EEN LEGENDE OP DE WEG: 60 JAAR FORD MUSTANG

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 09 FEBRUARI 2024

Het jaar 2024 markeert een mijlpaal voor autoliefhebbers over de hele wereld, want het is het 60-jarig jubileum van de legendarische Ford Mustang. Sinds de lancering in 1964 heeft de Mustang een iconische status verworven en is het uitgegroeid tot een symbool van Amerikaanse kracht, stijl en prestaties.

 

Nieuwe Ford Mustang

De oorsprong van de Mustang gaat terug tot de vroege jaren 60, toen Ford besloot om een sportwagen te ontwikkelen die een breed publiek zou aanspreken. Het resultaat was de Ford Mustang, die op 17 april 1964 werd onthuld op de New York World's Fair. De reactie van het publiek was overweldigend en de verkoop overtrof alle verwachtingen. De Mustang werd al snel een van de best verkopende modellen van Ford en een icoon van de Amerikaanse auto-industrie.

Gedurende de afgelopen 60 jaar heeft de Mustang verschillende transformaties ondergaan, maar heeft altijd zijn kenmerkende ontwerp en krachtige prestaties behouden. Van de klassieke modellen uit de jaren 60 tot de moderne versies van vandaag, de Mustang heeft altijd een beroep gedaan op autoliefhebbers van alle leeftijden en achtergronden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Mustang is zijn krachtige motoren en indrukwekkende prestaties. Van de legendarische V8-motoren tot de meer recente EcoBoost-technologie, de Mustang heeft altijd aan de top gestaan op het gebied van prestaties en vermogen. De auto heeft talloze races en kampioenschappen gewonnen en heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de autosport.

Nieuwe Mustang

Naast zijn prestaties is de Mustang ook bekend om zijn iconische ontwerp. Het lange, gestroomlijnde silhouet, de kenmerkende grille en de opvallende achterlichten maken de Mustang direct herkenbaar, waar ter wereld je ook bent. Het interieur van de Mustang is altijd gekenmerkt door hoogwaardige materialen, geavanceerde technologie en een aandacht voor detail die de auto een luxueuze uitstraling geeft.

Naast zijn indrukwekkende prestaties en iconische ontwerp heeft de Mustang ook een grote impact gehad op de popcultuur.

 


De auto is te zien geweest in talloze films, tv-shows en muziekvideo's, en heeft een blijvende invloed gehad op de manier waarop de wereld de Amerikaanse auto-industrie ziet. De Mustang heeft het karakter van vrijheid, avontuur en rebellie omarmd, en heeft daarmee een onuitwisbare indruk achtergelaten in de hoofden van autoliefhebbers en niet-liefhebbers over de hele wereld.

De Mustang heeft ook zijn stempel gedrukt op de autosportwereld. Van de legendarische overwinningen in de Trans-Am Series in de jaren 60 tot de huidige successen in de NASCAR Cup Series, de Mustang heeft bewezen een geduchte concurrent te zijn op het circuit. Met zijn krachtige motoren, wendbare chassis en aerodynamische ontwerp heeft de Mustang keer op keer bewezen dat hij thuis hoort op het racecircuit.

Met het 60-jarig jubileum van de Mustang in zicht, is het duidelijk dat deze iconische auto nog vele jaren relevant en geliefd zal blijven. De Mustang blijft een symbool van Amerikaanse trots, prestaties en stijl, en zal altijd een speciale plaats innemen in de harten van autoliefhebbers over de hele wereld.

Of het nu gaat om zijn krachtige prestaties, iconische ontwerp of blijvende invloed op de popcultuur, de Ford Mustang heeft zichzelf bewezen als een tijdloze klassieker en een van de meest geliefde auto's aller tijden.

Nieuwe Mustang

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie