WAAR JE OP MOET LETTEN TIJDENS EEN PROEFRIT

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 23 FEBRUARI 2024

Een proefrit maken is een essentieel onderdeel van het aankoopproces van een nieuwe auto. Het stelt je in staat om de prestaties, het comfort en de algehele rijervaring van de auto te beoordelen voordat je een beslissing neemt. Je kunt hier gemakkelijk en snel online een proefrit aanvragen.
 

Proefrit

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten tijdens een proefrit:

1. Comfort en rijpositie:

Zorg ervoor dat de stoelen comfortabel genoeg zijn en dat je gemakkelijk een goede rijpositie kunt vinden. Let op ergonomie en ondersteuning, vooral als je van plan bent lange afstanden te rijden. Ook is het belangrijk dat je gemakkelijk in en uit kan stappen.

2. Prestaties:

Neem de tijd om de acceleratie, remmen en bochten te testen om een volledig beeld te krijgen van hoe de auto presteert in verschillende rijomstandigheden. Let ook op het schakelgedrag, de responsiviteit van de motor en eventuele vertragingen in vermogensafgifte.

3. Geluid en trillingen:

Luister naar eventuele geluiden en let op trillingen tijdens het rijden.

4. Technologische functies:

Probeer de verschillende technologische functies van de auto uit, zoals het infotainmentsysteem, de navigatie en de veiligheidssystemen. Controleer of ze intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn en of ze voldoen aan jouw wensen en behoeften.

5. Zichtlijnen:

Controleer of je een goed zicht hebt op de weg en of de dode hoeken minimaal zijn. Goed zicht is essentieel voor de veiligheid tijdens het rijden. Ook bij het inparkeren is het belangrijk om goed overzicht rond de auto te hebben.

6. Ruimte:

Let op de ruimte in het interieur, inclusief hoofd- en beenruimte, ook op de achterbank als je regelmatig passagiers vervoert. Controleer of de opbergmogelijkheden voldoende zijn voor jouw behoeften.

7. Rijgedrag:

Beoordeel hoe de auto reageert op verschillende wegoppervlakken en rijomstandigheden, rijdt je nog comfortabel op minder glad wegdek en hobbels? Let op de stuureigenschappen en de responsiviteit van de auto.

 

Door aandacht te besteden aan al deze aspecten tijdens een proefrit, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de geschiktheid van de auto voor jouw behoeften en voorkeuren. Vergeet niet om al je vragen te stellen aan de Ford Agent, bijvoorbeeld over onderhoudskosten, garantie en eventuele beschikbare opties of pakketten die van toepassing kunnen zijn op de auto die je overweegt.

Boek online gemakkelijk en snel een proefrit!

Boek een proefrit

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie