TIPS EN TRICKS VOOR HET GOEDKOOP OPLADEN VAN JE ELEKTRISCHE AUTO 

GEPUBLICEERD OP: VRIJDAG 11 AUGUSTUS 2023

Met de groeiende populariteit van elektrische auto's wordt het steeds belangrijker om kostenbewust te laden. Gelukkig zijn er verschillende strategieën en tips die je kunt volgen om je elektrische auto op een budgetvriendelijke manier op te laden. In deze blog gaan we dieper in op negen handige tips. Of je nu een trotse bezitter bent van een Ford Mustang Mach-E, een volledig elektrische Ford Explorer (reserveer nu jouw plek om als een van de eersten de mogelijkheid te krijgen om de nieuwe volledig elektrische Explorer te bestellen in de lente van 2024) of een ander elektrisch Ford-voertuig, deze tips zullen je helpen om efficiënter en goedkoper op te laden.

LAAD THUIS OP

Een van de meest kosteneffectieve manieren om je elektrische auto op te laden, is door gebruik te maken van het comfort van je eigen huis. Door te investeren in een thuislaadstation, zoals de Ford Connected Wallbox die bij de aanschaf van een Ford EV wordt geleverd, kun je jouw auto opladen wanneer het jou uitkomt. Dit betekent dat je kunt profiteren van gunstige elektriciteitstarieven, zoals nachttarieven, die vaak lager zijn dan de tarieven overdag. Bovendien hoef je geen extra kosten te maken voor het parkeren bij openbare laadpunten.


VERMIJD SNELLADEN

Hoewel snelladen handig kan zijn als je onderweg bent en snel een boost nodig hebt, is het belangrijk om te weten dat snelladen meestal duurder is dan het laden thuis of bij reguliere laadpunten. Snelladers, zoals die te vinden zijn bij snellaadstations langs snelwegen, rekenen vaak hogere prijzen per kilowattuur (kWh) van elektriciteit. Door het vermijden van snelladen en te kiezen voor reguliere laadpunten, kun je aanzienlijk besparen op je oplaadkosten. Plan je reizen vooraf en laad op bij laadpunten die een gunstig tarief hanteren.


VERGELIJK DE VERSCHILLENDE LAADPASSEN GOED

Als je gebruik maakt van openbare laadpunten, is het belangrijk om de verschillende laadpassen zorgvuldig te vergelijken. Verschillende laadpassen hebben verschillende tariefstructuren en vergoedingen. Sommige passen rekenen bijvoorbeeld een vast maandelijks bedrag, terwijl andere passen hogere kosten per kWh in rekening brengen. Zorg ervoor dat je een laadpas kiest die past bij je laadgedrag en die de meest voordelige tarieven biedt. Sommige laadpasproviders bieden ook speciale kortingen of beloningen aan voor gebruikers van specifieke automerken, zoals Ford. Controleer dus of Ford speciale aanbiedingen heeft in samenwerking met laadpasproviders.


LAAD MET ZONNEPANELEN

Een geweldige manier om je elektrische auto op een kostenefficiënte manier op te laden, is door gebruik te maken van zonne-energie. Door zonnepanelen op je dak te installeren, kun je je eigen groene energie opwekken en deze gebruiken om je elektrische auto op te laden. Dit kan je helpen om je elektriciteitskosten te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien bieden sommige energieleveranciers speciale tarieven voor eigenaren van zonnepanelen, waardoor je nog meer kunt besparen.


NEEM EEN SLIMME LAADPAAL

Een slimme laadpaal is een uitstekende investering voor degenen die op zoek zijn naar een kostenefficiënte laadoplossing. Slimme laadpalen kunnen automatisch je laadsessies plannen op basis van de meest voordelige elektriciteitstarieven, waardoor je kunt profiteren van daluren en lagere tarieven. Bovendien kunnen sommige slimme laadpalen ook integreren met energiemanagementsystemen en zonne-energie-installaties, waardoor je je auto kunt opladen wanneer er overschot aan groene energie beschikbaar is. Dit helpt niet alleen om je oplaadkosten te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamere energievoorziening.


MAAK GEBRUIK VAN GEPLANDE LAADSESSIES

De meeste elektrische voertuigen, waaronder Ford-modellen, bieden de mogelijkheid om laadsessies in te plannen. Hierdoor kun je profiteren van lagere tarieven tijdens de daluren en voorkom je dat je de auto overdag moet opladen tegen hogere tarieven.


OVERWEEG SLIMME ENERGIETARIEVEN

Sommige energieleveranciers bieden slimme energietarieven aan waarbij de tarieven variëren op basis van het tijdstip van de dag. Door je elektrische auto op te laden tijdens periodes met lage tarieven, kun je je oplaadkosten verder verlagen.


ZOEK NAAR GRATIS LAADPUNTEN

Sommige winkelcentra, hotels en andere bedrijven bieden gratis laadpunten aan voor klanten. Als je een dagje uit plant of ergens verblijft, zoek dan naar locaties met gratis laadpunten om je auto kosteloos op te laden.

 

SLUIT JE AAN BIJ EEN LAADNETWERK

Door je aan te sluiten bij een laadnetwerk kun je profiteren van exclusieve voordelen, zoals kortingen op laadtarieven, toegang tot premium laadpunten en speciale aanbiedingen.

Het opladen van je elektrische auto hoeft niet duur te zijn. Door gebruik te maken van de juiste strategieën en tips kun je je oplaadkosten aanzienlijk verlagen. Laad thuis op, vermijd snelladen, vergelijk de verschillende laadpassen, laad met zonnepanelen en overweeg een slimme laadpaal. Met deze tips in gedachten kun je niet alleen geld besparen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Als trotse eigenaar van een Ford-elektrisch voertuig kun je profiteren van de geavanceerde technologie en laadopties die Ford te bieden heeft. Geniet van je rit terwijl je je elektrische auto betaalbaar en efficiënt oplaadt.

OVER FORD

Al meer dan een eeuw is Ford een leider in de automobielindustrie en hebben we de veranderingen in gang gezet. Nu, terwijl we ons opmaken voor een geëlektrificeerde toekomst, is ons doel om een betere wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft om te bewegen en zijn of haar dromen na te streven.

Ons streven is om tegen 2030 al onze personenauto's volledig elektrisch te maken. We hebben daarom geïnvesteerd in een elektrische autofabriek in Keulen als onderdeel van een wereldwijde investering van Ford om elektrificatie mogelijk te maken.

We hebben ons tot doel gesteld om CO2-neutraliteit te bereiken. Tegen 2050 zullen al onze wereldwijde activiteiten CO2-neutraal zijn. We hebben ook onze koers bepaald om tegen 2035 onze uitstoot tot nul te beperken voor alle autoverkopen en om CO2-neutraliteit te bereiken voor onze activiteiten in Europa.

Bovendien richten we ons op het creëren van de beste rij- en eigendomservaringen ter wereld. We streven ernaar een cultuur van inclusiviteit te bevorderen voor al onze medewerkers en een positieve bijdrage te leveren aan onze gemeenschappen. We geloven dat iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, moet kunnen genieten van de vrijheid en mogelijkheden die mobiliteit biedt.

Onze modellen: Nieuwe elektrische Ford ExplorerFord FiestaFord PumaFord FocusFord Mustang Mach-EFord Explorer PHEVFord Mustang

 

PROEFRIT AANVRAGEN

Bij Ford is het aanvragen van een proefrit eenvoudig en moeiteloos. Of je nu geïnteresseerd bent in een elektrische auto, een ruime gezinswagen of een sportieve bolide, wij bieden een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

Tijdens een proefrit krijg je de kans om de Ford van jouw keuze echt te ervaren. Je kunt het comfort, de prestaties en de technologie van de auto zelf testen. Onze ervaren Agenten zullen al je vragen beantwoorden, zodat je optimaal kunt genieten van de rijervaring.

Bij Ford streven we ernaar om de best mogelijke rijervaring te bieden. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle stadsauto, een robuuste SUV of een krachtige elektrische auto, we hebben een model dat bij jouw wensen past. Klik hier en vraag vandaag nog een proefrit aan en ontdek de opwinding van rijden in een Ford.

Meer weten? Private Lease, Elektrisch rijden, Ford Autoverzekering, Ford originele accessoires, Ford Garanties, Financiering, Nieuws van FordAanbiedingenBereken gebruikskosten

LAAT JE INSPIREREN EN INFORMEREN!

Klik op onderstaande links voor meer informatie