comfort en brandstofzuinigheid, waar je ook gaat.

Transmissie met zes versnellingen in de Ford Transit Courier

Een transmissie met zes versnellingen om brandstof te besparen

De Transit Courier beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen, zodat je zuiniger en efficiënter kunt rijden. Zodra je snel genoeg rijdt, zet je de auto in de zesde versnelling en rijdt de auto zuiniger dan ooit!

Haal het meeste uit je motor

De revolutionaire 1,0 liter 3-cilinder Ford EcoBoost-benzinemotor geeft je alle kracht die je verwacht van een conventionele 1,6-liter motor, maar levert meer brandstofbesparing en een lage CO2 uitstoot. Kortom: Win, win.

De grille van de Ford Transit Courier

Betere stroomlijning voor minder brandstofverbruik

Wanneer je langzaam rijdt, houdt het Active Grille Shutter-systeem de ventilatie van de grille open om de motor af te koelen. Wanneer je sneller gaat rijden, sluit het systeem automatisch de ventilatie-openingen om de stroomlijn te verbeteren, waardoor de motor minder brandstof verbruikt. Op den duur kan deze technologie veel verschil maken.

Gebruik minder brandstof met Auto Start-Stop

Wanneer je voor een verkeerslicht stopt of in de file staat, kan deze technologie de motor automatisch uitschakelen (terwijl belangrijke functies zoals de koplampen, airco, radio en Ford SYNC ingeschakeld blijven). Zodra je klaar bent om verder te rijden, druk je het gaspedaal in en selecteer je zoals gewoonlijk de eerste versnelling, waarna het systeem opnieuw wordt gestart. Auto Start-Stop is vooral effectief in het stadsverkeer en kan het brandstofverbruik met wel 10% verminderen (stadscyclus).

De Ford Transit Courier geparkeerd, zijaanzicht
De Ford Transit Courier geparkeerd, vooraanzicht

Neem bochten met gemak

In tegenstelling tot grotere bestelwagens heeft de vernieuwde Transit Courier een korte draaicirkel van slechts 10,5 meter waardoor je snel en eenvoudig kunt omkeren en parkeren, zelfs in smalle straten.

Top