HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Home > Ford Nederland > Onze blauwdruk voor de toekomst > Klimaatsverandering en het milieu
Climate Change and the Environment

Klimaatsverandering en Het Milieu

We zijn continu op zoek naar manieren om de impact van onze voertuigen en werkzaamheden op het milieu te verminderen. En we hebben als leidraad een krachtige strategie op het gebied van klimaatsverandering.

Daarnaast hebben we een uitgebreidere waterstrategie aangenomen, Deze is conform de belangrijkste onderdelen van het CEO Water Mandate.

Dit unieke publiek-privé-initiatief dat in juli 2007 is gelanceerd door de secretaris-generaal van de VN, helpt bedrijven bij de ontwikkeling, implementatie en openbaring van duurzaam waterbeleid en -praktijken. Het mandaat is gebaseerd op vijf kernplatforms en is ontworpen om substantiële, duurzame en meetbare impact te hebben, bijvoorbeeld door het jaarlijks rapporteren van waterverbruik.

Andere programma's en initiatieven zijn:

  • Ford ligt op schema om al zijn fabrieken in 2035 te voorzien van honderd procent lokaal geproduceerde hernieuwbare energie, met als doel om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn.

Lees hier meer over duurzaamheid.

  • Strict Environmental Policy and Directives (strikt milieubeleid en -richtlijnen) die van toepassing zijn op onze wereldwijde bedrijfsvoering.
  • Alle productiefaciliteiten en productontwikkelingscentra van Ford zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, de toonaangevende standaard voor het beheren van milieukwesties.
  • Fords aanbod van voertuigen met een lage CO2-uitstoot is één van de meest uitgebreide in Europa. Ook uit ons wereldwijde voertuigaanbod blijkt onze inzet voor duurzaamheid.
  • Met technologieën zoals EcoBoost®, directe inspuiting van benzine of diesel, zes versnellingen, ECOnetic en hybride en plug-in hybride aandrijvingen, geven we klanten overal ter wereld de kans een keuze te maken.
  • In 2015 presenteerden we de nieuwe Ford Mondeo Hybrid, ons eerste Hybrid Electric Vehicle (HEV): gebouwd en verkocht door Ford in Europa.
  • Daarnaast leverden we sinds 2013 de volledig elektrisch aangedreven Focus EV en de C-MAX Energi plug-in hybride. Beide modellen zijn echter niet meer beschikbaar in Nederland.
  • ECOnetic-voertuigen zijn speciale dieselauto's van Ford met een ultralage CO2-uitstoot, die gebruik maken van verschillende, geavanceerde brandstofbesparende technologieën. We hebben momenteel vijf ECOnetic-modellen: de Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Transit Custom, Transit Connect.
  • We hebben daarnaast LPG-versies van de Ford Fiesta, B-Max, Focus en C-MAX in landen waar hiervoor infrastructuur aanwezig is, zoals in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Turkije.
  • In Europa hebben we in negentien landen terugname- en recyclingnetwerken voor voertuigen van het merk Ford en in tien andere landen nemen we deel aan collectieve recyclingsystemen. Alle Ford-voertuigen die worden aangeboden in Europa zijn gecertificeerd met een recycleerbaarheid van 85 procent en herbruikbaarheid van 95 procent.
Top