DE ADEMBENEMENDE SCHOONHEID VAN NEDERLAND ONTDEKKEN MET FORD: 8 PRACHTIGE AUTOROUTES 

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 25 AUGUSTUS 2023

Nederland mag dan wel een klein land zijn, maar het heeft een ongelooflijke diversiteit aan landschappen en pittoreske plekjes die je kunt ontdekken. Van de uitgestrekte stranden tot de glooiende heuvels en van de historische stadjes tot de adembenemende natuurgebieden - Nederland heeft voor ieder wat wils. En wat is er nu beter dan deze prachtige plekken te verkennen dan met een betrouwbare en comfortabele Ford? In deze blog nemen we je mee op een reis langs de 8 mooiste autoroutes van Nederland, waarbij we de schoonheid van het land combineren met de prestaties van Ford.

Deltawerken

DELTAWERKEN ROUTE - ZEELAND:

We beginnen onze reis met de Deltawerken Route in Zeeland. Deze route neemt je mee langs de indrukwekkende Deltawerken, een technisch hoogstandje dat Nederland beschermt tegen overstromingen. Met je Ford rijd je langs imposante dammen en sluizen, terwijl je geniet van het weidse uitzicht over de Noordzee. De Deltawerken Route is een populaire toeristische attractie, niet alleen vanwege de indrukwekkende waterwerken, maar ook vanwege de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Met een Ford kun je deze route comfortabel afleggen en volop genieten van de adembenemende omgeving.

MERGELLAND ROUTE - LIMBURG:

Van de uitgestrekte kustlijn gaan we naar het zuiden, naar Limburg. De Mergelland Route staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, pittoreske dorpjes en prachtige vergezichten. Met je Ford manoeuvreer je soepel door de slingerende wegen en geniet je van het sportieve rijgedrag van je auto. Daarnaast  kun je onderweg ook kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van Limburg. De route voert je langs verschillende kastelen, kerken en andere historische bezienswaardigheden, en je kunt genieten van de typische Limburgse gastronomie en gastvrijheid in de pittoreske dorpjes die je onderweg tegenkomt. Het is een geweldige manier om het prachtige landschap en de rijke cultuur van Limburg te ontdekken, terwijl je geniet van het rijden in je Ford. De Mergelland Route is een feest voor autoliefhebbers die graag bochten nemen en het maximale uit hun Ford willen halen.

Mergelland Route
Elfstedentocht

ELFSTEDENTOCHT - FRIESLAND:

De Elfstedentocht in Friesland is een van de bekendste autoroutes in Nederland. Hoewel deze route vooral bekend is als schaatstocht, biedt het ook een prachtige autoroute langs historische steden, schilderachtige landschappen en uitgestrekte meren. Met je Ford rij je langs iconische bruggetjes en kanalen, en ervaar je het gevoel van vrijheid dat autorijden in Friesland met zich meebrengt.

De Elfstedentocht is een route van ongeveer 200 kilometer die je langs de elf historische steden van Friesland voert. Onderweg kun je genieten van de prachtige landschappen die Friesland te bieden heeft, zoals uitgestrekte meren, weilanden en bossen. 

Je kunt stoppen bij gezellige dorpjes en historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker, of het kasteel van Stavoren.

Met een Ford rijd je comfortabel en veilig over de smalle wegen van Friesland, terwijl je geniet van het sportieve rijgedrag van je auto. De route is ook geschikt voor elektrische auto's, omdat er onderweg genoeg laadpalen te vinden zijn. Het is een geweldige manier om het mooie Friesland te ontdekken, terwijl je geniet van het rijden in je Ford.

Kortom, de Elfstedentocht is niet alleen een schaatstocht, maar ook een prachtige autoroute die je langs historische steden, schilderachtige landschappen en uitgestrekte meren voert. Met je Ford kun je deze route comfortabel afleggen en genieten van het gevoel van vrijheid dat autorijden in Friesland met zich meebrengt.

ZEEBODEM ROUTE - FLEVOLAND:

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en biedt veel aan autoliefhebbers. De Zeebodem Route voert je langs de voormalige bodem van de Zuiderzee, nu bekend als het IJsselmeer. Met je Ford verken je het vlakke landschap en rijd je over dijken en wegen die uitkijken over het uitgestrekte water. Het is een geweldige manier om te genieten van de schoonheid van de provincie terwijl je ontspannen rijdt in je Ford.

De Zeebodem Route is een route van ongeveer 120 kilometer die begint en eindigt in Lelystad. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over het water en het vlakke landschap van Flevoland. 

Zeebodem route

Je kunt stoppen bij de vele bezienswaardigheden die de route biedt, zoals het Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad, of het historische vissersdorp Urk.

Met je Ford geniet je van het comfort en de moderne technologieën die je rijervaring nog aangenamer maken. Je kunt gebruik maken van de geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Aid, die je helpen om veilig en ontspannen te rijden. Het is ook een ideale route voor elektrische auto's, omdat er onderweg verschillende laadpalen te vinden zijn.

Heuvelrug Route

HEUVELRUG ROUTE - UTRECHT:

In het hart van Nederland ligt de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Deze route neemt je mee door een van de grootste bosgebieden van Nederland, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Met je Ford rijd je moeiteloos over de kronkelige wegen en voel je de kracht van de motor terwijl je door de heuvels manoeuvreert. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Nederland te ontdekken en te genieten van de prestaties van je Ford.

De Utrechtse Heuvelrug Route is een route van ongeveer 80 kilometer die begint en eindigt in Amersfoort. 


Onderweg kun je genieten van de prachtige bossen en heidevelden van de Utrechtse Heuvelrug en stoppen bij historische bezienswaardigheden, zoals het Huis Doorn en Kasteel Amerongen. De combinatie van natuurlijke schoonheid en historische rijkdom maakt deze route tot een van de meest populaire in Nederland.

Met je Ford geniet je van het comfort en de prestaties die je rijervaring nog aangenamer maken. Je kunt gebruik maken van geavanceerde technologieën, zoals het SYNC 3-infotainmentsysteem en de FordPass Connect, waarmee je altijd verbonden bent met je auto. Het is ook een ideale route voor elektrische auto's, omdat er onderweg verschillende laadpalen te vinden zijn.

VELUWE ROUTE - GELDERLAND:

Gelderland staat bekend om zijn prachtige natuur, en de Veluwe Route is een perfecte manier om deze te verkennen. Met je Ford rijd je door uitgestrekte bossen, langs heidevelden en over de zandverstuivingen van de Veluwe. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Nederland te ontdekken en te genieten van de prestaties van je Ford.

De Veluwe Route is een route van ongeveer 100 kilometer die begint en eindigt in Arnhem. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur van de Veluwe en stoppen bij historische bezienswaardigheden, zoals het Kröller-Müller Museum en het Paleis Het Loo. 

Veluwe Route

De combinatie van natuurlijke schoonheid en historische rijkdom maakt deze route tot een van de meest populaire in Gelderland.

Met je Ford geniet je van het comfort en de prestaties die je rijervaring nog aangenamer maken. Je kunt gebruik maken van geavanceerde technologieën, zoals het SYNC 3-infotainmentsysteem en de FordPass Connect, waarmee je altijd verbonden bent met je auto. Het brandstofefficiënte ontwerp van je Ford zorgt ervoor dat je kunt genieten van de natuur zonder de impact op het milieu uit het oog te verliezen.

Bloesemroute

BLOESEMROUTE - GELDERLAND:

In het voorjaar komt Nederland tot leven met prachtige bloesems. De Bloesemroute in Gelderland is een betoverende route die je langs boomgaarden vol bloeiende fruitbomen voert. Met je Ford rijd je door kleurrijke landschappen en geniet je van de geur en pracht van de bloesems. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland en te ontspannen in je Ford.

De Bloesemroute is een route van ongeveer 70 kilometer die begint en eindigt in Geldermalsen. Onderweg kun je genieten van de prachtige bloesems van fruitbomen, zoals kersen, peren en appels. 


Je kunt stoppen bij gezellige dorpjes en historische bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Buren en de Molen van Waardenburg.

Met je Ford geniet je van het comfort en de geavanceerde technologieën die je rijervaring nog aangenamer maken. De comfortabele stoelen zorgen voor een ontspannen rit, terwijl het geavanceerde audio- en entertainmentsysteem ervoor zorgt dat je altijd geniet van je favoriete muziek. Het is ook een ideale route voor elektrische auto's, omdat er onderweg verschillende laadpalen te vinden zijn.

BOLLENSTREEKROUTE – ZUID-HOLLAND:

Ontdek de prachtige bollenstreek van Nederland met de bollenstreek route! Een adembenemende route die je langs de kleurrijke bollenvelden leidt en je laat genieten van het beste wat Nederland te bieden heeft.

De bollenstreek route is een unieke ervaring die je niet wilt missen. Je kunt de route met je Ford auto afleggen en onderweg genieten van de schitterende landschappen en uitzichten. De route voert je langs de mooiste bloemenvelden van Nederland, zoals de tulpenvelden, narcisvelden en hyacintenvelden.

Bollenstreek route

In de lente is de bollenstreek route op haar mooist, als de bloemen in volle bloei staan en de kleurenpracht je zintuigen prikkelt. Maar ook buiten het bloemenseizoen is de bollenstreek route een bezoek waard. Je kunt dan genieten van de rust en stilte van het platteland en de charmante dorpjes en steden die je onderweg tegenkomt.

Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld. Hier kun je meer dan zeven miljoen bloemen bewonderen, waaronder tulpen, narcissen, hyacinten en nog veel meer. Het is een magische ervaring die je niet wilt missen tijdens je bollenstreek route.

Nederland heeft een schat aan prachtige autoroutes die je kunt verkennen, elk met zijn eigen unieke charme. Of je nu de indrukwekkende Deltawerken in Zeeland wilt bewonderen, de heuvels van Limburg wilt bedwingen of wilt genieten van de bloesems in Gelderland, een Ford is de ideale metgezel voor jouw reis. Met het comfort, de prestaties en de betrouwbaarheid van een Ford ben je verzekerd van een onvergetelijke en plezierige autorit langs de mooiste plekjes van Nederland. Dus stap in, start de motor en laat je betoveren door de adembenemende schoonheid van Nederland.

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie