MAAK JE FORD KLAAR VOOR EEN ONVERGETELIJKE VAKANTIE OP DE WEG

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 4 AUGUSTUS 2023

Een vakantie met de auto kan een geweldige manier zijn om nieuwe plekken te ontdekken, avonturen te beleven en herinneringen te maken met je dierbaren. Of je nu een stadsauto, een SUV of een krachtige Ford hebt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voertuig in topconditie is voordat je de open weg op gaat. In deze blog gaan we enkele essentiële tips bespreken om je Ford vakantie klaar te maken. Van het controleren van de koelvloeistof tot het controleren van het profiel van je banden, we zullen alle belangrijke aspecten behandelen die je nodig hebt om veilig en zorgeloos van je reis te genieten.

 

1. CHECK DE KOELVLOEISTOF:

De koelvloeistof is essentieel om de motor van je Ford op een veilige bedrijfstemperatuur te houden, vooral tijdens lange ritten. Zorg ervoor dat de motor volledig is afgekoeld voordat je de koelvloeistof controleert. Open de motorkap en zoek naar het reservoir voor de koelvloeistof, meestal aangegeven met een duidelijke markering. Controleer het niveau van de koelvloeistof en vul indien nodig bij met de juiste mix van koelvloeistof en water, zoals aanbevolen door de fabrikant.

2. CHECK HET OLIEPEIL:

Een goede smering van de motor is van cruciaal belang voor de prestaties en levensduur van je Ford. Controleer regelmatig het oliepeil om ervoor te zorgen dat het binnen het juiste bereik ligt. Parkeer de auto op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de motor is afgekoeld. Verwijder de oliepeilstok, veeg deze schoon, plaats hem terug en haal hem er weer uit. Controleer het oliepeil op de peilstok en vul indien nodig bij met de aanbevolen olie van het juiste type en de juiste viscositeit.

3. CHECK DE RUITENSPROEIERVLOEISTOF:

Goed zicht is essentieel tijdens het rijden, vooral op lange afstanden. Controleer het niveau van de ruitensproeiervloeistof en vul deze bij indien nodig. Zorg ervoor dat je een geschikte ruitensproeiervloeistof gebruikt die ook bij lage temperaturen niet bevriest. Controleer ook of de sproeikoppen niet verstopt zijn en vervang indien nodig de sproeiers voor een betere verdeling van de vloeistof.

4. CHECK DE AIRCO:

Niets is vervelender dan een defecte airconditioning tijdens een zomerse roadtrip. Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om de airconditioning van je Ford te controleren. Schakel de airco in en controleer of deze koude lucht produceert. Luister of er vreemde geluiden zijn en controleer of er ongewone geuren zijn. Als je problemen opmerkt, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de airco te laten inspecteren en eventuele reparaties uit te voeren.

5. CHECK DE BANDENSPANNING:

De banden van je Ford vormen het enige contactpunt met de weg, dus een goede bandenspanning is essentieel voor veilig rijden en brandstofefficiëntie. Controleer regelmatig de bandenspanning met een betrouwbare bandenspanningsmeter. Je kunt de aanbevolen bandenspanning vinden in het handboek van je Ford of op een sticker aan de binnenkant van de bestuurdersdeur of de brandstofklep. Vul de banden op tot de juiste druk en zorg ervoor dat ze allemaal gelijk zijn. Vergeet ook het reservewiel niet te controleren.

6. CHECK HET PROFIEL VAN JE BANDEN:

Het controleren van het profiel van je banden is net zo belangrijk als het controleren van de bandenspanning. Een voldoende profiel zorgt voor een goede grip op de weg, vooral tijdens natte of modderige omstandigheden. Gebruik een profielmeter om de diepte van het loopvlak te meten. Als het profiel duidelijk versleten is of onder de wettelijke limiet ligt, is het tijd om je banden te vervangen. Vergeet niet om ook de reserveband te controleren.

7. CONTROLEER DE REMMEN:

Een goed functionerend remsysteem is van vitaal belang voor je veiligheid op de weg. Controleer de remvloeistof en zorg ervoor dat het niveau binnen het aanbevolen bereik ligt. Let ook op eventuele tekenen van slijtage aan de remblokken, zoals piepende geluiden of trillingen tijdens het remmen. Als je twijfelt over de staat van je remmen, laat ze dan controleren door een professionele monteur.

8. CONTROLEER DE VERLICHTING:

Zorg ervoor dat alle verlichting op je Ford goed functioneert voordat je op reis gaat. Controleer de koplampen, achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers en mistlampen. Vervang eventuele kapotte lampen en zorg ervoor dat de lenzen schoon en helder zijn voor optimale zichtbaarheid op de weg.

9. CONTROLEER DE ACCU:

Een zwakke of defecte accu kan je vakantieplannen flink verstoren. Controleer de accu op tekenen van corrosie op de aansluitingen en zorg ervoor dat deze goed is vastgezet. Als de accu ouder is dan drie tot vijf jaar, overweeg dan om deze te laten controleren en mogelijk te vervangen voordat je op reis gaat.

10. CONTROLEER DE RUITENWISSERS:

Goed functionerende ruitenwissers zijn essentieel voor een helder zicht tijdens regenachtig weer. Controleer de staat van de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat de ruitenwisserbladen schoon zijn en geen strepen achterlaten op de voorruit.

11. CONTROLEER DE STUURBEKRACHTIGING:

Als je Ford is uitgerust met stuurbekrachtiging, controleer dan het niveau van de stuurbekrachtigingsvloeistof volgens de instructies in het handboek van de auto. Zorg ervoor dat het niveau binnen het aanbevolen bereik ligt en vul bij indien nodig.

12. CONTROLEER DE VEILIGHEIDSGORDELS:

Veiligheid staat voorop tijdens het reizen. Controleer of alle veiligheidsgordels in je Ford goed functioneren en geen zichtbare tekenen van slijtage vertonen. Zorg ervoor dat de gordels soepel bewegen en stevig vastklikken. Vervang eventuele beschadigde of versleten veiligheidsgordels.

13. VERZAMEL ESSENTIËLE BENODIGDHEDEN:

Zorg ervoor dat je enkele essentiële benodigdheden meeneemt voor noodgevallen onderweg. Denk aan een reserveband, krik, veiligheidsdriehoek, brandblusser en EHBO-kit. Het is ook handig om een mobiele telefoonoplader, water, snacks, een wegenkaart en een zaklamp bij de hand te hebben.

14. PLAN EEN ONDERHOUDSBEURT:

Als je Ford al een tijdje geen onderhoudsbeurt heeft gehad, is het verstandig om voor je vakantie een afspraak te maken bij een erkende Ford-dealer of een betrouwbare autogarage. Een grondige inspectie en servicebeurt kunnen potentiële problemen opsporen en ervoor zorgen dat je met een gerust hart op reis gaat.

Een vakantie met de auto kan een geweldige ervaring zijn, en met een goed voorbereide Ford kun je met volle teugen genieten van de reis. Door regelmatig de koelvloeistof, oliepeil, ruitensproeiervloeistof, airco, bandenspanning en het profiel van je banden te controleren, zorg je ervoor dat je Ford in topconditie is voor een veilige en zorgeloze vakantie op de weg. Vergeet niet om ook andere belangrijke zaken te controleren, zoals remmen, verlichting en veiligheidsgordels. Met de juiste voorbereiding kun je vol vertrouwen de weg op gaan en genieten van alle avonturen die je te wachten staan. . Vergeet niet dat regelmatig onderhoud en zorg voor je voertuig essentieel zijn voor veiligheid, betrouwbaarheid en gemoedsrust tijdens lange ritten. Met een goed voorbereide Ford kun je vol vertrouwen de weg op gaan en genieten van een onvergetelijke vakantie met je auto.

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie